Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ян. 2016, 15:06 ч.

15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 186 486
  • 772
  •   1
Отговори
# 720
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 618
извинявайте, а дали със зехтин може да се прави майонеза??

# 721
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 210
Досега писаха хората, че зехтинът става горчив като мине през пасатор и не е вкусен.
Вкъщи се прави олио и мляко или олио и яйце. Стават чудесни.

# 722
  • София
  • Мнения: 7 343
Не зная дали от пасатора зехтинът става горчив, на мен ми горчи и когато съм опитвала направо от тенекията.
В крайна сметка в една салата се слагат...да кажем 4-5 с.л. максимум, има и киселина и не се усеща.
Докато майонезата е само мазнина.
Преди години съм опитвала екстра върджин от някакъв манастир на Крит уж нерафиниран и т.н. - доста си горчеше, но на салатата - таман. Но аз си обичам горчиво

# 723
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 618
Досега писаха хората, че зехтинът става горчив като мине през пасатор и не е вкусен.
прочетох за ленено масло и предположения за слънчогледово олио с различна цена и предполагаемо качество, за зехтин не съм видяла ..

# 724
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 210
Веднъж правих майонеза с яйца, но вместо олио сложих зехтин. Е, пак я хвърлих. Не се ядеше от горчилка.
Майонеза със зехтин, оосбено екстра върджин, е отврат. За мое огромно съжаление, защото аз първия път като пробвах, така се облизвах, а то излезе  Sick
За зехтина съм чела, че не трябва да се разбива с миксер, защото започва да горчи. Не съм пробвала и не знам дали е вярно, нито дали важи за всички видове зехтин, или има значение дали е екстра върджин, или не.

Заповядай, Мецани.  Hug

# 725
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 618
мерси bouquet

# 726
  • Мнения: 5 752
Зехтина горчи, когато е пресен и неокислен. Ако го отворите и оставите малко да поседи ще спре да горчи.  Peace

В майонеза мисля, че не е хубаво да се слага.

# 727
  • София
  • Мнения: 7 343
А какво му е на нерафинираното олио или покрай кулинарните реалитита хората масово изкукуригаха на тази тема? Вече не е ли е фешън да се готви с банално олио? Съгласна съм, че рафинирането не е полезен процес, но нали вече се продава и нерафинирано.

# 728
  • София
  • Мнения: 7 372
А какво му е на нерафинираното олио или покрай кулинарните реалитита хората масово изкукуригаха на тази тема? Вече не е ли е фешън да се готви с банално олио? Съгласна съм, че рафинирането не е полезен процес, но нали вече се продава и нерафинирано.

В слънчогледовото, както и в другите семкови/ядкови, има твърде много Омега 6.

# 729
  • София
  • Мнения: 1 529
Аз мисля, че майонезата става по-добре със студени продукти. Последно, когато я правих беше със зехтин, който държа на балкона, времето беше студено. Олио от шкафа в кухнята и мляко от хладилника.

# 730
  • Мнения: 2 852
Вчера засичах - панирани в нещо като паста Патафри ролца от раци - 15 минути  Peace

# 731
  • Мнения: 2 571
Annabelle*,Моля те кажи за тази панировка,лесно ли се прави?
Аз рулцата от раци ги панирам в брашно,яйце и галета ,много са бързи ,наистина,но искам нещо ново да пробвам.
Ориз с кашкавал и маслини от вчера-20 мин
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=222284

# 732
  • Мнения: 2 827
Правих пилешките късчета "Хепи" по рецептата, която беше спомената в темата преди няколко страници:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=391244

Много добре се получиха, но ми отнеха повече от един час: това за няколко порции (не за една, както е дадено в рецептата), плюс картофено пюре - само докато обеля картофите, нарежа и сваря, прибавя млякото и пюрирам, ми отне вероятно половин час. Но и самите късчета в никакъв случай не са за 15 минути; толкова загубих докато ги режа, овалвам с брашно, докато ги запържа; после топлинно се обработват и гъбите - към половин час отива.

# 733
  • Мнения: 2 571
Повече от час само за късчетата? ShockedС пилешко филе или бон филе,за 2-З порции ми отнема малко повече от 15 мин,засичала съм.Гъби-от буркан,има готово нарязани.Аз като нарежа пилешкото,което ми отнема 2 минутки ,а през това време се загрява тигана,го изсипвам в метален гевгир с чинийка отдолу,сипвам брашно и хубаво изтръсквам.Не ги овалвам едно по едно.Картофеното пюре не го правя,с него наистина около час ще отнеме,освен ако не се сварят картофите на кубчета в микровълнова Rolling Eyes

# 734
  • Мнения: 2 827
Не претендирам за сръчност в никакъв случай - но двете неща ми отнеха около час - нарочно засичах: заедно с подготовката, чистенето, миенето и пр.

Пак казвам - двете неща. Пресни гъби ползвах (два вида) и овалвах късчетата месо едно по едно.

Общи условия

Активация на акаунт