Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11 610
Много ми хареса и допадна следният материал. Набрах го за да поздравя всички мамчета тук без изключение. И едно по-специално намигване към Дидка,цвета, Reni, Wraith (трудно ми е да пиша имена на латиница) и всички,които имат повече от три деца! На тях благородно им завиждам за щастието,което си имат в къщи,но и с едно наум,че няма да мине много време – ако е рекъл Господ – и ние ще влезем в този още по-многодетен отбор!
Професия: Асоцииран изследовател в областта на детското развитие и човешките взаимоотношения


Емили подновявала шофьорската си книжка,когато била попитана от за професията си. Притеснила се,незнаейки как да назове себе си, „Имате ли работа,или сте ...” обяснила служителката. „Разибра се,че имам работа,аз съм майка”отсекла Емили. „Няма такава професия,трябва да запишем „домакиня” отвърнала със съчувствие служителката.Бях забравила за тази лучка,когато един ден ми се случи същото. Чиновничката очевидно беше жена с кариера,уравновесена,експедитивна и с високопарна титла,нещо като”официално интервюиращ” или „граждански регистратор”. „Професия?” – попита тя. Не знам какво ме накара да кажа това. Думите просто се изсипаха.
„Аз съм  Асоцииран изследовател в областта на детското развитие и човешките взаимоотношения”.
Чиновничката спря,химикалът и замръзна насред писането и ме погледна,сякаш не беше чула правилно. Повторих титлата бавно,наблягайки на най-важните думи. После гледах учудено как думите ми бяха записани с черно мастило върху официалната бланка.
„Може ли да попитам каза служителката с интерес – какво точно правите?”
Хладнокръвно,без следа от смущение в гласа ми,се чух да отговарям:”Имам програма за продължаващи изследвания(каквато майките нямат) в лабораторията и извън нея(трябваше да кажа в къщи и навън) и вече имам четири кредита(дъщерите ми). Разбира се работата ми е една от най-трудните и изискващи всичко(някоя майка да не е съгласна?) и често работя по 14 часа на ден(24 е по близо до истината). Но в работата ми има повече предизвикателства от много други кариери и дава много удовлетворение”
Имаше нотки на  респект в гласа на служителката,докато довършваше формуляра,после стана и лично ме изпрати до вратата. Когато се прибрах,зашеметена от новата си професия,бях приветствана от помощниците в лабораторията ми на 13,7 и 3 години. Чуваше се и новият експериментален модел в програмата за развитие(на 6 месеца).
Чувствах се триумфално! Едно на нула срещу бюрокрацията! Бях влязла в официалните документи като по-забележителен и необходим човешки вид,отколкото като просто „майка”!
Майчинството е славна кариера. Особено когато има титла на вратата!


Допълнете статията ако желаете,но в същият дух и тон! Ще бъде интересно и хубаво!

# 1
  • Мнения: 3 740
Е, много скромна тази жена, бе!
Аз бих добавила
мениджър човешки ресурси
консултант по базови знания и умения
върховен преговарящ при конфликти с регионално значение
експерт по преханата на населението /макар и на един дом/
върховен главнокомандващ на умиротворителните сили
върховен гръмовержец и размахан пръст
персонален психотерапевт
жива съвест
оператор на електронно-механичен модул за хигиенизиране чрез хидратация, дехидратация и ротация /т.е. отговарям за пералнята и сушилнята/
личен асистент
и т.н., край няма

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт