Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 май 2016, 21:51 ч.

Луда ли съм,моля ,дайте ми съвет

 • 16 275
 • 240
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 860
 christina1980,
не са всички мъже по калъп изляти, ама нейсе... Явно такива са ти в обкръжението. И не всички жени си търпим мъжете. Не генерализирай така, че е много смешно.

# 31
 • Мнения: 4 578
Не съм съгласна с изказването за мъжете по калъп Naughty Толкова много мъже познавам, които гледат как да са далеч от родителите си (а са в прекрасни отношения с тях), че чак ми звучи нелепо подобно твърдение Whistling

Авторке, върни се назад и си прочети пак мненията. Не прочетох всички, но последните ти са все "Аз и моят бизнес" ooooh! Няма "Семейството ми", няма "Аз и децата ми", "Аз и мъжът ми" ... Всичко се върти около теб и бизнеса, който се опитваш да поддържаш макар и без особен успех за сега.
Лошо няма да си амбицирана и да се стремиш към собствен и доходоносен бизнес, но нужно ли е и децата ти, и мъжът ти да страдат от това? Постоянно се караш с мъжа си, детето ти учи в кофти училище, не се чувстваш спокойна в семейството си ...

# 32
 • Мнения: 364
Рени, какво да ти кажа, всички мъже са като по калъп изляти. Нищо не могат и все до мама да са. Лошото е че жните ги търпим, за да не сме сами.
Пак ти казвам преместете се, може и да се почувства мъж, но си гледай бизнеса, не прави компромиси с бизнеса, може и да се наложи сама две деца да гледаш, дано не се случи ама имай едно на ум.
Благодаря ти за разбирането и подкрепата

# 33
 • out of space
 • Мнения: 7 753
Ако си прецакаш бизнеса- връщаш се в изходна точка, а може би на минус. Пак ли при мама и тате ще се върнеш с децата?
Тези деца не са куфари. Ти не си гъба за миене на чинии. Не си и програма по НВО.
Помисли си какво наистина желаеш. Ако си искаш дворът и спокойствието- кажи му. Ако искаш да си зарежеш бизнеса и да го последваш при Свеки- ок.
Напиши си + и -.

# 34
 • Мнения: 8 353
Според мен страховете на авторката са други.Не толкова живота в града и близоста на свекърите , колкото несигурноста и недоверието към съпруга и.
Като чета че за най- малкото нещо е готов на раздяла напълно я разбирам.Тя лесно ще зареже всичко и ще иде в града , ами ако господина отново реши да се разделят и го направи.Тогава тя ще се окаже сама с две деца и без бизнес. Трудно и да вземе решение , трудно и е да се откъсне от всичко което е направила до сега , защото това и дава някаква сигурност за бъдеще. Нещо което не полъчава от съпруга си. Така мисля , но може и да греша.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 10:32 от djoleva

# 35
 • Мнения: 402
Така и не разбрах от какво точно се страхуваш.
Свекърите и вашите ще ви помагат с децата.Това е много хубаво.Хем децата ще са добре, хем бабите и дядовците няма да са лишени от внуците си.Селото няма да избяга, орехите и те.За магазинчето си имаш продавачки.Браво на теб.Апартамент, като имот е само +, ако има малък кредит и е възможно да бъде обслужван.Мисленето на мъжът ти на мен лично ми допада, но това което не одобрявам като поведение е, че те сплашва с напускане.

Знаеш ли, имам една позната, която се държи безобразно с партньора си и всеки път, когато не е на нейното, го напуска на думи.В личен разговор ми сподели, че никога няма да го напусне в действителност.Зададох и въпросът "Ами, ако не те спре следващият път, ти какво ще правиш".Тя, не ми отговори естествено, но аз мога да ти кажа.Няма да си тръгне.

Не се притеснявай, че мъжът ти ще те напусне.Ти си оправна, работлива и любяща жена, а такава комбинация не се среща чак толкова често.На възрастта на мъжът ти тези неща се знаят.Дръж си бизнеса, не се карай с него за глупости и си гледай децата.Хубаво е всяко решение да се огледа и обмисли от всички страни.После, действаш.

# 36
 • Мнения: 5 606
Прочетох всичко написано от Рени по повод на съпруга й. Изградих си някаква представа и тя не е в полза на мъжа до нея.
Страх те е, че като идете в града мъжът ти ще стане абсолютен господар на положението и ще те върти на пръста си както си иска, заплашвайки те с развод всеки път, щом нещо не му е по волята. А ти ще бъдеш в неговата къща. Мисля, че те е страх и за по-голямото ти дете. Че ще бъде делено от малкото. Говориш, че свекито ще помага за малката, че вероятно ще искат да я водят на разходка и т.н. Голямото дете сякаш не съществува, а то все още е дете, не е станало тийн, който си ходи сам с приятели и не се интересува от възрастните. Може би се тревожиш, че мъжът ти може да започне да се държи зле с големия, който изглежда го дразни. А ти ще имаш ли достатъчно сили да се застъпиш за детето всеки път, когато се наложи? Всичките ти страхове са основателни според мен. При две деца от различни бащи, за майката и децата най-добрия вариант е да са на нейна територия, или на неутрална, но в никакъв случай на негова.
Не се съгласявай! Ще се окажеш в капан. А и децата ти, не само ти, ще плащат за твоите грешки. Не е честно! Ако не е искал на село мъжът ти, да не е взимал жена от село. Дошъл е, защото му е било удобно, сега си събира парите и ще си купи апартамент и непрекъснато ще ти напомня факта, че си в неговия дом. Интуицията ти те предупреждава, не знам дали ще послушаш вътрешния си глас, склонна съм да мисля, че ще идеш, където каже мъжът ти, но ако все пак вземете апартамент в града, трябва да си извоюваш да прекарвате половината година в твоята къща и евентуално само зимата да сте в апартамента. Не късай със стария си живот, та ако се наложи бързо връщане обратно към стария ти бит, това да стане леко и безболезнено. А и вероятността да станеш безгласна буква, която безропотно понася всичко, е по-малка.
Мъжът ти не е зрял, въпреки възрастта си. Фактът, че те заплашва с развод и си събира багажа за абсолютни глупости не говори добре за него.

# 37
 • Мнения: 402
А относно сина ми-мъжът ми се държи чудесно,а синът ми го обожава,но въпреки всичко последно време имам усещането,че прилага двоен стандарт спрямо него и племенници си

Ън, това е цитат на авторката.Може би ще бъде добре, да сподели какви са отношенията между мъжът й и племенниците му, съответно отношението му към синът й/извън това, че е чудесно/.Бебето е малко.Може да е и в след родилна депресия. newsm78

# 38
 • Мнения: 2 898
Никаква родилна депресия, нито пък лудост.
 Проблемът е, че Авторката е била доскоро самотна майка. Тя си има вече едно дете, което е израснало с бабата и дядото, нейни родители, които няма да го делят от малкото й дете. Докато свекървата може и да не се отнася еднакво с двете деца, още повече, че се грижи и за другите си внуци. Вниманието и подкрепата няма да са еднакви. Това нямаше да има значение, ако мъжът не си тръгва или не заплашва с развод на всяка крачка. Ако тя беше сигурна в мъжа си. Макар, че стандартът е двоен - тя не иска да иде при неговите родители, а пък той се е съгласил да живее с нейните. Нищо не им е ясно - нито за магазина, нито са на едно мнение за кредита, пълна лудница.
За да потръгне и да успеете заедно, говорете открито. Кажи му всичко, което те тормози. Съгласи се да живеете отделно, най-добре е да сте самостоятелни. Аз не бих искала да живея с мъж при родителите си. Накрая ще се изпокараме, колкото и да сме си мили. Трябва да пробваш в името на това да сте семейство, но трябва да се разберете и за бизнеса. Не е никак приятно да те заплашва с развод, но и съм сигурна, че не му е комфортно да живеете с вашите. Опитайте сами.

# 39
 • Мнения: 2 508
Много прибързан този брак, само след 3 месеца познанство. И то втори брак. Обикновено като че ли хората изчакват повече и са по-предпазливи с втория брак. Aми че вие сега се опознавате тепърва, това което трябваше да направите преди брака и бебето. Разбира се че трябва да живеете отделно и от твоите и от неговите родители. Но ако са наблизо едните или другите е плюс също, стига да не са в същата сграда. А бизнес решенията за твоя си бизне трябва да са си твои.

# 40
 • Мнения: 4 072
Мъжът ти повтаря постоянно това с раздялата, защото най-вероятно това иска, но чака ти да вземеш решението  Peace На твое място не знам, дали бих разчитала отношенията да продължат дълго и хармонично. Така че помисли как виждаш нещата след 5-10 г.

# 41
 • София
 • Мнения: 11 742
Не е задължително да повтаря заради това. Имам приятелка с втори мъж, който дойде да живее при нея (чужденец е). Докато бяха тук никак не му беше добре, просто не беше на себе си човека, през ден си събираше куфарите заради простотии.
Отидоха на негова територия, стана си той глава на семейство - ей богу, 8 години не са се скарали.

# 42
 • Мнения: 364
Според мен страховете на авторката са други.Не толкова живота в града и близоста на свекърите , колкото несигурноста и недоверието към съпруга и.
Като чета че за най- малкото нещо е готов на раздяла напълно я разбирам.Тя лесно ще зареже всичко и ще иде в града , ами ако господина отново реши да се разделят и го направи.Тогава тя ще се окаже сама с две деца и без бизнес. Трудно и да вземе решение , трудно и е да се откъсне от всичко което е направила до сега , защото това и дава някаква сигурност за бъдеще. Нещо което не полъчава от съпруга си. Така мисля , но може и да греша.


Да,абсолютно си права!Като се замисля това са страховете ми,надявам се да не се разделим,но...той е странен характер,аз се стремя да го разбирам.Колко сълзи съм изплакала-когато забременях,пет дена след това той се връща от зъболекар и беше изнервен,защото не му бяха готови зъбите и си го изкара на мен-малкия имаше рожден ден,чакахме гости и той реши че ще си тръгне,защото все гости сме имали-което не е вярно,заради него се отделих от приятелите си,защото той искаше да сме си двамата,стига с тези приятели.И аз пак рев,е не си тръгна.Имам чувството че така свикнахме и двамата и периодично той иска да си тръгва,аз плача и той после ми казва колко ме обичал.Сбъркано е всичко

# 43
 • Мнения: 364
Така и не разбрах от какво точно се страхуваш.
Свекърите и вашите ще ви помагат с децата.Това е много хубаво.Хем децата ще са добре, хем бабите и дядовците няма да са лишени от внуците си.Селото няма да избяга, орехите и те.За магазинчето си имаш продавачки.Браво на теб.Апартамент, като имот е само +, ако има малък кредит и е възможно да бъде обслужван.Мисленето на мъжът ти на мен лично ми допада, но това което не одобрявам като поведение е, че те сплашва с напускане.

Знаеш ли, имам една позната, която се държи безобразно с партньора си и всеки път, когато не е на нейното, го напуска на думи.В личен разговор ми сподели, че никога няма да го напусне в действителност.Зададох и въпросът "Ами, ако не те спре следващият път, ти какво ще правиш".Тя, не ми отговори естествено, но аз мога да ти кажа.Няма да си тръгне.


Не се притеснявай, че мъжът ти ще те напусне.Ти си оправна, работлива и любяща жена, а такава комбинация не се среща чак толкова често.На възрастта на мъжът ти тези неща се знаят.Дръж си бизнеса, не се карай с него за глупости и си гледай децата.Хубаво е всяко решение да се огледа и обмисли от всички страни.После, действаш.
Да и аз си мисля,че само ме плаши с това че ще си тръгне,все си мисля че ще дойде момент в който ще му кажа-добре,тръгни си,обаче ме е страх,че ще сгреша

# 44
 • Мнения: 364
Прочетох всичко написано от Рени по повод на съпруга й. Изградих си някаква представа и тя не е в полза на мъжа до нея.
Страх те е, че като идете в града мъжът ти ще стане абсолютен господар на положението и ще те върти на пръста си както си иска, заплашвайки те с развод всеки път, щом нещо не му е по волята. А ти ще бъдеш в неговата къща. Мисля, че те е страх и за по-голямото ти дете. Че ще бъде делено от малкото. Говориш, че свекито ще помага за малката, че вероятно ще искат да я водят на разходка и т.н. Голямото дете сякаш не съществува, а то все още е дете, не е станало тийн, който си ходи сам с приятели и не се интересува от възрастните. Може би се тревожиш, че мъжът ти може да започне да се държи зле с големия, който изглежда го дразни. А ти ще имаш ли достатъчно сили да се застъпиш за детето всеки път, когато се наложи? Всичките ти страхове са основателни според мен. При две деца от различни бащи, за майката и децата най-добрия вариант е да са на нейна територия, или на неутрална, но в никакъв случай на негова.
Не се съгласявай! Ще се окажеш в капан. А и децата ти, не само ти, ще плащат за твоите грешки. Не е честно! Ако не е искал на село мъжът ти, да не е взимал жена от село. Дошъл е, защото му е било удобно, сега си събира парите и ще си купи апартамент и непрекъснато ще ти напомня факта, че си в неговия дом. Интуицията ти те предупреждава, не знам дали ще послушаш вътрешния си глас, склонна съм да мисля, че ще идеш, където каже мъжът ти, но ако все пак вземете апартамент в града, трябва да си извоюваш да прекарвате половината година в твоята къща и евентуално само зимата да сте в апартамента. Не късай със стария си живот, та ако се наложи бързо връщане обратно към стария ти бит, това да стане леко и безболезнено. А и вероятността да станеш безгласна буква, която безропотно понася всичко, е по-малка.
Мъжът ти не е зрял, въпреки възрастта си. Фактът, че те заплашва с развод и си събира багажа за абсолютни глупости не говори добре за него.
Да и аз мисля,че е мн детинско това с тръгването.Аз взех решението за брак с ясното съзнание,че ще бъде за цял живот,доколкото зависи от мен.Защото все пак имам горчив опит и си взех поука или поне така си мисля.Все пак за да се реша и на второ дете,обмислено беше,а не просто ей така,дай да си направим бебе.
А по отношение на живеенето и аз ще се включа с пари в покупката на апартамента и идеята ни е да сме там зимата,а децата когато почиват и лятото-на село.Мисля че и за децата ще е добре,защото въздуха е невероятен,а гледката която имаме е просто уникална

Общи условия

Активация на акаунт