Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 септ. 2016, 14:50 ч.

Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 83 418
  • 598
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 16 063
Благодаря Hug

# 31
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Момичета ,ето и първата от обещаните рецепти

** Stuffed Mushrooms with Sour Cream - Пълнени гъби със заквасена сметана
Това са големи пълнени гъби, рецептата използва заквасена сметана и настъргано сирене да държи плънката заедно.
Продукти за 24 бр:
 Прави: 24 пълнени гъби
     2 резена  бекон
     1/2 лук
     1/2 червена чушка (може и лютива)
     1 малък морков
     24 средно големи гъби, стъбла се отстраняват
     1 чаена чаша настъргано сирене
     1/2 чаша заквасена сметана
     допълнително сирене, за поръсване отгоре
Нарежете на малки кубчета бекона, лука, чушката, морковите и и пънчетата нагъбите.
     Сотирайте кубчетата бекон и зеленчуци в тиган, докато всички омекнат. Разбърква се със заквасена сметана и сирене след това продължава да се загрява, докато сиренето се разтопи и всички са комбинирани добре.
     Добавете плънката - препълнена за всяка гъба, поръсва се с малко сирене.
     Air Фритюрник: Загрейте въздушния фритюрникк до 180 градуса C. Добавете гъбите и варете в продължение на 8 минути.
Заб: не е указано какво е сиренето! Но мисля че може да правиме експерименти.

# 32
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Здравейте, опитайте това:

Crumbed Chicken Tenderloins – панирани пилешки филенца

     2 супени лъжица растително масло, или масло
     50 грама галета
     1 яйце - разбито
     8 пилешки филенца
    Загрейте Airfryer до 180 градуса С.
     Смесете маслото и галетата  заедно. Разбърквайте, докато сместа се разхлаби и стане еднородна и ронлива.
     Потопете пилето в яйцето след това изцедете добре.
     Потопете пилето в галетата като се уверите, че са равномерно и напълно покрити.
     Внимателно положете във фритюрника след това гответе в продължение на 12 минути.    (Времето може да варира в зависимост от дебелината на пилето).

# 33
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Предлагам ви нещо сготвено изцяло на уреда

* св. пържола - понеже тук свинското е много твърдо/жилаво накисвам месото за 10-12 часа в смес от захар 1 сл, сол 1/2 чл  и вода 1 лт.
Подсушавам, ръся с чер пипер, кимион и сол (може и други подправки) и слагам да се пече - 180* / 20-25 мин. но проверявам  newsm78

* картофи - този път ги омаслих с олио и наръсих със сол и чубрица - аз пека на 160* за около 30 мин. пълна кошница като разбърквам поне 2 пъти

* зеленчуци със червен сос (тези бяха замразен пакет - карфиол, морков, броколи и зелен фасул); сложих ги в порцеланов съд (ура! купих си) и него направо в големия съд на уреда, като кошницата я махнах; соса - запържих малко брашно със маргарин, добавих червен пипер и сол и прибавих прясно мляко - както за бешамела; залях, поръсих с настъргано сирене "Чедър" и запекох.
 И понеже за първи път пекох така в тавичка пекох на програма кейк и то на порции минути и на 200*


# 34
  • Мнения: 16 063
Изглежда супер!

# 35
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055

Мдааа  Grinning Единствения недостатък на туй чудо, както аз съм си го нарекла е че..... докато се готви едно язене, не можеш да ползваш съседния котлон за другото  #2gunfire #Crazy newsm78 - и се налага да държа допълнителна фурничка с подгряване  Mr. Green
*т.е. правиш нещата едно по-едно ако искаш да са всичките на уреда Shocked

# 36
  • Мнения: 892

*момичета открих в един Австралийски сайт доста рецепти за този начин на готвене. Ще превеждам и ще качвам по 1-2. Която иска да готви/експериментира и показва.


Може ли линк за сайта?

# 37
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
ДА, и определено ще се радвам ако като превеждаш ги ѝ поместваш тук. Hug
Че аз напоследък хич "не съм в крак" със свободното време.  newsm78
Благодаря ти  bouquet

http://allrecipes.com.au/recipes/tag-8775/air-fryer.aspx  - рецепти от Австралийския сайт

# 38
  • Мнения: 142
Да се включа с малко допълнителен опит със зеленчуците. До сега правех смес от нарязани на едро тиквички, патладжан, морков и дебели филии лук. Ставаха като печени на скара. Днес обаче реших да направя само тиквички. Нарязани като за пържене, ги мариновах в равни части соев сос и олио. Оставих да постоят в маринатата, като от време на време разбърквах, за да може и горните резени да поемат. Сложих във фрайера на обичайните 20 минути. Видяха ми се недоопечени и включих още 20 минути с идеята, че ще ги извадя след 10 примерно и ще сложа следващите и  Laughing ... ги забравих. По едно време се сещам, бягам да видя и установявам, че са станали като пържени в тиган - спаружили са е и са си сменили цвета точно като пържените в олио. И на вкус си бяха същите. Така че вече знам, че и пържените тиквички прави уреда.

# 39
  • Мнения: 7 508
Благодаря за споделеното! Аз пекох кръгчета тиквички, но без да ги мариновам, дори мазнина не им сложих. И ги пекох за кратко. Ще опитам по твоя начин, но не изгоряха ли за толкова време?newsm78 Какво количество тиквички слагаш?
Иначе днес за пореден път пекох за обяд кюфтета, кебабчета, обикновена и сурова наденица. Бързо, лесно и вкусно. Mr. Green

# 40
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Да покажа и аз мои "произведения"

панирана сьомга


риба Сайя с къри - не е изгоряла, тъмна е от кърито


и любимото ни KFC - стана точно както оригинала; ние сме фенове на това пиле и толкова години му се мъча (тук в Норвегия няма тази верига завезения?!  #Crazy newsm78 ) ; правих два-три пъти с различни рецепти и хип-хип-ура - сега вече знам.


**Обещах да превеждам и пиша рецепти но до края на месеца просто е невъзможно

# 41
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 172
Как` Сийка - права си че са различни! И аз съм написала (ако си прочела) че едното е на Tefal, а другия по-новия модел е на Philips.
Да, имаш право че:
 Actifry е уредът на "Тефал"; а този на "Филипс" се нарича Airfryer: - но в превод ОЗНАЧАВАТ ЕДНО И СЪЩО!
НЕ намерих такава тема и затова Я пуснах. Вместо да се заяждаш още с първия пост, можеше просто да посочиш линк (ако има тема).
И за да има мир - ще поправя заглавието (стига да стане).

И още нещо:
пишеш - Не е коректно така да объркваш хората.
Моето мнение (ако има някакво значение това за теб) е, че точно в другата тема има объркване коя рецепта за кой вид уред се отнася. Не винаги се споменава споделената рецепта в кой уред е правена. newsm78

Затова и създадох нова тема.  Rolling Eyes



Има страхотна тема за Airfryer:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=916878;;4

 ето и тази:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=821634.msg … 51768#msg31251768

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 12:31 от mariaki

# 42
  • Мнения: 7 508
Първата тема е заключена, а и тя беше с игрови характер. Във втората излиза ето това:

"Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни.
Не е желателно подновяването на толкова стари теми. Ако не сте сигурни, че желаете да подновите темата, препоръчваме да започнете нова тема, като може да дадете линк към тази, която е породила въпросите ви или провокирала коментара ви."


Та, темата си е точно на място. Peace

# 43
  • Осло - Норвегия
  • Мнения: 1 055
Първата тема е заключена, а и тя беше с игрови характер. Във втората излиза ето това:

"Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни.
Не е желателно подновяването на толкова стари теми. Ако не сте сигурни, че желаете да подновите темата, препоръчваме да започнете нова тема, като може да дадете линк към тази, която е породила въпросите ви или провокирала коментара ви."


Та, темата си е точно на място. Peace

mariaki - преди да опонираш нещо, ПРОВЕРИ дали старите теми са действащи! Помисли и върху това - ЗАЩО  е създадена нова тема?

В този случай - преди да създам темата - проверих и двете теми, консултирах се с Администрацията на форума и....тогава я пуснах.
След  забележката на Как` Сийка, промених и името.
Та темата си е съвсем на мястото.  Друг е момента че не е много активна. НЕ всички семейства имат възможността да си позволят този уред.

Би било приятно вместо да се заяждаш напразно и темата да се обръща в "дрънкалница" -ако имаш желание включи се.  bouquet

# 44
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 172
 Не опонирам, исках да бъда полезна с други теми, в които има много рецепти и споделен опит. Grinning

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт