Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 ян. 2016, 22:04 ч.

Лампа от хималайска сол

 • 8 838
 • 14
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 861
Мами, мисля да взема за детската лампа от хималайска сол. Да имате опит и наблюдения?

# 1
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 10 783
свети с мека светлина. стои ми в спалнята.

незнам какъв отговор очакваш - лампа като лампа  newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 861
Нали се води много полезна, та исках да знам дали някой е видял реален резултат.

# 3
 • Мнения: 2 932
Имаме такава лампа. Много приятна светлина дава. На мен ми действа положително, просто ми харесва. Но резултати не мога да споделя. Hug

# 4
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 10 783
Нали се води много полезна, та исках да знам дали някой е видял реален резултат.

незнам за какво е много полезна Thinking
аз съм я взела, защото ми харесва светлината. като ставам нощем, когато детето реве и не се разбуждам от силна светлина....
и да иманякакъв здравословен ефект върху тялото, то ще да е минимален. всичко друго е маркетинг.

единствения ми проблем е почистването - явно някога е било влажно вкъщи и лампата се е овлажнила и сега е налепена с прах. няма махане. страх ме е да я измия, че е бая тежка.

# 5
 • София
 • Мнения: 861
Ето това пише в нета за тези лампи, аз я взех да я сложа до леглото на детето, че е много неспокоен нощем, а приятното светене е бонус:

Всичко в природата е в синхрон
Петър Дънов, живял в началото на 20-ти век, говори за това, че честотите или „пулсациите” на Земята, са в синхрон с хората и всички живи същества.
Също в началото на 20-ти век Никола Тесла, а по-късно и Уинфрид Шуман, изучават електромагнитния спектър на Земята и установяват, че честотния диапазон в пространството между повърхността на земята и йоносферата, варира между 3-60 Hz. В това пространсво се образуват огромни стоящи вълни, които резонират на определени честоти по цялата планета, резонирайки в пет пикови момента.
Човешкият мозък функционира в същия честотен диапазон от 1-60 Hz. Установени пет основни електромагнитни диапазона, сътветстващи на пет различни ментални състояния. Това са: Делта 1-3 Hz (дълбок сън), Тета 3-7 Hz (лек сън), Алфа 8-14 Hz (релаксация, медитация), Бета 15-30 Hz (активна дейност, коценрация) и Гама 30-60 Hz (силна концентрация, гняв).
Като източник на електромагнитни вълни, ние се чувстваме добре, когато сме заобиколени от предмети, които притежават сходни на нашите вибрации или както, когато сме навън сред природата.
Лампите от хималайска сол, Земята и човека вибрират в еднакъв честотен диапазон 3-60 hz
Честотата на вибрация на всяка кристална лампа е различна и зависи от размера и цвета, както и от това дали лампата е включена или изключена от електрическата мрежа. Когато кристалът е осветен и нагрят, неговата вибрация се повишава и периметърът му на действие се увеличава. Така около лампата се формира електромагнитно поле със сходна на нашата вибрация, което поради кристалната си структура, е достатъчно силно, за да неутрализира вредните електромагнитните лъчения.

Лампите от хималайска сол неутрализират електромагнитния смог
Какво се случва в градовете, когато говорим по мобилните си телефони или гледаме телевизия? Оказва се, че живеем в елекгромагнитен смог. Заобиколени сме от електрически устройства, които постоянно ни облъчват с високо честотни вълни от порядъка на 1MHz - 4GHz. Те нарушават естественият ни баланс.
В резултат на това се чувстваме раздразнени, изтощени и с намалени съпротивителни сили.
 
Солните кристали неутрализират радиоактивния фон
Съвместно с представители на БАН извършихме редица измервания на радиоактивния фон в нашия магазин за сол, извън магазина и в една от най-замърсените точки на гр. София - Орлов мост. Ако в магазина ни със сол показанията се движеха в диапазона 11 – 17 частици на кв. см, то извън магазина стойностите бяха между 20 - 30 частици на кв. см. На Орлов мост уредът отчете стойности над 40, което несъмнено ни потвърди убеждението, че лампите от кристална сол имат пречистващ ефект на въздуха в помещения.
Солта има противовъзпалително, антибактериално, антимикотично и противоалергично действие
Всеизвестен е фактът, че солта е и най-широко използвания консервант, както в миналото, така и сега. По-малко известен е фактът, че солта се използва и за лечение на бронхити, астми, алергии и други заболявания свързани с дихателната система. В Германия, Англия, Русия, Сащ и Канада функционират редица центрове за лечение, в които са изградени стаи, изцяло облицовани със сол. Халогенератор впръсква във въздуха микрочастици сол, които чрез обикновено вдишване навлизат в дихателната система на човешкото тяло. Лечението е известно като халотерапия, а популярността на този напълно безвреден и естествен метод все повече нараства.

Халотерапия
Халотерапията възниква в полските солни мини Величка в средата на 19 век, когато лекуващия лекар на мините забелязал, че миньорите не боледуват от белодробни заболявания. Така през 1834г. той издава книга, в която описва ползите от солта, а в последствие в мините бил изграден санаториум за лечение на алергии, бронхиална астма и други белодробни заболявания. По-късно такива санаториуми са изградени в Бохне (Полша) и Украинските солни мини.

Цвето- и светотерапия
Друг аспект на благотворното влияние на лампите и стаите от
хималайска сол е светлината, която кристалите излъчват, когато са
осветени.Терапията със светлина най-често се прилага при кожни проблеми, проблеми със съня или нарушения в психичното състояние.
Кристалите от Хималайска сол излъчват топла светлина,
наподобяваща слънчевата светлина при изгрева и залеза.
Цветовете са бяло, жълто, оранжево до червено. Според
цветотерапевтите тези цветове оказват конкретно влияние върху
различните системи в човешкия организъм:
-   Червеното затопля и стимулира организма като цяло.
-   Оранжевото активира половата и отделителна система.
-    Жълтото нормализира работата на храносмилателната система.
-    Бялото е неутрален цвят, който оказва цялостно хармонизиращо влияние върху всички системи у човека.

Ефекти от престоя в солна стая
•    Възстановява  естествения баланс в организма.
•   Балансира функцията на главния мозък и нервната система.
•      Подобрява жизнения тонус и имунитета.
•    Влияе благотворно при проблеми с дихателната система.
•    Регенерира и изчиства кожата.
•   Подходящо място за релаксиране и медитация.


Сега го водя и на солна стая, че бая боледува, вече се чудя какво да го правя.
На упътването по отношение на чистенето пише да се избърсва със суха кърпа, да не се мокри, че е много хидроскопична. Би трябвало като я включиш и я подържиш така, повърхността да изсъхне и да можеш да избършеш праха.

# 6
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 10 783
повърхността отдавна е суха. и набита с прах. дори с мека четка за зъби търках - нищо не пада.

всички тези неща, които си написала са много хубави, но не очаквай, че като си купиш лампа и детето ще спре да боледува. причините за боледуването са комплексни. помисли дали детето не се нужда от повече внимание, от повече телесна близост, от повече разбиране и зачитане на емоциите му.

след като се интересуваш от честоти и връзката с природата, то си вземи свещник от тази сол, тогава всичко ще ти е природно. Peace

# 7
 • Мнения: 832
Аз също имах голям мерак за такава лампа, но четох  в нета да се внимава - да хималайската сол е полезна, но зависи от къде е добивана, ако е близо до радиоактивни сметище - става страшно... На скоро даже гледах по Господарите - за радиоактивни чаши, чиято глина е била добита явно в близост то такова сметище... ooooh! Та отложих покупката поради тази причина... newsm78

# 8
 • Мнения: 1 282
Повдигам тази тема, но искам да си купя лампа, а последната публикация е стряскаща.Някой има ли да каже нещо по въпроса?

# 9
 • Мнения: 52
Здравейте,интересува ме който си е взимал такава лампа от хималайска сол, дали е забелязал някакъв ефект ?

# 10
 • София
 • Мнения: 861
Не, не очаквай чудеса... но все пак си мисля, че правя нещо за детето, а и свети много приятно. За през нощта е идеална.

# 11
 • Мнения: 52
То за самата светлина не ми трябва,по скоро дали има ефект върху здравето.Защото четох доста подробно описание за тези лампи,колко били полезни и не знам си какво още,но толкова прехвалени,кой знае дали ще има ефект,при положение ,че започнаха да правят солни стаи, сауна с хималайска сол.....

# 12
 • Мнения: 2
Лампите от Хималайска сол са най-малко лампи за светлина и красота.
Те са естествен йонизатор на въздуха .Може да прочете по подробно за йонизацията
http://-/portal/statii/polezni-lampi-himalyan-salts-1028.html
Аз използвам такава лампа от 8 години.Това е първата лампа от многото ,които купих след това за приятели и техните деца .Моята е   10кг и  е на нощното шкофче до главата. Първата вечер ,когато я включих и влязох след един час усетих солен вкус в устата .Много съм доволна , помага ми да дишам по спокойно /да не говорим за хъркащия до мен мъж /На него също му помага ,последните години сам си я включва /.Всички респираторни проблеми ги изкарваме с лекота и за кратко време. За красотата на светлината и усещането пречисване на  огън  и успокоенито след работният ден, няма да говорятрябва човек сам да го усети.
Подарих на любимите ми племенници голяма лампа 22 кг Те живеят в град в който въздуха е много замърсен.В есенно-зимния сезон не я изключват ,стои на земята в ъгъла .Децата я обожават като се приберат от градина  я гушкат  ,ближат и спят на нея .Успокоява ги и им създава усещането за топлина.Боледуват рядко и бързо оздравяват. Спокойни са нощно време./ Майка им вече нареди лампи във всички стаи./
Почисвам я лесно с мокра кърпа и на няколко месеца я нася в банята и измивам хубаво, но бързо под чешмата. Подсушавам   и я включвам да изсъхне.Става все по хубава и лъскава.
За мен за да има ефект трябва да е по- голяма на кг .В интернет има много информация за тях и ползите ,а за да сте сигурни за ,че безвредна потърсете лампи със сертификат .Предлага ги немска фирма ,която има представител за България . Производството е в Пъкистан , но  е под контрола на немската фирма и е ежегодно сертифицирано.
# 13
 • Мнения: 10
Здравейте! Препоръчайте ми откъде да закупя такава лампа и все още ли всички, които са писали са доволни? Забелязали ли сте негативни ефекти и недостатъци?

# 14
 • София
 • Мнения: 2 784
Аз лично по принцип не боледувам и сега с лампата продължавам да не боледувам, така че не знам Simple Smile
На мен ми седи до главата на нощното шкафче където ми стои и телефона нощно време и се успокоявам, че намалявам вредното влияние.

Аз имам въпрос - напоследък нали беше дъждовно и влажно и миналата седмица вдигайки лампата за да избърша прах под нея имаше малка локвичка, днес също. Нормално ли е?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт