Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 дек. 2015, 12:32 ч.

СЕМОЛИНА - откъде?

  • 14 918
  • 30
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 304
Скъпи съфорумки, някой има ли представа откъде мога да намеря брашно семолина? За домашна паста било най - хубаво, а и за разни други рецепти ми трябва. Или някакъв заместител? Доколкото знам семолината е като грис или нещо такова, но не съм сигурна.
Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 7 172
Скъпи съфорумки, някой има ли представа откъде мога да намеря брашно семолина? За домашна паста било най - хубаво, а и за разни други рецепти ми трябва. Или някакъв заместител? Доколкото знам семолината е като грис или нещо такова, но не съм сигурна.
Благодаря предварително!
Семолина е грис, да.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 304
Обикновеният грис ще замести ли семолината?

# 3
  • Мнения: 4 135
Доколкото знам семолината си Е грис.

# 4
  • Мнения: 5 462
Обикновеният грис ще замести ли семолината?
Не.
Купи си семолина от Метро /стои при брашната.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 304
Много благодаря!

# 6
  • Мнения: 557
Adena, с ръце и крака препоръчвам това брашно от твърда пшеница/сайт на производителя. Става невероятна домашна паста - и на паста ролер, и на екструдера на робота. Аз в момента съм на диета и правя паста направо с глутен, но това брашно беше истинско откритие за мен. Правила съм спагети, лазаня, равиоли/тортелини, ригатони, а бе всичко май. Пропорциите (с това брашно) са 4 части брашно (даже и непресято, когато бързам), 1 част вода (може и мъничко още, усеща се), мъничко сол (може и без нея), носи и на добавени подправки. Меся ок. 10-15 минути, после покривам с влажна салфетка и фолио, отлежава ок. половин час да се разработи глутенът и после е пей сърце. Като пластилин е, толкова е лесно и приятно да се работи с него. Олелеле, май ми липсва пастата!  Simple Smile
Като качество не отстъпва изобщо на италианското, което купувах в Англия. Има още едно интересно брашно, ако ти се играе да експериментираш; него само в Била съм го виждала - брашно от черна пшеница. И то е с високо съдържание на глутен, но за пастата без яйца добавям малко глутен (БГ, Амазон).

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 09:25 от fractal

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 12 060
Продават семолина в Т маркет,на щанда при брашната,до пакетите с грис,в прозрачна опаковка е,800гр./1.70лв....само такова ползвам вече Peace

# 8
  • Мнения: 6 548
Дори, можеш ли да снимаш пакета и да покажеш?  bouquet

# 9
  • Мнения: 5 462
Дори, можеш ли да снимаш пакета и да покажеш?  bouquet
https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0 … 4oAreOcurbWCYM%3A
Това го има винаги в Метро.

# 10
  • Мнения: 6 548
Благодаря, това ползвам и аз, макар от Била и на цена 3 лв  Mr. Green ама като не е за всеки ден става.
Стана ми интересно при Доли - количеството/цена и марка?

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 12 060
Утре ще си купя/че ми свърши/и ще дам повече инфо Peace

# 12
  • Мнения: 13 056
За съжаление не мога да помогна с информация за семолина, защото от тази тема разбрах за съществуването й и какви са нейните функции. Докато се ограмотявах на тази тема попаднах на рецепта за италианска пица, която се приготвя с бирена мая. В нета намерих единствено бирена мая на шупли, която се води хранителна добавка, но не и за кулинарни цели. Някой от вас да има идея от къде мога да се снабдя с нея и какви са й предимствата.
Поднасям извинения към авторката на темата! bouquet Но предвид че говорим за типично италианско брашно ще се радвам ако някой помогне и на мен с моето питане за бирената мая в италианските теста за пици и фокачи.

# 13
  • Мнения: 5 462
За съжаление не мога да помогна с информация за семолина, защото от тази тема разбрах за съществуването й и какви са нейните функции. Докато се ограмотявах на тази тема попаднах на рецепта за италианска пица, която се приготвя с бирена мая. В нета намерих единствено бирена мая на шупли, която се води хранителна добавка, но не и за кулинарни цели. Някой от вас да има идея от къде мога да се снабдя с нея и какви са й предимствата.
Поднасям извинения към авторката на темата! bouquet Но предвид че говорим за типично италианско брашно ще се радвам ако някой помогне и на мен с моето питане за бирената мая в италианските теста за пици и фокачи.
Бирената мая е всъщност нашенската жива мая която е на кубчета и се продава в хран. магазини.
Може да ползваш и суха мая.
Ето ти е една рецепта за пица.
http://ricette.giallozafferano.it/Impasto-per-pizza.html

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 14:13 от Markrit

# 14
  • Мнения: 13 056
Благодаря за отговора! bouquet

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт