Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 авг. 2016, 23:15 ч.

Търсене на деца

 • 7 174
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 411
Какво мислите за подобни обяви?

https://www.facebook.com/TursimSe/photos/a.1056624574411217.1073 … ype=3&theater

Търсят 8-годишно дете...

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 267
Най интересното е как имат такава информация....

# 2
 • Мнения: 411
Да приемем, че наистина търси брат си, тогава е нормално да има дата на раждане и име. За името на осиновителя - ако детето е осиновено чрез припознаване от осиновителя, също е нормално.

Проблемът е, че едно 8-годишно дете е страшно уязвимо и не е ясно какво смята да направи това момиче, като го намери. Може някой да се присети, че има познат Петър с осиновено дете и да даде координати с цел да помогне. Какво ще стане след това?

# 3
 • Мнения: 411
Според мен трябва да се забрани търсене на осиновени деца, ако са под 18 г., но не зная как може да се реализира без волята на администраторите на групата.

# 4
 • Мнения: 3 584
Доста странно съобщение. И доста тревожно. Никой няма право да предоставя подобна информация, а виждам, че доста хора пожелават "успех", без да се замислят кой стои зад обявата и какво би причинил този " успех" на едно осиновено дете и неговото семейство. Такъв тип обяви трябва да са незаконни. "Търсим се" на БАОО не беше ли само за лица навършили 18г? Само те би трябвало да имат право да търсят и да бъдат търсени. Подобен род съобщения не би трябвало да се допускат изобщо. Кога е пусната обявата? Къде са "Закрила на детето" и прокуратурата да сезират/ самосезират? И да търсят отговорност на автора и на администраторите на сайта/фейсбук?

# 5
 • Мнения: 188
Всички сте прави - подобен род обяви за търсене на осиновени непълнолетни деца не трябва да се допускат.
Като част от БАОО ви уверявам, че не се занимаваме с търсене на произход. Web и facebook страниците "Търсим се" не са на БАОО и няма как да предотвратим пускането на тези обяви. В нашия сайт има рубрика "Календар", в която има обяви на хора, които търсят биологични роднини и никога не е допускано да се публикуват обяви на непълнолетни лица.
Тъй като ресурсите ни (време и средства) са лични и безкрайно ограничени, нямаме възможност да поддържаме подобен софтуер на страницата ни. Това наложи да преустановим публикуването на обяви.

БАОО в момента активно работи по популяризиране на темата осиновяване, както и да подкрепя деца и семейства в трудни за тях моменти, пряко свързани с осиновяването.

Дано компетентните и контролни органи по-скоро си свършат работата, за да не виждаме повече подобни обяви.

# 6
 • Мнения: 2 464
това за ,мен си е жив кошмар, на тази възраст ако дойде някой и ми каже аз съм ти брат, сестра, не знам как бих реагирала, а за дете, и като се намерят какво, друг свят , чужд живот , какви роднини

# 7
 • Мнения: 3 584
Извинявам се, ако споменаването на БАОО е било възприето като упрек. Всъщност исках да ви посоча за пример на коректност по тази деликатна тема. Не мога да забраня на децата си да търсят биологичния си произход нито да отговорят на подобен род обява, но не и преди да са навършили пълнолетие. За мен е недопустимо, някой да търси децата ни преди да са навършили 18 г. Пак отворих линка и забелязах още 1-2 обяви, в които се търсят непълнолетни. Потресена съм от отношението - съчувствие и подкрепа ( морална, но и предложения за реална) при търсенето на непълнолетни. А трезвомислещи, които издигат глас против са нападани. Никакво разбиране към правата на непълнолетното дете. Как трябва да реагира то на това? Защо тези, които подкрепят търсещия не се замислят колко ще се обърка едно дете от всичко това? То бива свобода на словото, но няма ли санкции за такова грубо вмешателство в живота на осиновени и осиновители?

Общи условия

Активация на акаунт