Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 фев. 2016, 11:20 ч.

Барокамера и проговаряне

 • 34 580
 • 92
 •   1
Отговори
 • Мнения: 25
Здравейте момичета!
Много отдавна чета темичките, но някак не посмях да участвам.

Пускам темата сега с молба да споделите опит с лечение в кислородна барокамера при говорни проблеми.
Прочетох тази статия: https://1hapchezaprogovaryane.wordpress.com/tag/%D0%B1%D0%B0%D1% … 0%B5%D1%80%D0%B0/
И в нея все едно описват синът ми, но той е на 6,5 год. Много съм обнадеждена и много моля за наблюдения, ако имате такива.
Предварително Благодаря!

# 1
 • Мнения: 4 199
Здравей, Коко! През изминалото лято проведох сеанси на дъщеричката ми в барокамера. Накратко, положителен резултат имаше - както в разбирането, така и в подобряване на общата и фина моторика. Има тема Трудно проговаряне, където обсъждаме различни варианти, които помагат на децата ни, а ако пък конкретно се интересуваш само от ефекта на барокамерите, има и ФБ групи в които се обсъжда, цени и тн - ХБОТ и тн... Успех! Hug

# 2
 • Мнения: 25
Благодаря Джулия!
Рових в тези теми, но не намерих достатъчно информация. От там разбрах за капките на Бах и ходих да ни направят. Пуснах темата с надеждата повече хора да споделят именно за резултати с този апарат. Също и колко процедури са направили, защото четох за от 20 до 200?!? Искам да се ориентирам.

# 3
 • Мнения: 4 199
Ако желаеш, присъедини се към ФБ групите, там се пише повече, все още методът набира популярност, сигурно и други ще се включат с мнение. Иначе бройката най-вече зависи от състоянието на детенцето, диагнозата и тн.  Даваш ли и други добавки? Разкажи повече. Почти на 7 разбрах че е, как е в говорно отношение? Детето ти има ли диагноза?

# 4
# 5
 • Мнения: 25
Малчо няма диагноза. Ходили сме и в детската психиатрия и на детски психолог и на психиатър. Проверихме ушите - няма проблем. Преди три години и малко повече започнах да осъзнавам, че доста изостава от другите деца на неговата възраст в говорно отношение. Говореше си на негов език. Многократно бях питала Джи Пито, но според нея нямало проблем " те момчетата по-бавно правят всичко" - пълни глупости. От детската психиатрия ни казаха, че няма смисъл да слагат диагноза, защото проблемът бил основно в говорни дефицити. Така тръгнахме на логопед/психолог цели три години. Доста напредна, но не достатъчно. Рядка слага представки, бърка род и число, замества или размества срички в по-дългите думи. Хиперактивен е и от там има и дефицит на внимание. Много трудно запомня нещо, ако не е по-негово желание. Имам в предвид цветове, числа, букви. От септември смених логопеда, защото при предишния беше зациклил. Доста напредна от тогава. Започнах да давам и хранителни добавки Омега -3, антиоксиданти и пие алое. Когато се вълнува или много харесва нещо прави физиономия и се опъва като се разтриса. Това мисля, че е нещо неврологично - незряланервна система ли, незнам. На 12,02,16 сме записали час при Матанова и се надявам тя да каже затова.

# 6
 • Мнения: 4 199
Разбирам. Консултирайте се при професорката и можете отново да посетите св Никола, за да направят на детето тест за пригодност за 1 клас. По принцип диагнозата ви е нужна най-вече заради училище, Телк и тн. Докторите като цяло са резервирани към биохимичния подход - казват детето нека ходи на логопед, психолог и това е. Аз също давам добавки, ходим на логопед и психолог, както казах лятото направихме и 35 сеанса в барокамерата. Опитайте и вижте как ще се отрази. Има и тема за деца с ХАДВ, там също може да почерпиш съвети и насоки. От сърце ви желая успех Hug

# 7
 • Мнения: 25
Много Благодаря! Съветите от хора минали по тази пътека са безценни за мен!

# 8
 • София
 • Мнения: 3 244
Ако търсиш ефект конкретно проговаряне - няма. С 200 влизания и не говори. Други ползи обаче- много😉

# 9
 • Мнения: 25
Ефекта на който се надявам е намаляване на дефицита на внимание, хиперактивността и подобряване на финната моторика. Той си говори, ама неправилно и често неразбираемо. Ако подобри тези неща и говорът ще се подобри. Понеще може да тръгне първокласник надявам се.
Споделяйте моля ви кой е правил барокамери, с какъв проблем и какъв е бил ефекта. И след колко процедури.
Благодаря!

# 10
 • София
 • Мнения: 3 244
Ефекта на който се надявам е намаляване на дефицита на внимание, хиперактивността и подобряване на финната моторика.
Да, тези неща се подобриха и пак зависи какво е състоянието на детето. Моят е с ГРР. Много зле ГРР. След първите 50 се успокои. След вторите - подобри частично концентрация. На следващ курс научи цифрите до 10, следващ 20. Последния курс подобри много разбиране и започна да повтаря, когато го накараш...

# 11
 • Мнения: 142
Тук има описани реални резултати при използването на барокамера в подобни случаи.

http://barokamera.bg/spodeleni-uspehi/

# 12
 • Мнения: 25
Много Благодаря момичета!

# 13
 • Най-сетне у дома
 • Мнения: 859
Коко, здравейте!

Аз съм авторът на блога, който цитирате, Станислава Чуринскиене.
Барокамерата е най-доброто нещо, което може да се случи на дете с проблеми в речта и развитието. Но, за жалост, са нужни повечко влизания, не става с магическа пръчка.
И е много важно нещата да се случват внимателно, с добра предварителна медицинска оценка, за да се изключат фактори, които може да са противопоказания.

Барокамерата свърши чудеса със сина ми. КОгато беше на 2 ми казаха - аутизъм, няма изход. Не беше аутизъм, но проблемите бяха много - кошмарна моторика, крайно аграматична и оскъдна реч, какво ли не. Оказа се в последствие, че причината за това е било проблем с метилацията и интоксикация с мед, на фона на нисък цинк. За жалост, вкарах го в барокамера едва на 4.9, загубих много време. Още след първите 15 гмуркания обаче, получих писмо от учителката му в градината, която смаяно ме питаше какво сме направили с детето, че изведнъж е заговорил толкова добре. НО направихме много повече влизания. За жалост, е скъпо удоволствие.

В последствие участвах в изследователски проект на ВМА Варна за ефекта на ХБОТ върху деца с аутизъм, под ръководството на проф. Хр. Бозов. Той е флагманът на хипербарната терапия у нас и знае наистина много. Ще се опитам да го поканя в темата, да коментира мерките за безопасност и противопоказанията. Но Вие спокойно можете да му пишете и да се обадите.

Станислава Чуринскйене.

# 14
 • Мнения: 25
Много Благодаря Станислава! Ако поканите проф. Бозов ще е прекрасно и полезно за много мами!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт