Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 фев. 2016, 11:20 ч.

Барокамера и проговаряне

 • 35 612
 • 92
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 59
Здравейте,
С нетърпение чакам всеки нов пост по темата и следя всичко. С две ръце стискам палци и проф. Бозов да бъде привлечен тук. Коко3 - благодаря за темата; Станислава (извинявай, че се обръщам на "ти", но вече толкова съм те следила по медии, че те чувствам близка), - ти си моята надежда, благодаря ти за всичко, което правиш, дано потокът от енергия, който излъчваш и даряваш никога не стихва.
И така предварително се извинявам за невежеството си, не съм медицинско лице, нито имам претенции да съм наясно с биохимията в човешкият организъм. Тревожи ме следният факт (или по точно няколко такива).
Едното е:
наясно ли е някой със следното понятие, което съм срещала: нарастване на гъбични култури в храносмилателния тракт или кандидоза на храносмилателния тракт след процедури с барокамера. Къде и как се изследва това и въобще прави ли/препоръчва ли се такова преди/след барокамерата.
Друго въпрос за мнение:
При наличие на тежки метали извън норма ( което според мен почти (но не всяко) дете с проблеми с говор и поведение има такива ) по какъв начин помага барокамерата? Ако си представим връзките в мозъка като кабели по които информацията тече като ток и тежките метали като агенти които прекъсват и пречат на протичането на информацията. Да си представим и баромерата като агнент,,т който подобрява и заздравява връзките и от това следва подобрение. Не се ли дължат половинчатите понякога резултати от барокамерата точни на факта , че не е премахната причината за състоянието. Мисля си дали ако не се премахнат изцяло тежките метали - няма ли тогава само 10на- 15 процедури да решат проблема за винаги.
Последната ми тема за размисъл е следното видео от конференция в БГ за аутизъм:
https://www.youtube.com/watch?v=SKC4dVnrZ_I
Видеото е потресаващо за мен - но обяснява доста неща:
наличие на тежки метали и червеи ( причиняващи ниски нива на Б12, ниски нива на цинк, объркват метилирането в организма ) и извеждането им правят децата абсолютно нормални. За нещастие препарата с който го постигат във видеото е забранен и нелегален , дори доколкото разбрах опасен за здравето. Но в това не е въпросът. Въпросът е какво да направим за нашите деца, ако имаме нещастието да не разполагаме с пари, без да се стига да си продаваме бъбрека, за да осигурим куфарите с пари, необходими за повечето терапии.

# 16
 • Мнения: 25
Здравей и на теб antee,

Моят син пие вече почти четири години алое и то най-хубавото. За него е всеизвестен факт, че чисти тежките метали и всъщото време е източник на естествено винатмин В12. Оделно давам и рибено масло пречистено молекулярно от живак. И все още сме далеч от желания резултат. Не съм убедена, че само това са причините за забавянето в говора. Какви са обаче?!? незнам....

# 17
 • Мнения: 149
наясно ли е някой със следното понятие, което съм срещала: нарастване на гъбични култури в храносмилателния тракт или кандидоза на храносмилателния тракт след процедури с барокамера. Къде и как се изследва това и въобще прави ли/препоръчва ли се такова преди/след барокамерата.
Всички аеробни бактерии са облагодетелствани при ХБОТ терапията, като най-вече това касае кандида. Преди да се започне влизане в барокамера е добре да се анализират признаците за кандида или да се направят нужните изследвания. Ако има наличие или дори съмнение за наличие, е добре да се приема седмица преди това нещо противогъбично, например Кандидастоп.
Ето две групи във фейса, които са точно по тази тема:
ХБОТ https://www.facebook.com/groups/1455468021382245/
Барокамера - деца https://www.facebook.com/groups/863491733717004/


Друго въпрос за мнение:
При наличие на тежки метали извън норма ( което според мен почти (но не всяко) дете с проблеми с говор и поведение има такива ) по какъв начин помага барокамерата?
Дишането на кислород под налягане има сериозен детоксикиращ ефект. Повече за процеса може да се види тук http://vbox7.com/play:e775489462

Последната ми тема за размисъл е следното видео от конференция в БГ за аутизъм:
https://www.youtube.com/watch?v=SKC4dVnrZ_I
Видеото е потресаващо за мен - но обяснява доста неща:
наличие на тежки метали и червеи ( причиняващи ниски нива на Б12, ниски нива на цинк, объркват метилирането в организма ) и извеждането им правят децата абсолютно нормални. За нещастие препарата с който го постигат във видеото е забранен и нелегален , дори доколкото разбрах опасен за здравето.
Има Фейсбук група, в която се обсъжда всичко това. Относно "препарата, който е забранен", спокойно може да изчетете всички мнения по въпроса и най-вече да прочетете и резултатите от употребата му. https://www.facebook.com/groups/560271113999596/
P.S. Нищо забранено няма. Както и опасно.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 11:52 от Манфред

# 18
 • Мнения: 25
Здравейте,

предписаха ни ноотропил 800. Аз съм по принцип не давам лекарства на децата си, но за това ме убеждават, че няма странични ефекти. Моля ви ако някой  е давал на хиперактивно дете с дефицит на внимание да сподели опит. Също ако знаете дали това лекарство кореспондира по някакъв начин с барокамерите. Възможно ли е да усили действието му и да се получи предозиране?
Има ли някой, който е давал нещо алтернативно със същото действие и какво?
Предварително Благодаря! Прекрасно е, че има къде да обсъждаме проблемите си и да контактуваме с хора преминаващи или преминали през подобни на нашите проблеми.

# 19
 • Мнения: 149
Барокамерата има фармакологичен ефект, което означава, че усилва ефекта на лекарствата. Аз едва ли съм подходящ за отговор на въпроса за ноотропила, защото съм абсолютен противник на медикаментозното "лечение" на аутизма.

# 20
 • Мнения: 25
Благодаря!

# 21
 • Мнения: 1 629

 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:57 от darena

# 22
 • Мнения: 59
Дарена, ужасно съжалявам за така създалата се ситуация. Кураж. Разкажи още за детето - колко е голямо и кое ви подтикна към ползване на барокамера. Невролога на мнение ли е че това е станало в следствие от вдишванията. Барокамерата без лекар, тук в София ли е? Благодаря за споделения опит.

# 23
 • Мнения: 1 629
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:57 от darena

# 24
 • Мнения: 149
Точно епилепсията е това, което разделя света на хипербарните специалисти на две - в САЩ и още няколко държави епилепсията се лекува именно с барокамера, докато в Европа хора с епилепсия не се допускат до барокамера. И едните и другите имат достатъчно основания, подкрепени с изследвания. В случая обаче става ясно, че тези тикове не са в следствие на епилепсия (май), което е озадачаващо. Съветвам Ви да направите консултация при доцент Чавдаров (болница Света София). Опита му в случая може да се окаже особено ценен.

# 25
 • Мнения: 1 629
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:57 от darena

# 26
 • Мнения: 149
Има установена практика и съответно трябва да се спазват режимите на компресия-декомпресия. Налягането, при което се прави тази процедура варира от 1.5 до 2.2 АТА. Не зная във въпросната камера с какво точно работят, но не смятам, че излизат извън тези параметри. По не добра причина се наложи да добия компетенция по ХБОТ и много материали съм изчел, включително и изследвания на ХБОТ при деца и знам, че това е изключително чиста терапия - много-много рядко се случва да има някакъв страничен ефект и даже в повече такива случаи остава спорен въпроса дали именно терапията е причината. При вас за съжаление, явно това е било причината. Съжалявам Sad Все пак остава съвета ми да потърсите консултация с доц.Чавдаров.
Стискам палци всичко да отшуми и да се окаже само мрачен спомен от пътя.

# 27
 • Мнения: 1 629
Благодаря, Манфред! Hug


# 28
 • София
 • Мнения: 3 242
Дарена, ще бъда груба с вас, обаче...
Хайде спрете се на версия какво му има на Вашето дете, а? То не бе плюене във ФБ, то не бе чудо. Веднъж тиковете бяха от преди камерата, после решихте, че са от нея. Запозната съм със случая Ви и въобще, ама въобще не сте коректна в обясненията и спрете нападките конкретно към барокамерата на Гургулят, защото не е честна кампанията, която се води срещу нея заради търговски интереси!

# 29
 • Мнения: 1 629
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:58 от darena

Общи условия

Активация на акаунт