Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 апр. 2006, 14:56 ч.
  • Преглеждания  8 175  Мнения  64  Онлайн  1
Отговори
  • Сливен
  • Мнения: 368
Вижде какво изрових от един шкаф на свекърва ми. Това е в затворен вариант:


А ето така изглежда като се отвори:


До колкото разбирам могат да се правят разни формички, които се пълнят с нещо си. Предполагам стават и сладки и солени. Съдейки по пластмасовата дръжка си вадя извода, че е за котлон, а не за фурна. И аз съм до тук. Питах свекърва ми, тя каза, че към него вървяло на времето някакво листче с рецепти, но няма идея де е листчето.
Та чуденките ми са основно следните:
1. Какво тесто да забъркам?
2. Трябва ли предварително да се омазва формата?


Според мен тестото не трябва да бухва, ама какво точно да е?? newsm78
Ако не омажа формата, я извадя от вътре нещо, я не. Ако пък се хвана да я омазвам на всяко поставяне на тесто, с тия дребни фиурки има да си мажааа...  ShockedМислех да направя маслено тесто, за да не лепне по формата, но то пък е доста ронливо и после няма да мога да напълня формичките...
Така де. Събирам идеи и мнения!   Sunglasses

Реклама
# 1
  • ВАРНА
  • Мнения: 249
Лично аз не бих го използвала-то тежи сигурно 1кг. а и за нагряването му ще отиде 30мин., но ако си решена да пробваш мисля,че тестото трябва да е за курабийки или масленки. newsm78

# 2
  • out of space
  • Мнения: 7 477
И аз бих го изхвърлила, доста непрактично ми изглежда....Направо ненужно, но ти пък може да му намериш някое интересно приложение

# 3
  • Варна
  • Мнения: 672
Ммммм! Ако знаеш какви вкусни сладки с крем стават там! Ще трябва да преровя тефтера на майка ми и ще напиша рецептата.

# 4
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 193
Едно време и мама имаше такова и сладките бяха много вкусни. Тестото беше нещо като за гофрети, а вътре - някакъв шоколадов крем. Но това са спомени. Не ми се вярва да е много удобно за работа.

# 5
  • Мнения: 901
Как ще хвърляш  #Crazy лелеле аз откога  искам да намеря тази форма .... Правят се страхотни пълнени орехчета. Печеш с това  половинките после пълниш с крем и .... после кантара е нагоре  Sunglasses
diemma ако не пусне рецептата.. ще ти пусна аз

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 1 490
И аз имам такава форма за орехчета и кошнички и наиистина ставт вкусни като се напълнят с крем.Отдавна не съм правила,но сега изрових от готварския тефтер рецептата:
1 пак. масло,2 1/2 ч.ч. брашно,1 ч.ч.пудра захар,1 яйце и 1 жълтък,1 пак.ванилия.В купата слагаме 2ч.ч брашно,маслото се стрива на трохи.След това захарта,яйцата и останалото брашно и се получава гладко и меко тесто.
Мисля,че не трябва да се намазнява формата,защото самото тесто е с масло.Пробвай първата доза без намазняване,а ако залепне намажи с олио.

# 7
  • Мнения: 146
Как ще хвърляш  #Crazy лелеле аз откога  искам да намеря тази форма .... Правят се страхотни пълнени орехчета. Печеш с това  половинките после пълниш с крем и .... после кантара е нагоре  Sunglasses
diemma ако не пусне рецептата.. ще ти пусна аз

абсолютно съгласна Wink

# 8
  • Сливен
  • Мнения: 368
Лично аз не бих го използвала-то тежи сигурно 1кг. а и за нагряването му ще отиде 30мин.,

За мен това, че тежи всъщност е плюс. Това означава, че ще пече равномерно. Може би наистина ще се загрява по-бавно, но пък веднъж загрято ще изкара доста голямо количество сладки. А тези

Абе, момичета, това че нещо е старо, съвсем не значи, че е по-лошо от новите неща. Дори в много от случаите - напротив. Кой знае нашите щерки как ще ни се присмиват hahaha дето толкова се възхищаваме от силиконовите форми. Wink


Цитат
diemma ако не пусне рецептата.. ще ти пусна аз
Пускай! Дори и diemma да пусне, няма да е зян. Колкото повече - толкова повече!  Laughing

# 9
  • Сливен
  • Мнения: 368
И аз имам такава форма за орехчета и кошнички и наиистина ставт вкусни като се напълнят с крем.Отдавна не съм правила,но сега изрових от готварския тефтер рецептата:
1 пак. масло,2 1/2 ч.ч. брашно,1 ч.ч.пудра захар,1 яйце и 1 жълтък,1 пак.ванилия.В купата слагаме 2ч.ч брашно,маслото се стрива на трохи.След това захарта,яйцата и останалото брашно и се получава гладко и меко тесто.
Мисля,че не трябва да се намазнява формата,защото самото тесто е с масло.Пробвай първата доза без намазняване,а ако залепне намажи с олио.

Мерси, Глория! А ти пробвала ли си го? Чудя се какво тесто става? Течно като за палачинки и кекс или такова дето се разточва? После - само в дупчиците ли се слага тесто или се покрива цялата форма?

Аз вече започнах да мисля вариации как ще спретна солен вариант с пълнеж от сирене "крема" и подправки... Wink

# 10
  • София
  • Мнения: 1 655
Майка ми и тя прави страхотни орехчета в такава форма. Като се изпече черупката, става доста твърда, а от крема като поседи 1 ден омекват страхотно. За това си мисля, че варианта за пълнеж с крема сирене няма да е много удачен. Няма какво да омекоти черупчицата.

# 11
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
мммм, много хубава преса Heart Eyes
майка ми какви орехчета правеше в нея едно време с ванилов крем Heart Eyes Blush
сега обаче нещо я затрила и ме е яд Whistling

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 1 490
И аз имам такава форма за орехчета и кошнички и наиистина ставт вкусни като се напълнят с крем.Отдавна не съм правила,но сега изрових от готварския тефтер рецептата:
1 пак. масло,2 1/2 ч.ч. брашно,1 ч.ч.пудра захар,1 яйце и 1 жълтък,1 пак.ванилия.В купата слагаме 2ч.ч брашно,маслото се стрива на трохи.След това захарта,яйцата и останалото брашно и се получава гладко и меко тесто.
Мисля,че не трябва да се намазнява формата,защото самото тесто е с масло.Пробвай първата доза без намазняване,а ако залепне намажи с олио.

Мерси, Глория! А ти пробвала ли си го? Чудя се какво тесто става? Течно като за палачинки и кекс или такова дето се разточва? После - само в дупчиците ли се слага тесто или се покрива цялата форма?

Аз вече започнах да мисля вариации как ще спретна солен вариант с пълнеж от сирене "крема" и подправки... Wink
Тестото се прави средно меко,като за разточване, правят се отделни топченца и се слагат във всяка формичка и отгоре се затиска с другата преса.

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 207
И баба ми правеше такива орехчета с крем. Имаше и преса за по-големи форми и правеше праскови после ги оцветяваше с жълто и червено. Събираше очите на всички на разни поводи. И аз ще потърся рецептите и ако открия нещо ще ви пиша. newsm10

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 890
Майка ми има такава преса. Сладките са супер наистина. Бяха със ванилов крем. Тя не я ползва вече, ще взема да я изровя и да потърся рецептата.
Но наистина дали ще стане нещо със солен пълнеж?  newsm78
Кенга, ако пробваш, да кажеш.

За мен това, че тежи всъщност е плюс. Това означава, че ще пече равномерно. Може би наистина ще се загрява по-бавно, но пък веднъж загрято ще изкара доста голямо количество сладки. А тези

Абе, момичета, това че нещо е старо, съвсем не значи, че е по-лошо от новите неща. Дори в много от случаите - напротив. Кой знае нашите щерки как ще ни се присмиват hahaha дето толкова се възхищаваме от силиконовите форми. Wink

Тук си абсолютно права. Аз имам тиган за палачинки от същия материал. В него ми се изпичат най-добре палачинките.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт