Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 апр. 2006, 19:23 ч.

Дайте идея за макарони....

  • 28 179
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
  • Мнения: 7 685
Запържво се кайма с лук. Добавя се един буркан домати+чубрица+черен и червен пипер.

Макароните се сваряват със сол. объркват се в тава със соса.

Отделно се сварява сос Бешамел от масло, брашно, прясно мляко+щипка индийско орехче и сол.

Макароните се заливат и се печат на 220 градуса. Малко преди края се ръсят обилно с настърган кашкавал.

# 16
  • София
  • Мнения: 31 904
Мамите са написали много хубави рецепти. Аз правя нещо подобно на рецептата на Ерика.

Варя макароните във вода със сол и зехтин. Не ги разварявам.
Оделно в тиган си запържвам лук, бекон, с различни подправки. След това слагам всичко в тава. Запичам леко, колкото да замирише бекона. Добавям макарони, бъркам и отново леко запичам. След това правя заливка като за мусака.

# 17
  • Мнения: 672
Продукти:
1 тиквичка - сварена и пасирана
4-5 кисели краставички - нарязани на малки кубчета
копър, сол
1 майонеза
2-3с.л. кисело мляко
2-3склидки чесън

Всичко това се смесва и прибавя към 1 пакет сварени макарони.



# 18
  • Мнения: 98
    ЗЕЛЕНА МАКАРОНЕНА САЛАТА

Продукти:300 гр шунка,2 домата,4 чаени чаши сварени макарони,1/4 чаена чаша накълцан лук,1 маруля,1/2 чаена чаша настърган кашкавал
За заливката:1/3 чаена чаша майонеза,4 ч. л. оцет,1 ч. л.пресен копър,1/2 ч. л. сол,1/4 ч. л. черен пипер,1/4 ч. л. захар
Шунката и доматите се нарязват на кубчета и се смесват със сварените макарони.Към тях се добавят лукът и нарязаната маруля.Всичко се разбърква добре и се поръсва с настъргания кашкавал.Салатата се полива със заливката,приготвена от смесените и добре разбъркани майонеза,оцет,дребно нарязан копър,сол,черен пипер и захар.Преди сервиране салатата се охлажда добре.

# 19
  • Мнения: 5 140
Запържво се кайма с лук. Добавя се един буркан домати+чубрица+черен и червен пипер.

Макароните се сваряват със сол. объркват се в тава със соса.

Отделно се сварява сос Бешамел от масло, брашно, прясно мляко+щипка индийско орехче и сол.

Макароните се заливат и се печат на 220 градуса. Малко преди края се ръсят обилно с настърган кашкавал.

Правя ги по същия начин, само че без сос Бешамел, но ще пробвам и с него.

# 20
  • Мнения: 188
салата:
сварени макарони, майонеза, лук, чесън на вкус, настъргани яйца, обезкостени маслини, ролца от раци и кисели краставички!
мъжо даже си го слага на филиика Simple Smile

# 21
  • Мнения: 5 852
Запържво се кайма с лук. Добавя се един буркан домати+чубрица+черен и червен пипер.

Макароните се сваряват със сол. объркват се в тава със соса.

Отделно се сварява сос Бешамел от масло, брашно, прясно мляко+щипка индийско орехче и сол.

Макароните се заливат и се печат на 220 градуса. Малко преди края се ръсят обилно с настърган кашкавал.
Правя същото,но не смесвам макароните със соса ,а редя като лазаня.Става много вкусно.

# 22
  • Мнения: 139
Салата: макарони от оризчетата,сирене,чесън,червен пипер,1 майонеза,2-3л. кис.мляко.  chef

# 23
Значии.. първо си вариш макароните в вода сипваш малко олио във водата и слагаш малко сол.
Като се сварят ги потапяш в студена вода но бая студена така че да изтинат напълно. Почваш да правиш соса, като: Слагаш малко нарязани на кубчета кренвирши (за един пакет макарони сложи 4-5 кренвирша за да стане по наситно и да е по вкусно). Препържваш малко и слагаш 3-4 лъжици доматено пюре, малко чубрица, малко червен пипер, малко черен пипер и малко сол. Бъргаш около 2-3 минути на не много силен котлон слагаш малко кашкавал в соса докато се разтопи и после заливаш макароните, като ги залееш ги препържи заедно със соса на котлона за около 2-3 минути... ще стане супер !
Спагетите се казват НА ПЕШОС ДЕ БОЛАМАЧОС!!! Simple Smile
БоН АпеТи

# 24
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Много ми харесват макарони с доматено патладжанен сос.
Макароните се сваряват и след като са готови се прибавят към соса, който се приготвя като в 5 лъжици зехтин се запържат 2 скилидки смлян чесън и нарязани на кубчета патладжани. Патладжаните се обработват за да им изтече горчилката по стандартния начин предварително. В тази рецепта не е необходимо да се белят.После след запържване на патладжаните, ако олиото е много се излива така че да останат патладжаните само на мазнина, прибавят се смлени на доматено пюре домати от консерва, сол, пипер,и няколко листа босилек.Сосът ври на тих огън около 15 мин, ако се наложи се прибавя периодично по малко вода. След това сварените макарони се изсипват вътре , настъргва се отгоре пармиджано и се сервират. Божествени са.

Една забележка само: Сварените макарони , както и всякакъв вид паста никога не се заливат със студена вода след сваряване

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт