Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 дек. 2015, 18:39 ч.

Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 68 035
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 091
Е, друго си е да "трябва" да освободя бутилки  Mr. Green/сега довършвам един антибиотик - на Нова Година в 12 часа пих 20 гр бяло вино Mr. Green/  Аз пък си пазя по-красиви бутилки с желанието, някога да се занимавам с декупаж....

# 16
  • Мнения: 557
Е, друго си е да "трябва" да освободя бутилки  Mr. Green/сега довършвам един антибиотик - на Нова Година в 12 часа пих 20 гр бяло вино Mr. Green/  Аз пък си пазя по-красиви бутилки с желанието, някога да се занимавам с декупаж....
Ами кво, супер извинение си е (да освободиш бутилка)!  Crazy
И аз се занимавам с декупаж, ама пусто време... Не стига! Sad
Както и да е де, спокойно почни с Дженезис, по-лесно е, макар че и "гъбките" не са капризни. Ако имаш въпроси, пиши.  Hug

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 972
Честита Нова Година ,бъдете живи и здрави и много щастливи!
Благодаря за новата тема  bouquet
Някой ако има възможност да ми прати малко кефирена гъба ще съм много благодарна  Hug

# 18
  • София
  • Мнения: 992
Здравейте отново!
Тъй като вече и аз се сдобих с гъбката и съм горд производител на две партиди кефир, се замислям по някои въпроси, за които искам да попитам вас: Колко време оставяте кефира в хладилник преди консумация? Какво количество е хубаво да се приема на ден или е без значение? Спазвате ли схемата 20 дни консумация - 10 дни почивка и задължително ли е самата гъбка да почива?

Моят кефир на вкус го докарва точно като кисело мляко, а два пъти съм си купувала бутилиран и вкусът като че ли е малко по - специфичен.

# 19
  • Ямбол
  • Мнения: 1 506
QueenBee, браво,ще чакаме да ни развъдиш Simple Smile 
Нека постои в хладилник за поне 12 часа,особено сега зимно време. За приема,зависи как понася на организма,ако няма проблеми,може да му се наслаждаваш. Аз лично не съм правила някаква почивка,нито гъбата. За вкуса,зависи от млякото, от количеството гъба и времето на престой заедно.

# 20
  • Мнения: 19
Аз също моята я държа в хладилника за около 12 часа, преди консумация. Заквасвам я с половин литър мляко, което след това консумирам в рамките на два дни сутрин на гладно. Никога не съм спазвал този режим 20/10 и не съм имал проблеми до сега, а я имам повече от година и три месеца. Това, което мога да гарантирам е, че много вдига имунитета, особено сега зимните месеци е много добро средство за профилактика. Дано ти хареса.  Simple Smile

# 21
  • Мнения: 7
Здравейте, разполагам с кефирна гъба за даване. Аз лично се изненадах от добрия здравословен ефект от пиенето на кефира и затова споделям.  От София съм.  Simple Smile

# 22
  • София
  • Мнения: 992
Благодаря ви за съветите!

Пак ще досаждам: от два - три дни реших и аз да не мия бурканите и гъбата на всяко зареждане и ми прави впечатление, че кефира седи леко като пресечено мляко. На вкус сякаш е маалко по - резлив, но не много. А, и прилагам процедурата с клатенето на буркана, дали това оказва влияние на вида и качеството му?!

# 23
  • Ямбол
  • Мнения: 1 506
QueenBee Аз макс. 1 ден съм прескачала, иначе започва и да мирише неприятно сякаш. На вкус става и доста по-кисел.

# 24
  • София
  • Мнения: 992
И при мен така и вчера си го измих, остава само друсането.  Grinning

# 25
  • Мнения: 19
Задължително го разбърквай от време на време с нещо дървено. Аз ползвам една клечка за шишче. А иначе, самата гъбка я изплаквам с минерална вода, когато започне да става по-лигава, горе долу на три зареждания.

# 26
  • Мнения: 557
Задължително го разбърквай от време на време с нещо дървено. Аз ползвам една клечка за шишче. А иначе, самата гъбка я изплаквам с минерална вода, когато започне да става по-лигава, горе долу на три зареждания.
И аз така, само че на 2 зареждания през зимата и всек път лятото.
Тази тема е по-активна, да питам тук, ако някой от вас знае - къде бихме могли да тестваме евентуално нашите кефири и пр. - химичен, бактериологичен и пр. анализ? Дали правят подобни проби в ХЕИ? Не ме притеснява кефирът, а по-скоро другите две скобита, които отглеждам - не че ме притесняват, ами ми е любопитно. Simple Smile

# 27
  • София
  • Мнения: 6 597
Гъбата мога да не мия при всяко зареждане, но буркана - задължително го измивам, а гъбата през 1 зареждане.

# 28
  • София
  • Мнения: 23
От скоро си правя кефир и ми прави впечатление, че кефира става по-бавно при мляко, което ми донесаха от селски крави. А пък с млякото от магазина става по-бързо и по-гъсто. Странно Rolling Eyes

# 29
  • Мнения: 557
От скоро си правя кефир и ми прави впечатление, че кефира става по-бавно при мляко, което ми донесаха от селски крави. А пък с млякото от магазина става по-бързо и по-гъсто. Странно Rolling Eyes
В магазина е хомогенизирано, а и вероятно с по-ниска масленост. Аз си правя двудневен кефир, с обезмаслено UHT, държа го на 10 Ц максимум. От пълномасленото мляко от млекомата за 2 дни стана нещо много странно на вкус, пуснах го за готвене. Трябва да улучиш твоята си рецепта, според собствения си вкус.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт