Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 апр. 2006, 09:19 ч.

Рецепти за скумрия?

  • 545
  • 6
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 666
 Кажете ми някоя за приготвяне искам да я приготвя печена със някакъв подходящ сос- ама какъв и аз не знам чувала съм за доматен че било подходящо , но как точно го приготвяте

# 1
  • София
  • Мнения: 1 608
Съвсем накратко - обелените домати, сега от буркан кипвам с малко олио, добавям щипка кимион и босилек. Става нинероятен на вкус и е бърз и лесен за приготвяне. Можеш да залееш рибата с него и в края на печенето, но като за пъри опит те съветвам да го сервираш отделно.  chef

# 2
  • София- павлово
  • Мнения: 2 597
аз я правя с ароматен винегрет
печеш рибата на скара или в тавата
винегрет
1ч.л.-мащерка
1ч.л.-оцет
1 глава лук
1 скилидка чесън
400гр.-гъби
2-моркова
всичко това ври 20мин.на бавен огън, след това поставяш парчетата риба в соса за 20 мин. да си поеме от соса, изкарваш рибата и в соса добавяш 2с.л. лимонов сок, 3 с.л. сметана за да се сгъсти соса и заливаш парчетата риба.

Скумрия плакия
в тенжера запържваш 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 морков, след това добавяш домати. Като поври 20 мин. заливаш рибата в тавата и печеш

Скумрия със студен доматен сос

3-4-домата
2 скилидки чесън
2,3с.л- зехтин
сол
босилек
Доматите се настъргват, слага се чесъна нарязан на ситно, сол, зехтин и босилек.
4,5- парчета скумрия се оставят в марината от лимонов сок, черен пипер и сол за 30мин. Пекат се на скара и се сервират със соса.
  chef


# 3
  • Мнения: 149
Необходими продукти:
филетата на 4 скумрии,
настърган кашкавал,
горчица леко разредена с вода,
олио,
сухо бяло вино

Подправки:
рибена подправка,
копър,
черен пипер,
малко светъл соев сос

Начин на приготвяне:
Филетата се натриват с рибната подправка и се поръсват с копър. Оставят се на студено 2 часа. Намазваме дъното на тавата с олио, но не много, поставяме рибените филета и намазваме с горчица, разредена с малко вода. Отгоре поръсваме с предварително настъргания на едро ренде кашкавал. Сипваме 1 ч.ч. вода, малко соев сос, 1-2 ракиени чашки сухо бяло вино и печем на 180 градуса във предварително загрята фура около 25 мин.

# 4
  • Мнения: 149
По едрички скумрии се почистват от вътрешноститее и се натриват с подправки отвън и отвътре.На котлона в съд стопяваме масло и прибавяме ситно нарязани чушки,домати,магданоз,ситно нарязани гъби,горчица една ч.л-ка,чеснови скилидки.Продуктите бъркаме докато поемат маслото.С така получената смес напълваме скумриите и увиваме в домакинско фолио за печене.Оставяме на студено 2-3 ч след което печем на предварително загрята фурна при 180 градуса около 25 мин.Дъното на тавичката намазваме с малко олио и сипваме един пръст подсолена вода.

# 5
  • на върха
  • Мнения: 6 462
1/2 връзка копър
4 с.л горчица
1 чаша бяло вино
1 глава чесън
7-8 с.л зехтин

Чесъна се пресова на кашица, омешва се със ситно нарязания копър, горчицата и зехтина. Предварително осолените риби се нареждат в тавичка и се мажат обилно с тази смес отвътре и отвън. На дъното на тавата се изсипва бялото вино и всичко се пече 20-25 минути при 180 градуса.

# 6
  • София
  • Мнения: 575
Скумрия с гъби във вино

Една глава лук се нарязва и се задушава в мазнина.Сипва се малко вода и се оставя да ври 3-4 мин.Рибата се изчиства,нарязва се на парчета и се нарежда в йена заедно с лука и се посолява.Прибавят се няколко капки оцет,къри на вкус (аз не слагам),200 гр. нарязани гъби и 1 ч.ч.бяло вино.Пече се до готовност.
Да ви е сладко! Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт