Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 фев. 2016, 02:59 ч.

Бременни майки в чужбина - Тема 50

 • 53 067
 • 607
 •   1
Отговори
# 600
 • Мнения: 91
Моля ти се... В теории на конспирацията не вярвам изобщо. "Документалните" филми, които си гледала са толкова документални, колкото и онези за призраци и НЛО... Дела могат да се водят за много неща, но дали ще бъдат спечелени е друго нещо.

Детето си е Ваше, решенията - също и не смятам да Ви се меся, не е моя работа. Проверете ако счетете за достойно за Вашeто всезнаещо внимание един от линковете, цитиращи спечелени съдебни дела, където съдебните състави са признали, че мозъчните травми на децата са след ваксинации с поливалентни ваксини. Дори в Италия и САЩ има специални финансови фондове на здравните министерства за такива случаи, което само по себе си е достатъчно красноречив факт.

Like the U.S., Italy has a national vaccine injury compensation program to give some financial support to those people who are injured by compulsory and recommended vaccinations. 

http://www.ageofautism.com/2015/01/recent-italian-court-decision … s-and-autism.html

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 08:23 от Аmelie

# 601
 • Мнения: 3 595
Ама никой не отрича, че такова нещо може да стане, но сещаш се детето то също така може да реагира на най-обикновено лекарство или да направи усложнения от друга най-обикновена болест. Някои хора не се събуждат от пълна упойка. Ужасно е ако се случи на теб и твоето дете, но страничните реакции не са повече от тези при лекарства или други медицински процедури  Peace

# 602
 • Paris, France
 • Мнения: 285
Някой може ли да ми разясни какво е NHS болница? Simple Smile За Обединеното Кралство ли говорим или?

# 603
 • Мнения: 719
National Health Services, Англия, да  Wink

# 604
 • Мнения: 294
Здравейте. Имам въпрос относно Германия. Ако само бащата работи има ри право на Elterngeld и колко е то? За майката разбирам, че има ппаво на kindergeld дори да не работи в момента. Нещо друго изпускам ли? Благодаря.

# 605
 • Мнения: 33
Ако ащата вземе "майчинството" т.е. той гледа детето, би трябвало да взема elterngeld. Ако майката обаче гледа детето за Х месеца (защото майката и бащата може да си разделят времето), то докато майката гледа детето ( и не е работела преди това), може дс взема само 300 евро (по спомен).

# 606
 • Мнения: 4
Здравейте... може ли да получа малко повече информация,Благодаря Ви предварително !!! Живея и работя в Германия,бременна съм в 3-ти месец,вече съм освободена от работа поради нейната трудност. Аз и бащана сме българи,но той не работи тук а в България. Легална съм тук от година и половина,ходя си и тук на гениколог.Моите въпроси са какво следва преди и след раждането тук,документи,немски граждансва,помощи за детето и т.н. Имаме желание след раждането да се приберем в България,тогава какво следва. Благодаря много на всеки,който ми помогне с информация по темата.

# 607
 • Мнения: 33
1. От колко време работите на договор и нали не е миниджоб?
2. Немско гражданство няма как да получи детето.
3. Може да вземате детски, стига ти и детето да сте адресно регистрирани в Германия.
4. Да се приберете в БГ завинаги ли? Или за определен период? Ще запазите ли квартирата/ад.регистрация?
5. Ако сте здравно осигурена, раждането е безплатно.
6. Започнете да търсите болница за раждане и хебаме още сега.
7. Ако сте работели повече от година (мисля така беше) на договор, имате право на elterngeld % от заплатата ви. Иначе 300 евро.
8. Майчинство може да вземете 3 години, само първата е платена (elterngeld) или първата и втората платени (elterngeld : 2) т.е. в първия случай, да кажем, 1 година по (например) 1000 евро или 2 години по 500 евро. Майчинството се заявява към работодателя, в писмена форма, в определен срок след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт