Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 окт. 2016, 13:16 ч.

Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 84 951
  • 751
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 536
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 104
 

добре дошли в новата тема  bouquet

и старата тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=938752;;19 , ако някой нещо е забравил там  Wink



 

# 1
  • Мнения: 7 777
Благодаря за темата, Пеп-чо! bouquet
Пейчев, направих го с праз лук. На външен вид го докарах като курбан. От праз лука наистина малко сладнеше, но беше вкусно.
Аз пак с питане. Тъй като видя ли червено, ставам като бик (разбирай, видя ли червен етикет, т.е. стока в промоция), преди седмица се сдобих с килограм цедено мляко. Началото на ноември му изтича срокът на годност, а нещо не ми се прави млечна салата. За какво друго мога да го употребя? Имам идея да направя тортата с бисквити и ябълки, която не се пече, да заменя сметаната с млякото. Но ще се радвам и на други предложения. Hug

# 2
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 158
Да, за сладко нещо го използвай. Кремчета с цедено мляко, някакъв плод, с праскова харесвам + малко бисквитки натрошени. Това може и на редове да се оформи и е чудесен и бърз десерт. Simple Smile

Жалко, че тук не продават цедено мляко Sad.

Пеп, благодаря за темата. Simple Smile  bouquet

# 3
  • Мнения: 765
В тази рецепта не е ли малко брашното?

http://recepti.gotvach.bg/r-54044-%D0%9F%D1%83%D1%85%D0%BA%D0%B0 … D0%B2%D0%BA%D0%B0

# 4
  • гр. София
  • Мнения: 22
Благодаря, chrissy!
Да, тези такоси приличат на сгъната на две тортиля. Джейми Оливър имаше едно предаване с тях, видах с какво ги пълни и гарнира, но тогава не обърнах внимание точно на това - затопля ли ги и как. Иначе после ги сервира много атрактивно във вдлъбнатините на сгънато на хармоника алуминиево фолио. Беше много оригинално.
 bouquet

# 5
  • Мнения: 2 163
Търся изпитана рецепта за сладко и за желе от дюли. Правила съм преди доста години, но не мога да си намеря рецептата.

# 6
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 158

Малко е. Според мен трябва да е 260. Аз слагам на 4 яйца към 200г брашно за пандишпанов блат, но тук има и 80 мл. друга течност... А и като видиш колко е тестен този кекс на снимката, очевидно е доста повече брашно.

# 7
  • Мнения: 6 536
Търся изпитана рецепта за сладко и за желе от дюли. Правила съм преди доста години, но не мога да си намеря рецептата.

ето, изпитана - пелте от дюлите http://pep-4o.blogspot.bg/2011/12/blog-post.html - Сладкото моите не ядат, но мама ги настъргва, поръсва със захар и вари - когато омекнат и се сгъсти - лимонтозу и вряло в бурканчета.

Mily_2, сложи ги така, както са сгънати във алуминиево фолио - точно както си видяла - фолиото на хармоника, те в тях, но ги и покрий отгоре с фолио, да се задушават, докато се затоплят. Когато ги извадиш да ти е готова плънката  Peace

# 8
  • Мнения: 765

Малко е. Според мен трябва да е 260. Аз слагам на 4 яйца към 200г брашно за пандишпанов блат, но тук има и 80 мл. друга течност... А и като видиш колко е тестен този кекс на снимката, очевидно е доста повече брашно.

Благодаря! Ще сложа 260.  Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 5 478
Пеп-чо, благодаря за темата  bouquet
Мога ли да помоля за изпитана рецепта за баница с кайма. До сега такова чудо не съм яла, но малкия каза, 'че иска и реших да се пробвам.

# 10
  • Мнения: 6 536
такава правя чат-пат, но е с кайма и патладжани, но ние с големите деца си я харесваме http://pep-4o.blogspot.bg/2010/09/blog-post_26.html

тези са натюр и баща и дъщеря ни подкрепят за тях  Laughing http://pep-4o.blogspot.bg/2012/12/blog-post_30.html

# 11
  • Мнения: 7 777
Аз съм правила питка с пълнеж от кайма. Запържих лук и кайма, добавих доматено пюре, нарязани кисели краставички и подправки. Може да се сложи и кашкавал след отстраняването от огъня, колкото да се разтопи.
chrissy , за кремче не се бях сетила. bouquet Може и да направя в чашки - мляко, бисквити, сладко.

# 12
  • София
  • Мнения: 4 335
Пеп-чо, благодаря за темата  bouquet
Мога ли да помоля за изпитана рецепта за баница с кайма. До сега такова чудо не съм яла, но малкия каза, 'че иска и реших да се пробвам.

В общи линии:

- запържваш каймата с лук любимите подправки (аз смело си турям и един домат и една червена чушка, ам туй е по желание на клиента ... пардон да кажа членовете на семейството)

- оставяш каймата хубаво да изстине и след това я отцеждаш ако има много течност щото ще сгнети корите за баница;

- накрая продължаваш по традиционния ред да си правиш баница (аз лично тънки, дебели кори турям на две и тогава ръся с каймата, тоест две кори, и тогава каймата, ако ми е „постна“ каймата ръся и маснина);

- печеш и накрая отгоре може да ръснеш кашкавал за по луксозен вид.

# 13
  • Мнения: 7 197
Не казахте може ли да слагам праз в буркани, аз ще пробвам все пак, ако не стане здраве:)

Пеп чо, благоадря за полезната тема bouquet

# 14
  • Русе
  • Мнения: 1 975
Благодаря за темата, Пеп-чо! bouquet
Пейчев, направих го с праз лук. На външен вид го докарах като курбан. От праз лука наистина малко сладнеше, но беше вкусно.
Аз пак с питане. Тъй като видя ли червено, ставам като бик (разбирай, видя ли червен етикет, т.е. стока в промоция), преди седмица се сдобих с килограм цедено мляко. Началото на ноември му изтича срокът на годност, а нещо не ми се прави млечна салата. За какво друго мога да го употребя? Имам идея да направя тортата с бисквити и ябълки, която не се пече, да заменя сметаната с млякото. Но ще се радвам и на други предложения. Hug


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/11/blog-post_24.html

Тази салата също не е за изпускане. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 16:50 от i_peych

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт