Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ян. 2016, 15:06 ч.

15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 186 327
  • 772
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 2 563
И моята баба правеше банички на сач ,обаче-гюзлеми  Heart EyesРецепта не знам,но нещо като мързеливи гюзлеми може да стане с одрински кори
http://www.az-gotvia.bg/recepta/byrzi-banichki-s-odrinski-kori-giuzlemi


# 766
  • Мнения: 2 852
Annabelle*,Благодаря за лучените кръгчета в Патафри от името на половинката bouquetказа,че е чудесно мезе за ракийка и защо досега не съм правила

Изглеждат прегорели,но ми е за първи път,и сложих подправка с червен пипер и куркума в панировката Очаквах да не стане нищо,а резултата беше вкусен и ароматен.За  около 20 мин.станаха Peace




Радвам се, че са ви харесали и наздраве на половинката ти  bouquet, аз най-често слагам малко соев сос и малко горчица.

# 767
  • Мнения: 847
И моята баба правеше банички на сач ,обаче-гюзлеми  Heart EyesРецепта не знам,но нещо като мързеливи гюзлеми може да стане с одрински кори
http://www.az-gotvia.bg/recepta/byrzi-banichki-s-odrinski-kori-giuzlemi



Това и аз го правя,само че със сръбски домашни кори,става наистина за броени минутки и е много вкусно Peace
Вариации на пълнежа всякакви Laughing

# 768
  • Пловдив
  • Мнения: 726
бързи банички стават и в тиган (с малко мазнина) и там няма опасност от пламъци  Mr. Green
едно време майка така ги правеше...
Аааа, да бе, ще мия тигани аз Crossing Arms. Просто днес като повторих, да се усъвършенствам, махнах скаричката , така дойде малко по-ниско баничката и стана супер.
А и се сдобих с някакъв тостер. Понеже измрънках вчера и днес мъжът ми ми купил. Някаква куче марка от Кауфланд, ама каквото и да е, колкото изкара - толкова. Но пък е с 3 години гаранция.

# 769
  • Мнения: 16 581
Те точно кучите марки държат най-много. Моят кара вече седма година  ooooh!

# 770
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 174
бързи банички стават и в тиган (с малко мазнина) и там няма опасност от пламъци  Mr. Green
едно време майка така ги правеше...
Аааа, да бе, ще мия тигани аз Crossing Arms.

нямам идея в какъв тиган готвиш, но за подобни неща имам един чугунен, който само леко намазнявам. после забъсвам със салфетка.
не го мия. Peace
той е само за катми, палачинки и подобни тестени неща.
понякога правя и картофи в него, тогава го мия, че полепват от подправките.

та в него правя и родопски клин, с готови кори може и да стане за 15-20мин.
намазнява се тигана, слага се една дебела кора, така че да излиза извън тигана. плънката е по желание или наличност - праз на ситно със сирене и яйце и малко сварен ориз или галета да обере водата; зелении наситнени с яйце, сирене и т.н. с кайма предполагам също да става.
отгоре се слага втората кора, която е голяма колкото тигана. завива се с долната и се прищипва (аз си ги правя сама, ама става по-дълго). на бавен огън се пържи-пече около 10мин. от едната страна (аз слагам капака), после обръщам и оставам още 7-9мин. без капан и другата страна да се изпече.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 10:42 от asyalein

# 771
  • Мнения: 2 563
Кюфтета от извара-за пържените около 20 мин(морков не слагам) ,за дюканските печени-малко повече.Подправките може да са по избор,ако не сложите никакви е вариант да се сервират със сладко,подобно на топените сиренца Heart Eyes
http://tatianaskitchen.blogspot.bg/2013/11/blog-post_18.html?m=1
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ufteta-ot-izvara-
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2015/10/blog-post_26.html?m=1
https://www.google.bg/amp/s/dukanskirecepti.wordpress.com/2008/0 … 80%25D0%25B0/amp/
За последните-пека без мазнина на хартия,слагам само овесени трици,без кашкавал,с лук и чубрица и лъжица кисело мляко със сода.Студени са по-вкусни.






Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 12:52 от lady_gothic

# 772
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 046
15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2
Нова тема.
Ако някой има желание и време, може да ми подаде линкове към рецепти (име + линк към подробна рецепта, а не само към име, например "мишмаш") и да добавя готварска книга на първа страница, стига да не стане много дълга.

Общи условия

Активация на акаунт