Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ноем. 2004, 22:16 ч.

Задават се празници (и трапези:)

  • 2 035
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 211
Здравейте! Чак се чудя вече какво правя толкова често в този форум Wink , като се има предвид, че преди да се оженя не съм готвила много Grinning
Сега му харесва да готвя и да изпробвам нови рецепти и не само от БГ кухня.
Та...идват праници - Коледа, Нова Година. Освен това мъжът ми има рожден ден на 01.01.
  ura
Искам да направя интересни предястия (и не само). Например имам сухари и се чудя какво мога да сервирам с тях (без сьомга и хайвер Grinning ) Ако някой знае някакво оригинално празнично ястие (но да не е много сложно) моля да го напише.

# 1
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Не зная дали ми видя писанията за лимонтозу-то, но във връзка с това се сетих за една рецепта, която правеше майка ми и която съм опитвала няколко пъти с различен успех тук (сега си купих лимонтозу специално за нея Laughing  Laughing )
Вари се грис (колкото по-груб, толкова по-добре). Грисът се нарича "гритц" и се купува от супермаркет. Вари се като в студена вода се слага грис и се бърка непрекъснато до пълното му сваряване. 1 чаша грис на 3 чаши вода. Свареният и изстуден грис се смесва с настърган лук (аз използвам кухненски робот за целта), майонеза, сол и ЛИМОНТОЗУ! Всичко е на вкус. След престояване от няколко часа предястието има доста пикантен вкус. Сервира се с маслини и се консумира с хляб, сухари, каквото се сетиш. Това предястие се нарича грис-хайвер, защото прилича по вкус на тарама-хайвер, но без рибния привкус.

# 2
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Towa s grischeto redowno si go prawihme po studentskite kuponi. Strahotno e.

# 3
  • out of space
  • Мнения: 7 551
А не може ли лимонтозуто да се замени с истински лимон?

# 4
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Erica
А не може ли лимонтозуто да се замени с истински лимон?


Може.И с лимон съм го правила, но не става така добре, както с лимонтозу.
Ако имаш лимонтозу най-добре си ползвай него, да не ти се втечни хайверът.

# 5
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Laura
Вари се като в студена вода се слага грис и се бърка непрекъснато до пълното му сваряване.


Най-лесно става на водна баня.

Цитат на: Laura
Сервира се с маслини и се консумира с хляб, сухари, каквото се сетиш.


Също върви с кисели краставички и ивички червени чушки (от туршия)
Ах, какво ядене пада у нааааааааааас.... Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт