Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 септ. 2016, 12:33 ч.

Грижа за болен в хоспис

  • 1 135
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11
Здравейте. Баща ми е тежко болен на легло. С майка ми се грижим за него (предимно тя) и мисля да потърся също платена помощ, която да ни помага с тоалета. Но положението е малко сложно, общото състояние на баща ми не е добро, има ниски тромбоцити и увреден черен дроб. Засега се справяме вкъщи, но мисля, че най-добре е да е в болница или хоспис или някакво специализирано заведение в случай че получи криза и ние не можем да реагираме адекватно... Не знам обаче как стои тук въпросът с тези институции (аз живея в чужбина) и изобщо условията дали са по-добри от грижите вкъщи...Той се лекуваше в Турция, но състоянието му не позволява вече да излиза, напълно е обездвижен и се чудим кое е най-доброто решение. Много е трудно, защото той е тежък и не можем да го вдигаме сами.
Преди няколко дни се наложи спешно да отиде до болница и го карахме с частна линейка, като 3ма яки мъже едвам го свалиха от втория етаж, без носилка, защото стълбите са тесни. Дори не знам дали ще успеем пак да го свалим, но със сигурност, ако го направим, ще е за последен път.
Затова много сериозно седя и премислям какви са възможностите и най-доброто решение за всички.

Ако някой от вас има опит с такова лечебно или рехабилитационно заведение за палиативна грижа в близост до Пазарджик, Пловдив или София? Как стои въпросът с цените, какво предлагат като грижа?

Някой има ли подобна история (със сигурност) и как сте се справили?
Благодаря на всички предварително?

# 1
  • Мнения: 5 844
Когато баща ми почна да не му стига въздуха го закарахме в палиативни грижи в Русе. Сложиха му кислород, системи за белия гроб и по моя молба направиха пункция да източат водата в белия дроб, която също му пречеше да диша. ПОзволиха 24ч да стоя при него, като ми дадоха и походно легло, на което да спя. Ако не беше пълно щяха да ми дадат и нормално легло. Доволна съм от грижи, които положиха за баща ми- в 3,30 през нощта ако има проблем с кислорода викаха човек или организираха преместване  на друго място с линейката, докато се оправи проблема с кислорода до сутринта. До 20 дни е безплатно, след това по 65лв на ден. Времето, което прекара там му беше подарък, ако го бях оставила вкъщи щеше да почине до 24 часа...
Не ми харесва, че сестрите и санитарките не са постоянно по стаите, нощем влизат по един път на час...

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 5 316
Майката на една приятелка беше в хоспис близо до Пловдив (почина около две седмици след настаняването, беше болна в терминален стадий). Бяха доволни от хосписа, цената била 35 лв. на ден, мисля, че хосписът се казваше "Милосърдие". Подробности за персонал, услуги и т.н. обаче не знам.

# 3
  • Мнения: 11
Благодаря на всички за отговорите.

# 4
  • Мнения: 305
Погледнете и тази тема, може би ще получите отгор на въпросите си:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=180959.new#new

Общи условия

Активация на акаунт