Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 апр. 2006, 10:05 ч.

Въпросче

 • 1 138
 • 19
 •   1
Отговори
 • Мнения: 119
Седях си пред компютъра и си четях темата "Кои са самотните майки" и ми направи впечатление, че има доста мами, които са деца на самотни мами. И аз съм така. Но се питам дали има някаква връзка ?

# 1
 • Мнения: 119
Грешка Simple Smile Темата е "Кои са самотните родители?". Е,по- рядко се среща самотен баща

# 2
 • Мнения: 193
Дали се предава по "наследство" Grinning?
Не се замисляй толкова ,и така , и иначе живота продължава... Hug

# 3
 • Мнения: 1 811
Според мен си е чиста случайност,стечение на обсоятелствата...Ама както каза Алена,не мисли за тези неща... Peace

# 4
 • Мнения: 6 317
Не мисля че се предава по наследство Simple Smile. Моите родители имаха прекрасен 30-годишен брак и винаги много съм искала да имам подобно семейство. Просто сбърках в избора на човека.

Вярно е, че моделът на поведение и на това какво е семейство се изгражда в съзнанието ни още от деца, но според мен липсата на нещо в детството, може да те накара да го търсиш или да го даваш или шък просто да имаш изградена реална представа какво точно искаш. Едно дете, което не е достатъчно прегръщано и целувано може да стане родител, който да раздава прегръдки и целувки безрезервно на децата си, например. Така че според мен всичко зависи от човека и от ситуациите, в които попада, както и от това дали достатъчно добре си е научил уроците Wink.

# 5
 • Мнения: 1 327
случайност, но пък имаш пред себе си потвърждението, че можеш да се справиш....

# 6
 • Мнения: 119
А бе не 4е ми тежи на ду6ата това 4е си нямаме татковци. Ама все пак може би има някакво влияние. Нито аз, нито майка ми сме искали да сме самотни мами. А може би се предава "по наследство"  това 4е харесваме неподходящи мъже????

# 7
 • Мнения: 193
А може би се предава "по наследство"  това 4е харесваме неподходящи мъже????
Ааа,виж, може би е така  hahaha

# 8
 • Варна.....
 • Мнения: 1 704
на този въпрос генетиката още не е отговорила,   newsm78 така че чакай, а дотогава няма основателна причина да смяташ че е така

# 9
 • Мнения: 1 811
А може би се предава "по наследство"  това 4е харесваме неподходящи мъже????
Ааа,виж, може би е така  hahaha


Пък може и причината да е,че май подходящите мъже са доста кът,да не кажа на изчезване Joy

# 10
 • Мнения: 2 868
Виж сега, не се занимавай с тези дълбокомислени разсъждения, щото току виж си намерила някой отговор, дето съвсем ще ти развали деня:)... просто се нагласи според нещата, каквито са в твоя си живот, старай се да ти е добре на теб и на детенце и си гледай живота  bouquet
А  ако все пак трябва да отговоря конкретно... ами целия ни живот е съчетание от ген и възпитание, от ген и влияние на средата, в която сме живели... и все в този порядък... много пластове би имал един такъв отговор, а и хората психолози са изписали един тон книги по въпроса.... може да си живял в разделено или в "половин" смейство и пак да имаш хубаво такова, може да си имал прекрасни родители останали заедно до старини, а ти да нямаш нищо такова. Няма една причина за това, а са най-малко хиляда. Имам познат, майка му и баща му на 80 години се държаха за ръцете още, а той не спря да ходи по жени, при наличие на съпруга и деца...има неща, които не ни е съдено да знаем, нито да разберем на 100% и слава Богу, че е така:))
Но в най-общ план- да, има влияние модела, с който си изразсъл, но  той не е  по-силен от твоите качества или интелект... така, че  е по силите ти да разбереш грешките на родителите си и да преработиш модела.

# 11
 • Мнения: 1 493
Разбира се, че няма никаква зависимост ! Радвай се на сладкото Мишенце и не си мисли такива глупости ! Имаш прекрасен син !

# 12
 • Мнения: 2 868
Ох, ами аз докато отговоря, сте изписали една страница:)

Това  с неподходящите мъже, не е нито ген, нито наследство... това  е именно нещо, на което никой не е научил майка ти и тя не  е могла да научи теб( само импровизирамн, не знам нищо за вас)....  при всички случаи "ключа към бараката " е в самооценката на човека- едно дете расло без родител или с отсъстващ такъв лесно може да се окаже дете с ниска самооценка и бидейки такова, то лесно става зависимо от мнението на околните, а в по-късна възраст е готово на чудеса( компромиси) за да спечели вниманието им... то не успява да се научи да преценява хората, защото бидейки с ниска самооценка, то не само не си задава въпроси за човека отсреща, но и по всякакъв начин пренебрегва, всяко нещо, което може да бъде причина да напусне тези отношения.
Пример: децата могат да му се подиграват и да се държат зле с него, но то отново и отново се връща при тях, защото дълбоко в себе си не вярва, че може да си намери други приятели. По-късно това се пренася и във връзките. Ако една жена има самочувствие и цени себе си... тя не би позволила лошо отношение или поне не задълго... но дълбоко неуверената  в себе си жена, ще стои, ще прави компромиси, докато не схване написаното погоре или пък, докато другия не вземе решението и е факт, че много от жените, кото са сами, биха продължили да правят компромиси, ако другия им даде тази възможност. ... ох дълго стана,  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 193
Ох,Jaly1, защо си толкова права? Sad

# 14
 • Мнения: 119
По принцип си права Jaly, но има и изключения.  Аз  Mr. Green

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт