Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 апр. 2006, 11:20 ч.

Ако може някой да ми помогне!

 • 420
 • 5
 •   1
Отговори
 • Мнения: 434
Проблемът е следния на 21.04 излизам в първи олнични 45 дена преди радането, вчера разбрах че началника ми ми е увеличил заплатата но от 1.05! Искам а питам могат ли да ми увеличат заплатата докато съм в болнични и ще се отрази ли увеличението на заплатата върху сумата която ще получавам докато съм в болнични! благодаря предварително!

# 1
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
До колкото знам има нов закон, който гласи че тези 45 дни преди раждане са задължителни за ползване.Евентуално като ти изтече и болничният след раждане, можеш да се върнеш за няколко дни на работа.Така ще ти обновят заплатата.След това подаваш молба за отпуск по майчинство и си оставаш на новата заплата.
Ако пак има нововъведения, другите майки ще ме коригират.

# 2
 • Някъде... в нищото.....ничия...
 • Мнения: 636
Обезщетението, което ще получаваш, е 90 % от средната брутна заплата за 6 месеца назад. Не може да се променя заплата по време на болничен, а само в момент, когато реално изпълняваш задълженията си по трудовия договор. А дори и да можеше да се променя - в случая няма значение за размера на обезщетението. Заплатата ти в този случай ще се вдигне от момента, в който се върнеш на работа и подпишеш допълнителното споразумение. А относно 45-те дни - ако не се явиш за издаване на болничен лист - не ги ползваш. Аз например не ги ползвам, защото няма кой да ми върши работата, а и чисто финансово - сега вземам много повече, отколкото преди 6 месеца, така че по-добре заплата, отколкото обезщетение.

# 3
 • Мнения: 8 917
Това с връщането на работа за няколко дни едва ли ще ти помогне - вземат се предходните 6 месеца, а дори и твоят последен да е на по-висока заплата едва ли ще окаже такова влияние или ако увеличи малко общият доход, той ще е за сметка на 90% от него ,които са ти се полагали за тия 45 дни. Така, че моето мнение/съвет е, че това увеличение на заплатата няма да окаже влияние и  по-добре си ползвай 135-те дни болнични. Peace

# 4
 • Мнения: 434
Много благодаря за бързите ви отговори! А щеповлияе ли това че към заплатата си за месец март получих награда в размер на две работни заплати? В смисал ще ми се увеличи ли средния доход тъй като един месец съм взела вместо една стойността на три запалати!

# 5
 • Мнения: 8 917
Много благодаря за бързите ви отговори! А щеповлияе ли това че към заплатата си за месец март получих награда в размер на две работни заплати? В смисал ще ми се увеличи ли средния доход тъй като един месец съм взела вместо една стойността на три запалати!
Вземат се предходните 6 месеца, предхождащи месеца в който се позлват болнични  и тъй като са получени м.март, а ти излизаш на 21 април в болнични, то ще се вземе периода октомври 2005 - март 2006  - така, че - да, ще се увеличи общият доход. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт