Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 авг. 2016, 11:12 ч.

Страсти в Тоскана - 2 част

 • 55 848
 • 358
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 4 099
Направо тръпки ме побиват, като гледам това момче Давиде. Има нещо зловещо в очите му  newsm43. Но си мисля, че снощи блъсна Ева, за да й попречи да го последва и така да я предпази.
Точно да - искаше да я предпази и според мене  Peace

Мен не ме побиват тръпки от Давиде ... напротив, чакам развръзката при него. Мнението си за него го казах по-напред - надявам се да е това, а не да го изкарат наистина прокълнато дете  Stop

# 46
 • Euskal Herria
 • Мнения: 12 231
Уф, този сериал все повече ми заприличва на Туин Пийкс - как почна, в какво се превърна... Да видим какво са сътворили по-нататък сценаристите. Такива мистерии, престъпления и какво ли не. Вече трети сезон героите продължават да бъда все същите глупаци и наивници.

# 47
 • Козлодуй
 • Мнения: 2 378
Много се радвам, че Аурора и Алесандро осиновиха Давиде, но това че написа "убита" подсказва, че може да е свидетел на убийството на другата жена Гори. Наистина толкова неща се завързаха в този епизод и моето мнение за Елена е същото - много обичлива и мила дано да оздравее. За съжаление тази вечер май ще гледаме сериала за последно - поне аз не го откривам другата седмица в програмата - надявам се след празниците да го довършат Simple Smile Пожелавам ви весело изкарване на почивните дни Simple Smile

# 48
 • Мнения: 4 099
След празниците започва в този часови пояс "Фермата"  Crazy

# 49
 • Мнения: 844
Но можи би има и други варианти и според мен Тесса иска точно това. Не да го спре, а да го накара да потърси друг път.
Имаш право, но е много трудно човек да промени навиците и същността си (особено когато вече не е съвсем млад, както е той в случая). Трябва той сам да го поиска, иначе не става, колкото и да го подтикват околните. Може би по-нататък и това е предвидено в сценария за Руджеро - някакво осъзнаване и негово собствено желание за промяна.

Снощният епизод наистина беше малко "паранормален", но пък на мен ми беше интересен. Може би белезите на снимката на Роза не са реални, а плод на въображението на Аурора.
От Ливия съм възмутена. Толкова харесвам Елена, а сега й се случи такова нещастие. При това причинено от собствената й майка.
За Давиде - много го харесвам това дете и му съчувствам. Явно е било подложено на голям стрес и затова не говори. Думата "убита" може да се отнася за майка му (ако трупът на жената Гори е бил на неговата майка). Дори и да не е бил свидетел на убийството, за него това е голяма травма. Дано да се оправи по-нататък.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 14:15 от bell_87

# 50
 • Мнения: 76
 bouquetМоже ли някой,да сподели накратко какво стана в снощния епизод /прочетох предишните постове, но не ми стана много ясно Praynig/. Не съм в страната и изпуснах серията. 

# 51
 • Пловдив
 • Мнения: 226

 ooooh! То досега нямаше никакви Гори, а сега почнаха да излизат от всякъде. До да не смееш да си отвориш хладилника.
hahaha hahaha hahaha

Мнооого психарска серия беше #Crazy. Станах посреднощ и в един момент се усещам, че вървя в тъмното напред, а се обръщам и поглеждам зад гърба ми Mr. Green ooooh!

Ще се опитам да нахвърлям серията, без претенции за изчерпателност и хронологичност.

Аурора и Алесандро окрасиха двора на Вила Алба и полицията докара Давиде да живее при тях. Аурора каза на детето, че е организирала тържество по повод пристигането му в къщи. По-късно на тържеството раздаваха маски на децата и Давиде си сложи зловеща маска на маймуна. Двамата с Ева се люшкаха на люлката когато Давиде видя силует и хукна след него. Ева го последва. Аурора и Алесандро хукнаха в гората да търсят крещейки двете деца. Давиде видя, че Ева тича след него, обърна се и я блъсна така че тя падна. По-късно, когато намериха двете деца ръчичката на Ева беше одраскана (три успоредни кървави дири). Вече в къщата Аурора видя на една снимка, че майка й  е имала белег от същото одраскване на същото място и счупи ужасена снимката.
Приятелката на Едоардо намери в джоба на панталон ключ за кола. Едоардо каза, че се сеща къде е колата и двамата тръгнаха да я видят. В багажника на колата имаше вмирисан труп (свит с гръб към тях така че не се видя лицето му). В джоба на трупа имаше пистолет и телефон, които Едоардо взе (без ръкавици или др. така че със сигурност остави следите си). Едоардо опита да набере последните номера от телефона. Единият номер даваше - телефона е изключен, но на другия се чу гласа на майка му Ливия, която без да споменава име директно изстреля -казах ти да не ме търсиш (нещо такова). Но Едоардо скри от приятелката си, че чу гласа на майка си.
Камерана отиде с племениците си в имението Монфорте. В подземието беше Елена, майка й изкочи зад гърба й и й каза да й помогне. В това време отвън Камерана сваляха табелата "Монфорте". Елена чу шум и каза на майка си да отиде в кулата, а тя излезе и видя,че вън трошат табелата. Камерана каза, че имението е негото и, че ако Елена иска да си го запази той лично ще сложи табела с нейното име ако тя предаде майка си. Дотогава да го напусне веднага. Елена разплакана се качи при майка си в кулата. Двете се спречкаха и майката бутна Елена. Елена май си счупи врата. В линейката я вкараха жива, а от вън полицаят викаше до носилката - ще се оправиш любов моя.
Аурора и Давиде бяха сами във Вила Алба и Аурора предложи да играят скрабъл - като не можеш да говориш, сигурно можеш да пишеш. А. написа първите две думи за да покаже как се играе. Давиде я гледаше безучастно. А. обърна неговите букви за да му помогне да състави думи. Тук не помня защо тя излезе от стаята, но когато се върна Давиде беше съставил думата " убита".

Това мисля са най-важните моменти. Допълвайте, поправяйте ако имам грешки. Място за сърдене няма. Важно е да поднесем вярна информация.
До довечера, момичета, с последния епизод, който БТВ ни отпуска! bouquet

# 52
 • Мнения: 4 099
Супер е описано  Hug

Вероника я оставиха на хляб и вода, но тя хвърли хляба и отчето ѝ каза, това ти беше за целия ден. Тя е наказана /заради случката с игуменката/ първа да става, последна да ляга, да оправя след другите. Свещеникът я хвана докато чисти да се тъпче с пилешко бутче и ѝ каза да го остави и че е време за следващата стъпка към послушанието ѝ - и ѝ отрязоха косата  Peace

# 53
 • Мнения: 76
 bouquetогромно благодаря.

# 54
 • София
 • Мнения: 385
Този Давиде как го прибраха от гората и веднага го подредиха да спи до Ева.Това е просто невероятно.Нито го знаят психически в какво състояние е,а и Ева е много мъничка. #Crazy Аурора уж ги пази,ама и тя е една кукувица,сега почна с кошмарите.Всички са за психиатър,но не за този мафиота...

# 55
 • Мнения: 1 205
Снощната серия мина всички граници на всякакви странности, случайности и съвпадения, които биха могли да се случат в реалността.
Харесва ми, че жанрът е мистерия, НО според мен филмът "стои" някакси недовършен. Сюжетът и сцените са доста "претрупани". Неслучайно някой по-назад беше писал, че се разкрива една загадка, но същевременно се заплита нова мистерия. Филмът има замисъл, идея, но има и немалко неизпипани детайли в заснемането на сцените, както и малко "неточности" в сюжета, които зрителят трябва да "разплита" и да изяснява със собственото си въображение.

Първата нощ, в която Давиде прекара в Пиетра Роса и стана посред нощ, отивайки към някаква стая, чиято врата се отвори сама.. сякаш Някой/нещо го е чакал(о) в тъмното и му отвори вратата отвътре.
Нали уж Пиетра Роса 3 години е била необитаема, откъде на това момче ще му е толкова позната "същността" на къщата. Имам чувството, че в тази къща има някакви тайни стаи/тунели, през които от време на време си влизат/излизат разни "особняци" и си правят, каквото си искат.. Rolling Eyes Неслучайно в края на втори сезон на сериала дадоха някакъв тъмен силует, застанал до прозореца.

Второто, което ми направи впечатление, е, когато Аурора се събуди след кошмара и слезе в кухнята да си вари чай. Минавайки покрай пианото, забеляза, че е снимката на Роза е паднала. След като я изправи, след това видя, че отново е обърната. Дали това не са халюцинации.. едва ли. Thinking

Сценаристите се опитват да ни представят Пиетра Роса като старо имение, чиито стени са пропити с негативна енергия, с много кръв и тайни..
Давиде не е лош. Погледът му е особен, защото е станал свидетел на нещо ужасяващо; знае прекалено много за тайните на Пиетра Роса за крехката си възраст.

# 56
 • София
 • Мнения: 385
Кога са спали Теса и Руджеро,че ми се губи в този сезон?

# 57
 • Euskal Herria
 • Мнения: 12 231
То доста неща се губят в тоя сериал.
Аз да попитам - какво каза Давиде накрая на серията? Че един колега на мъжа ми реши, че е време да се обади, та... Още говорят  Mr. Green.

# 58
 • Мнения: 528
Давиде каза: "Тя ме извика.". Аурора го попита "Кой, Роза, майка ми?". Преди това пишеше на листите " Ела при мен". Като че получава мисли от разстояние. Или е преживял, станал е свидетел на нещо ужасно, или някой го е хипнотизирал и го ръководи от разстояние. Не знам доколко е реално. Казал е на Ева, че червената вещица ще вземе майка й. Или и Ева я е видяла, когато бяха в гората.
Свещеникът е свързан с братството или сестринството с пентаграма. Включи Вероника в организацията им.

# 59
 • Euskal Herria
 • Мнения: 12 231
Благодаря!
Уф, много психарски вече ми идва.

Общи условия

Активация на акаунт