Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2016, 13:56 ч.

Добър курс по Графичен дизайн

  • 4 345
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,

Дали някой би могъл да ми препоръча добър център за обучение в София, който да предлага курс по "Графичен дизайн". В интернет откривам доста такива центрове, но цената варира доста и ми е доста трудно да се ориентирам къде обучението е наистина качествено.

Видях че повечето предлагат предимо дистанционно обучение, но аз бих искал все пак да има и реално обучение пред компютъра с преподавател.
Също така видях, че повечето предлагат предимно обучение за работа със специфични програми и почти няма дизайн, концепция, цветове, предпечат и т.н.

Ако някой има впечатления за център, който да предлага такова по-комплексно обучение, моля да споделя!

# 1
  • Мнения: 663
Аз ти препоръчвам ето тези: http://expert-bg.org/
Учих при тях компютърна графика. Те предлагат точно това, което искаш - успоредно със софтуера се разглеждат основни понятия относно цветове, основи на дизайна, типография, бран дизайн, оформление на книга и т.н. Самата преподавателка има виждане върху нещата, учила е нещо около дизайна и визуалните комуникации в НБУ, което е важно, защото има отношение и познания не е само чист софтуер, както е почти навсякъде. Разбира се всичко е базисно, по-нататък зависи от теб.

# 2
  • Мнения: 60
Мога да ти препоръчам Център Мулти-Tрейн http://multitrain.bg/курсове/курс-по-графичен-дизайн. Обучението при тях е комбинация между присъствени и онлайн лекции във виртуална класна стая. Присъствените занятия са събота или неделя от 10 ч. мисля че до 13.00 или 13:30 беше, а през седмицата от вкъщи влизаш във виртуалната класна стая, където преподавателя си показва виртуално екрана Simple Smile. Удобно е. В групата има и курсисти извън София, които се обучават само дистанционно, но с тях се засичате само на онлайн консултациите. Има и много видео уроци за работа с софтуерите и може да ги гледаш 100 пъти, докато ги схванеш Simple Smile. Преподавателите са наистина страхотни! Еми Станоева - преподавателката по Основи на Графичния дизайн, Фотошоп  и Илюстратор е и професионален фотограф и тя дава много информация за цветове, шрифтове, дизайн и композиция и т.н. Другият преподавател – Жоро Благоев (или Благов) води модулите по Печат и печатни технологии, Корел и Индизан и дава много полезна информация за това как човек да си съобрази и подготви дизайна за различните видове печат. В края на курса има държавен изпит по теория и по практика. Теоретичния не е труден, но практическата работа си е една мини дипломна работа, но и двамата преподаватели помагат с консултации Simple Smile, така че накрая нещата изглеждат наистина добре. След изпита се издава Свидетелство за професионална квалификация. Ако разполагаш с достатъчно време и работиш по всички практически задачи, които дават преподавателите, на финала на курса ще си научил доста неща.  Успех с избора на център и трупането на нови знания!

Общи условия

Активация на акаунт