Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 дек. 2015, 18:39 ч.

Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 73 845
  • 772
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 7 734
Затова така се е получило при теб. Не спирай да пиеш кефир, но след като го прецедищ го остави в хладилника за 24 ч. и след това вече е готов за консумация. Ще видиш, че вкуса е по-добър и няма да има такива драстични реакции. Постепенно увеличавай приема. приема се сутрин на гладно. или вечер 30 мин. преди храна. В нашето семейство всички го пием сутрин, на гладно. Може да получиш подуване на стомаха, газове, но това са норрмални реакции в първите дни.
Прочети статията. Много е добра.

# 706
  • Мнения: 44
Благодаря за съветите.
Статията я четох и още доста други. Реших че ако го консумирам веднага ще избегна кефирът да стане кисел и газиран. Така или иначе половината количество от готовия кефир го оставих в хладилника, днес ще консумирам в този вид, и дано стомахът ми го приеме по-добре.

# 707
  • Мнения: 116
Момичета, как да транспортирам гъба по Еконт- във вода ли да я сложа или мяко newsm78

# 708
  • София
  • Мнения: 7 734
И в двете става, в пластмасова бутилка от минерална вода.

# 709
  • Козлодуй
  • Мнения: 1 746
Аз я изпращам във преварена студена вода за да е прозрачно и да се види гъбата а и гъбата да се рестартира докато пристигне и да започне да прави хубав кефир Simple Smile И на мен така ми я доставиха и аз така правя Simple Smile

# 710
  • Мнения: 116
Вече я пуснах в половин литър прясно мляко., в бутилка от мин. вода.
Да ви попитам някой изяждал ли е гъбата  с кефира. Днес детето  се объркало и по погрешка изпило кефира с част от гъбата. Дали е много вредно как мислите. Може ли да му порасне в червата и да ферментира всичко наред.

# 711
  • Мнения: 5 087
Да ви попитам някой изяждал ли е гъбата  с кефира. Днес детето  се объркало и по погрешка изпило кефира с част от гъбата. Дали е много вредно как мислите. Може ли да му порасне в червата и да ферментира всичко наред.
JoyJoyJoy Ще му порасне гъбата в стомаха, кажи му да не пие мляко, че ще вземе много да се газира и ще вземат балончета да му излизат от устата! Joy

Аз кефира съм го яла/пила и направо като го изцедя. Никакви 24 часа в хладилник не чакам. Grinning

# 712
  • София
  • Мнения: 7 734
Кефирът може да се пие веднага когато се прецеди, но много е газиран и надува стомаха.
 На мен повече ми харесва когато е престоял в хладилника.

# 713
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 256
Може ли да му порасне в червата и да ферментира всичко наред.

 ooooh!
първо попада в стомаха и там солната киселина разяжда всичко.
не виждам как кефирените зърна ще се разрастват в червата, те цели до там няма да стигнат!

# 714
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 256
днес дойде един човек да му дам кефир.
първо ме държа 15мин. на телефона, после още 20 мин вкъщи....  Crazy

# 715
  • Козлодуй
  • Мнения: 1 746
Благодаря на който сподели че на гъбата може да и е студено защото сега я държа на плота в кухнята и прави превъзходен кефир Simple Smile Всяка сутрин и сменям млякото с 150 мл и изпиваме вчерашния който е на вторична ферментация в хладилника Simple Smile

# 716
  • ... рееща се.
  • Мнения: 609
@pvacheva, да разбирам ли, че кефирът на плота ти се получава готов за 24ч? Моят сега става много бавно :/ В стаята е около19°C.

# 717
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 256
@pvacheva, да разбирам ли, че кефирът на плота ти се получава готов за 24ч? Моят сега става много бавно :/ В стаята е около19°C.

при мен в кухнята също е студено (северно изложение), но си става кефира за 24ч.
вчера, този, който дойде за кефира, ми обясни, че имало значение при каква температура става кефира. при по-ниска Т имало по-малко алкохол, при по-висока Т  - повече.
незнам дали е вярно. аз чак голяма разлика във вкуса не откривам.
според мен млякото променя вкуса повече.

# 718
  • Козлодуй
  • Мнения: 1 746
n.y.x, asyalein, за сега все още се уча да го усещам кефира как и става но когато ползвах рецептата както го четох например - 1 супена лъжица гъба в 1,5 мляко за 24 часа и после прецеждам и поставям и кефира и гъбата в хладилника като на гъбата слагам малко мляко и оставям в хладилника за съхранение - така правех до скоро и кефира ставаше много рядък но газиран. Сега не я съхранявам в хладилника а и слагам малко мляко което сменям всеки ден но я държа на плота в кухнята и кефира става гъст но по-слабо газиран Simple Smile Имам термометър в кухнята и показва около 22 градуса също северно изложение но парното от северната страна ми е винаги на 5 така че е топло Simple Smile

# 719
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 256
слагай по-малко мляко.
аз имам повече гъба в млякото, отколкото ти.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт