Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, преди близо един месец подадох молба в РДСП Стара Загора за осиновяване на дете и все още не съм получила писмо от съда с известие за дело. Някой минал ли по този път за да ме осведоми колко време се бавят тези известия и как протича делото. Благодаря ви.

# 1
  • Мнения: 205
По мои спомени от прочетеното в предишни теми в Стара Загора май най-много се бавят делата. Звънни на социалните и ги попитай кога горе-долу се очаква да има дата. Помоли ги да те ти звъннат по телефона, когато има дата за делото. Аз направих така и знаех датата още преди да получа известие. Също така можеш да се обадиш в съда и да помолиш вместо да ти пускат известие, да те призоват по телефон.
Успех!

# 2
  • Мнения: 3 584
Честито детенце. Нормално по закон делото се насрочва до 3 седмици след внасянето на документите в съда. За съжаление Старозагорския съд ги минава по общия ред и се чака много, до 3 месеца. Не се отчайва, но се пригответе за по-дълго от обичайното чакане. Друго, което много се коментира е, че Старозагорският съд назначава особен представител, за който осиновителите плащат към 300 лв. Дано се включи някой, който наскоро е осиновил от там. Проверете дали ако наемете адвокат по осиновяванията от Ст.З. няма да придвижи делото по-бързо. Попитайте старозагорския отдел Закрила на детето. Късмет и дано по-скоро всичко да свърши и да си приберете детенце у дома.

Общи условия

Активация на акаунт