Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Агнешко

  • 19 апр. 2006, 11:40 ч.
  • Преглеждания  8 421  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 434
Момичета моля дайте ми вкусни и лесни рецепти за агнешко! Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 305
да и аз искам айди вие майсторки дайте нещо като за някой не готвил сам агнешко Wink

# 2
  • Мнения: 1 412
Мен ме интересува как като го изпека да стане крехко - видях, че може да го намажа с горчица, да вмъкна парчета сланинка или да го мариновам в алкохол, но ми се иска някой да каже личен опит!

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 11 672
Аз съм си харесала тази рецепата, но още не съм я опитала .
Ето я, супер лесна ми изглежда и вкусна Simple Smile .

Агнешко задушено с тъмна бира по ирландски / Иван Звездев (Бон Апети)
- агнешко/телешко месо(например плешка) - 1кг
- моркови - 300гр
- лук - 200гр
- тъмна бира - 250мл
- бульон - 300мл
- даф.лист - 2бр.
- мащерка - 2-3щипки
- олио
- сол

 Месото (нарязано на порции/хапки ) се запържва за кратко. Поставя се в гювеч  + зеленчуците + бирата + бульона + подправките.
Пече се на слаб огън, 2-3 часа.
Ако желаете соса да е по-гъст, може месото да се оваля в брашно преди запържването.
Бон апети !

# 4
  • Варна
  • Мнения: 446
От майка ми знам рецепта за агнешко "традиционно" печено. Ако парчето е много дебело, се подварява за около 30 мин. във вода, след това се поставя в тавата, натърква се със скилидка чесън, поръсва се с малко сол, повече червен пипер и малко чубрица и се пече. В тавата се налива малко от бульона /може вода с кубче бульон, или вода плюс бира, ако не е варено/, и от време на време се полива месцето. Става със запечена коричка.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 434
Това с тъмнаа бира съм го готвила но със заешко и малко сини сливи! Става супер! На мен ми се искаше някаква рецепта за руло от агнесхко месо!

# 6
  • BG
  • Мнения: 4 546
руло от агнешко ми звучи странно  newsm78 с агнешка кайма ли имаш предвид?
все пак намерих свинско руло: http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2340

# 7
  • Варна
  • Мнения: 793
Предлагам и аз една  рецепта

Нарязва се месото на парчета за  порция, всяко парче се потапя в една сос. Сосът се сътои от следните съставки: 2 суп.лъжици брашно, 1 суп.лъжица червен пипер, сол, чер.пипер и каквито подправки се сетите, главното при соса е че трябва да гъст колкото боза, ако агнешкото е много увеличавате дозата на брашното и черв.пипер., ако остане сос се досипва в тавата. Пече под фолио 2 часа до 2 и половина като се оставя и да се запече.
Да ви е сладко.  chef

# 8
  • Мнения: 1 412
Както казва младежът в рекламата на чипса "Лейс" (нали той беше "Опасно вкусен")
Ммммм-ммм ... още, още
Рецепти де!

# 9
  • Варна
  • Мнения: 609
А какви маринати ползвате, за да е крехко месото?
Обикновено агнешкото месо се свива при топлинна обработка, необходимо ли е да стои предварително нокисато в нещо?

# 10
  • Русе
  • Мнения: 952
аз миналата година за първи път приготвих сама агнешкото и стана на право трепач Peace Mr. Green рецептата не е сложна не изисква и кой знае какви умения от готвача и подправки освен традиционните за агнешко месо.Значи агнешкото се нарязва на порции и се топва в олио и червен пипер /ама обилно се топват парчетата/ и се редят в тавата в която ще се пече.В тавата се нарязват поне две връзки зелен лук, слагат се джоджен, девесил,сол и домати от консерва но половин буркан ималко стафиди.Отгоре се изсипва олиото и черв. пипер останали от месото ако е останало де.Слага се фолио отгоре на тавата и се пече поне 3часа и после се хапва Joy Joy

# 11
  • Мнения: 1 412
malka s4etka, а ако сложа ориз и гъби около парчетата месо и налея и малко тъмно пиво шЪ ли да сЪ получи, как мислиш?
Че ще идват свекърите и искам да се представя добре! А преди това маринова ли месото?

# 12
  • Русе
  • Мнения: 952
malka s4etka, а ако сложа ориз и гъби около парчетата месо и налея и малко тъмно пиво шЪ ли да сЪ получи, как мислиш?
Че ще идват свекърите и искам да се представя добре! А преди това маринова ли месото?
А недей да ти кажа, соса става страхотен от тревите и черв. пипер да не се омота вкуса с гъбите ,виж за ориза малко се колебая ама трябва повече вода да сложиш тогава. Оле аз май пропуснах да напиша че се налива и вода преди да се сложи да се пече Embarassed Embarassed А ако искаш да ги шашнеш свекитата направи дроб сърма от дреболиите и сложи като гарнитура към агнешкото тогава вече става трепач Peace Peace Ами то не се маринова допълнително,черв.пипер и олиото играят роля на марината. Айде после да пишеш кво е станало да ли са си облизали пръстите  chef Laughing

# 13
  • Гоце Делчев
  • Мнения: 254
 АГНЕШКОТО МИ СТАВА МНОГО КРЕХКО И СОЧНО. РЕЦЕПТАТА  Е ТРАДИЦИОННА.
МЕСОТО ГО НАРЯЗВАМ НА ПОРЦИИ,НАМАЗВАМ ГО СЪС СОЛ И ЧЕРВЕН ПИПЕР. ТАВИЧКАТА Е ЗАВИВАМ ХУБАВО СЪС ФОЛИО-ЗА ПЕЧЕНЕ.ПЕКА ДОСТА ВРЕМЕ ЗАВИСИ КОЛКО Е ГОЛЯМО АГЪНЦЕТО Grinning,МОЖЕ БИ ОКОЛО 3-4 ЧАСА.НАКРАЯ МАХАМ ФОЛИОТО ЗА ДА СЕ ЗАПЕЧЕ МЕСОТО ЗА ОКОЛО 30-50МИН.
ДАНО ДА ВИ ХАРЕСА Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 4 888
Аз пък ще пека цяло бутче, че ще бъдем доста хора  Grinning
Правя го така: бутчето, както е цяло, го поръсвам със сол, червен пипер, чубрица, ако имам и разни други подправки - от тези готовите за меса, завивам го добре с фолио, наливам в тавата доста водичка, слагам олио и масло, и го мятам във фурната в 12 ч. вечерта, на най-слабата фурна до 6 сутринта е станало мозък. Така хем използвам нощната тарифа на тока, хем не ми е заета цял ден печката  Wink
После махам фолиото, отстрани в тавата слагам картофки и го запичам още час и готово   chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт