Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 дек. 2015, 18:39 ч.

Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 73 861
  • 772
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 19
Откъде се купува гъбата? За първи път попадам на инфото за нея. Много  ми е интересно.
Гъбата не се купува, а се подарява !
Иначе в интернет пространството съм попадал на обяви от рода на 10 лв., но в никакъв случай не си давай парите на такива измамници !  Wink

# 31
  • Мнения: 557
Откъде се купува гъбата? За първи път попадам на инфото за нея. Много  ми е интересно.
Гъбата не се купува, а се подарява !
Иначе в интернет пространството съм попадал на обяви от рода на 10 лв., но в никакъв случай не си давай парите на такива измамници !  Wink
Прав сте, аз по принцип винаги подарявам, но, за съжаление, като нямаше откъде да се вземат гъбите, си ги купих...
Докато си намерите кефирена гъба (моята в момента е още малка), може да използвате кефирната закваска в сашета (и в капсули не е лоша) на Дженезис.

# 32
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Здравейте сладури, търся си кефирена гъба. Някой има ли за даване? В София съм.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 986
Здравейте и от мен. И аз търся кефирена гъба. От София съм. Hug

# 34
  • на Мелмак
  • Мнения: 3 725
Днес ми дадоха, ще питам дали има още и ще пиша.

# 35
  • София
  • Мнения: 366
И аз мога да дам, в Младост 1 съм.

# 36
  • Мнения: 19
Здравейте !
Мога да ви дам от гъбката, ако не ви е далеч района на Овча купел вечер или Лозенец през деня.

# 37
  • София
  • Мнения: 992
Моля да ми кажете в какво слагате гъбката като я пращате по Еконт?

# 38
  • София
  • Мнения: 790
На мен ми пратиха в пластмасово шише. Аз пращам в стъклено бурканче от детски храни. Wink

# 39
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 629
Здравейте, търся за Варна някой да има за подаряване кефир?

# 40
  • Мнения: 31
Онзи ден и аз се сдобих с гъбата. Казаха ми обаче, че първите дни е добре да сменям млякото всеки ден и да го изхвърлям, а чак след 3-4 дена да започна да го консумирам. В същото време в интернет видях, че някои изхвърлят само първото млякото (това, в което гъбата е преседявала по-дъго), но следващото вече си го консумират. Може ли някой да ми каже как се процедира?

# 41
  • Мнения: 19
Ако гъбата е стояла в хладилник известно време, тогава се налага да се изхвърли млякото първите два пъти, докато и се възстановят функциите. Но ако е правила Кефир, преди да са ви я дали, няма проблем да си я ползвате веднага.

# 42
  • Стара Загора
  • Мнения: 990
Как ще ме посъветвате да си съхраня гъбата за около месец- когато са постите?Изсушаването не ми се получи миналия път, дали ще издържи толкова време във вода?

# 43
  • София
  • Мнения: 7 735
Как ще ме посъветвате да си съхраня гъбата за около месец- когато са постите?Изсушаването не ми се получи миналия път, дали ще издържи толкова време във вода?


Мисля, че във вода, в хладилника, с леко отворена капачка няма да има проблеми. Водата също трябва да се сменя често. Чула съм, че и в мляко я държат за дълго време в хладилника. Но след това се изхвърля, гъбите хубаво се измиват, следват няколко зарежадния в с мляко и изхвърляне на кфира, след което спокойно можете да консумирате кефира.

# 44
  • Стара Загора
  • Мнения: 990
Много благодаря ,Аmiamo   bouquet дано не загине  Praynig

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт