Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 фев. 2016, 11:20 ч.

Барокамера и проговаряне

 • 35 612
 • 92
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 210
Аз не разбирам Дарена какви търговски интереси би имала.

# 31
 • София
 • Мнения: 3 242
Аз не разбирам Дарена какви търговски интереси би имала.
Тя конкретно лични не. В момента се води "тиха война" конкретно против тази барокамера и дарена не съзнателно се пусна по течението, така да кажа. Светът е малък и веднага направих връзка с постове нейни и във ФБ.
Който го е страх от вълци не ходи в гората. Никога нямате гаранция, че един метод, който и да е той ще е безопасен за вашето дете. Че аз знам и деца влушени супер много от звукостимулация - дава ли ми право това да отричам метода или да казвам, че терапевта е некадърен?!? То и ваксините не са опасни - ама ей го на - колко увредени деца от тях има Wink

# 32
 • Мнения: 149
Че какви "войни" може да има при барокамерите! Те са 2-3 на кръст в цялата страна.

# 33
 • София
 • Мнения: 3 242
Е в София нали станаха малко повече и вече почнаха да си подливат вода Wink По-точно новите да се опитват да компроментират една от най-вървежните Wink

# 34
 • Мнения: 1 629
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:55 от darena

# 35
 • София
 • Мнения: 3 242
А някой да Ви е завел на сила?
Аз затова и в една друга тема заявих, че на въпроси за добавки няма да отговарям именно заради такива като Вас, които все търсят някой да им е виновен. Преставам и да след темата. Аз отговарям само и единствено за моето дете и експериментите са си моя отговорност, а не на някой друг.
Каква е диагнозата на детето Ви и кой Ви заведе на сила в барокамерата? Доктор ли? Защото на 95% не им стиска да признаят метода. И въпреки че напредъкът и ползите при моето дете са очеизвадни и го признават - отказаха ми документ, в който писмено да потвърдят.
Няма какво да ви предизвиквам да казвате истина или не - кажете я? Аз лично се хванах за главата от това как един човек пада от високо заради алчност и пари и си срина реномето...

# 36
 • Пловдив
 • Мнения: 5 323
Доника, мисля, че нямаш основание за такава реакция към Дарена. Не виждам противоречие в написаното (поне тук, в групата във ФБ не участвам) и не мисля, че тя защитава нечии прикрити интереси. Ти самата употребяваш думата "несъзнателно". Аз пък мисля, че ако нейният син се е влошил по някакъв начин, в някое отношение, след камерата, естествено е тя да подозира, че е станало заради нея. Независимо каква е истината (и най-вече защото май никой не може да каже със сигурност каква е, дори лекар).
Ако си по-емоционален, което също е нормално, а особено когато става дума за здравето на децата ти, е съвсем разбираемо и защо би писал онова, което Дарена пише. Дори и без някой от конкуренцията на камерата от "Гургулят" да я е настройвал подмолно. Просто един емоционален и разстроен от случилото се човек винаги би писал така, струва ми се.
Важно е да има достъпна възможно най-пълна информация за камерите, по всякакви въпроси около тях, за всякакви случаи, в това число за неуспехите, без това да се схваща като нарочна антиреклама.

Не искам да споря, а пък за някаква война между камерите и хабер си нямам (никак не е невъзможна такава война между конкуренти), искам само тук във форума да няма излишен страх, че човек, изказал мнение, ще бъде заподозрян в тенденциозност. За да не страда пълнотата на информацията.

# 37
 • София
 • Мнения: 3 242
Много е лесно да се напада в интернет признавам. Вие сте чули само версията на дарена. Аз знам и другата, тъй като още преди около месец се поинтересувах за случая, който по принцип не е за подценяване. Веднъж тиковете ги имало и преди, после не - от барокамерата са.
То и на лекар да идеш, когато не даваш първоначална вярна информация няма как да бъде осъществено правилно лечение

# 38
 • Мнения: 1 629
 Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:55 от darena

# 39
 • София
 • Мнения: 3 242
Смея да твърдя, че знам малко повече за барокамерите от ВАС Wink Защото съм изчела камара литература, преди да се реша на тази стъпка. Започнах процедурите още преди да стане модерно течение Така, че това, че ползвате 2 израза не ви прави информирана достатъчно.
А браня барокамерата, защото тези хора ги познавам от вече над 2г и смея да твърдя, че са добри професионалисти.
За сведение - барокамерите с доктори в София са само 2 (във ВМА и клиниката по ДЦП) и те не практикуват с аутисти. не разбрах на Вашето дете какво му?

# 40
 • Мнения: 1 629
.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 20:54 от darena

# 41
 • София
 • Мнения: 3 242
Неколкократно попитах какво Вие на детето, за да имам яснота - отговор не получих. Аз лично съм чела конкретно за аутистичен спектър, но ето като за начало Wink http://www.hbot.com/faq

# 42
 • София
 • Мнения: 4 407
Зачетох се в темата и мога да кажа следното

Познавам darena от темата за дислексията. Не е нужно да дава отговор точно какво е на сина й, чела съм постовете й от няколко години и мога да кажа най-общо - пораснало трудно проговарящо дете. Друго, което знам е, че опитва в относително разумни граници нови неща. Няма нищо общо с търговски цели...

Има приповдигнатост към барокамерите в последните години и сигурно и други майки ще решат да опитат, повлияния от няколкото положителни отзиви. На никой не му се влиза в спорове, на мен също, но е добре да има и другата точка.

Не знам дали да пиша нещата за размисъл в посока повече умереност. Барокамерите са известни от много години - може би 50-60 и до този момент не са успели да убедят света, че помагат при умствени проблеми. Някак не ми повтарят отрицателните страни.
Може би само 2 неща за особено внимание
- ако бебето е имало едни потрепвания като съвсем малко бебе до около 30 ден, това е нещо като бебешка епилепсия, не е добре да ходи на такива процедури
- ако при рязка смяна на надморската височина, детето става нервно или направо си казва, че чувства нещо в ушите, също трябва особено внимание.

На детето не са прилагани барокамерни процедури, нямам лични впечатления. В болницата по ДЦП, нашите рехабилитаторки бяха много резервирани към барокамерата, т.е хора с опит и наблюдения над децата. Има и много родители, които не са видели никаква полза от барокамерата, но не им се пише.

Този пост е и като спомен за констанца, която съм сигурна, че щеше да се изкаже в същата посока. И която ми помогна преди години да не залитна твърде много в една модна за времето си област.

# 43
 • София
 • Мнения: 3 242
Таня, винаги съм уважавала мнението ти.
И да, барокамерата наистина стана модерна - нещо, което аз не одобрявам. Срещам се с родители там, които си мислят, че от нея детето им ще проговори. Не ползват никакви  специалисти, което за мен е...
Аз я ползвам за детокс и последните изследвания на детето показват, че съм на прав път.
Но само с барокамера не става...Все едно да вляза вътре и да изляза говореща чужд език Wink
От там е целия проблем и негативната нагласа към самия метод.
По същия начин стои и въпроса с добавките - дават се, но колко родители са си направили труда да направят нужните изследвания преди това? Темата за трудното проговаряне се е превърнала в биохимична.

# 44
 • Мнения: 1 015
Чета темата от самото начало покрай моето трудно проговарящо дете, а и защото напоследък сериозно се бях замислила да пробвам и това. Не разбирам разправиите тук. Но на мен написаното от дарена ми беше изключително полезно и съжалявам, че го изтри. В нейния първи пост аз не намирам нищо нередно. Написала си беше, че детето е имало тикове преди, че са се засилили. И препоръка да се внимава много, тя и saule също това е написала.
Тогава се замислих за моето дете. Та то спря да говори след ваксина, а колко уж са изследвани. И аз също като дарена, се замислих, тук някой проверява ли барокамерите, налягане как се следи, как се гарантира, какъв е режима на сертифициране? Благодаря на дарена

Общи условия

Активация на акаунт