Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 септ. 2016, 14:50 ч.

Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 83 856
  • 598
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 318
Скрит текст:
благодаря, ще пробвам пържоли по този начин, после колко мин. ги печеш

Свинска пържола - 180* - 15-20 мин. Зададеното време е 20 мин. Аз имам дисплей и програмите са обозначени на самия уред - картофи, кайма, риба, пиле, месо, дори имам скариди и кейк?!
 Но аз все си мисля че тези програми са примерни. Освен това не съм правила телешка и пилешка пържола. Там сигурно е различно.
ava_67 - за голямо мое съжаление няма да мога да ползвам тази тавичка като твоята. Моята вътрешна тавичка е кръгла ?! и е с Ø 22 см.
Скрит текст:
А тази от емаг е квадратна и външния размер е 17.5 см.
Ще чакам дано изкарат при нас. Ти спомена че печеш зеленчуци - на колко градуса и минути?

Момичета, преди малко правих пкитайските пролетни рулца (при нас ги продават готови замразени) - само размразих и опекох на програма кейк. Станаха чудесни.



sem22, можеш да си правиш еднократни тавички от алуминиево фолио, съобразени с формата на твоята кошница. Просто трябва да са с малко по-малък диаметър, за да може да преминава въздухът, който готви реално.

# 16
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Всъщност в най-широката си част /защото е леко заоблена/ тавичката е широка точно 16,3 см, височината и е 7 см, но има едни ушички, на които е захваната дръжката и ширината заедно с тях е 17,5. А дали няма да стане да си приспособиш друг съд за целта? Примерно порцеланова тавичка, кръгла . В такава бях мернала някъде ястие по рецепта за уреда, но не беше на български и не я отразих, че не ми се разправяше с превеждане.

ОАУуууу, това ечудесна идея  Rolling Eyes. Благодаря ти  bouquet Hug bouquet

# 17
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
sem22, можеш да си правиш еднократни тавички от алуминиево фолио, съобразени с формата на твоята кошница. Просто трябва да са с малко по-малък диаметър, за да може да преминава въздухът, който готви реално.
[/quote]

За това си помислих но..... дали алуминиевото холио ще е подходящо?! newsm78
Ще пробвам и ще докладвам.

Днес правя риба Сайя (има я при нас в Северно море) - но си мисля че и с друга ще стане. Само я намазах с четка с олио и подправки - сол, черен пипер и къри. Стана невероятна.
Пробвах се да направя пълнени тиквички - провал Cry Ориза остана почти суров; явно там си трябва тази тавичка за да се сложи и малко вода.

# 18
  • Мнения: 1 318
За това си помислих но..... дали алуминиевото холио ще е подходящо?! newsm78
Ще пробвам и ще докладвам.

sem22, няма проблем, в това клипче използват готови алуминиеви форми https://www.youtube.com/watch?v=4T0EVOgMNhI&list.

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 2 265
такива малки правоъгълни алуминиеви формички съм взимала от Метро, точно за печене са

# 20
  • Мнения: 142
Относно зеленчуците - при нормално напълнена кошничка /не съвсем до горе/ - на 180 градуса за 20 минути. Случи ми се обаче веднъж да напълня кошничката повече, едвам затворих чекмедженцето и тогава ми се наложи да пусна още 4 минути допълнително. Някъде към средата на времето, отварям и разтръсквам и поразбутвам, да се разбъркат зеленчуците за да се изпекат равномерно.
Това с алуминиевите формички е добра идея, тъкмо ще си спестиш миене после.

# 21
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Момичета вижте какво открих. Ще бъде интересно за тези, които като мен имат само кошницата с решетка.
Във видеото е показано две рецепти с керамичен съд.

https://www.youtube.com/watch?v=MkdaThuMQhA

Още утре отивам да търся подходящ порцеланов съд. И после ще правя експерименти.

# 22
  • Мнения: 7 525
И аз имам Филипс. Доволна съм, особено за бързо приготвяне на ястие, когато ме мързи. Mr. Green Снощи пекох кюфтенца, стават страхотни. Пека наденица, кренвирши с кашкавал, пълнени гъби, месо, нарязано на хапки, пържоли, пил. филе. Замразените картофи стават много вкусни. Правих и омлет върху хартия за печене, но стана малко сух. Е, аз не съобразих да сложа малко мазнина върху хартията, можеше да стане по-добре. И замразените банички стават бързо, а излишната мазнина се отделя и не са блажни след изпичането. Правих и десерт - печени ябълки, обикновени и с чийз крем. Ето малко от моите "произведения":

Скрит текст:



















 

Ще ми е интересно да разбера какво готвите вие. Да черпя идеи от вас. Hug

# 23
  • Мнения: 16 079
Dara888, потекоха ми лигите Grinning Като казваш пека, как точно? Има си отделна функция грил или?

# 24
  • Мнения: 7 525
Няма отделни функции. Само нагласяш минутите и градусите, и печеш.

# 25
  • Мнения: 16 079
Както примерно "горещ въздух" във фурна или? Още се назландисвам дали да го купя и затова разпитвам така Simple Smile

# 26
  • Мнения: 7 525
Да, пече с горещ въздух. Peace

# 27
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Даре, благодаря за снимките bouquet Виж, аз не се сетих да кача  newsm78

cristi - не е точно както фурните със въздух. Там мазнината си остава, ако пък сложиш ястието без мазнина - изгаря. А това "чудо" (както аз си го наричам) въобще не изисква мазнина. Или може би мнооого мъничко при някои ястия - и това му е "чудното", че няма мазнина.

*момичета открих в един Австралийски сайт доста рецепти за този начин на готвене. Ще превеждам и ще качвам по 1-2. Която иска да готви/експериментира и показва.

# 28
  • Мнения: 16 079
Сем, а панировки провала ли си?

# 29
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Сем, а панировки провала ли си?

      ООО, ДА!!! chef chef
*Редовно "пържа" панирана риба - тук продават готово филе сьомга - панирано и замразено. Само размразявам, лееекичко с четката напръсквам с олио и .....; Правих и без това овлажняване с олиото - стои доста сухо. Но моя син изпитва отвращение към всичко мазно  #Crazy - та в повечето случаи е без олиото.
* правя много често KFC - когато обаче панировката е в реда: брашно/яйце/корнфлейкс - корнфлейкса отгоре стои доста сух, но пилето вътре е ММММ
* чушки пане - объркваш яйцата с брашно и солчица на ГЪСТА ПАСТА!! - топиш чушките и ги слагаш на решетката (но аз слагам хартия за печене, иначе първия път част от панировката изтече в долната тавичка) ** може би по този начин ще стане и друго месо - въобще нали знаеш че всички в момента правим експерименти?!  Joy

** - Въобще моето лично мнение е че ако по-сухите неща се намажат или "напръскат" лееекичко с мазнина ( разбира се свинско, кюфтета, ребра - не) - е по-вкусно. Пък и всички рецепти дето досега успях да видя казват по 1чл или 1 сл олио!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт