Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 11 669
"Козучена импресия"
Две филийки изсъхнал козунак се слепват със сладко от кайсии/може и друг/ и се панират.Става разкошно!Панировката я правя както обикновено,за пържени филийки.

Може да се пъхне и парче кашкавал за любителите на сладко-соленото. Grinning

# 16
  • Мнения: 388
Аз също заливам със смес за крем-карамел. Peace

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 1 259
А с останалите яйца?Аз вече кудкудякам:-) newsm57

# 18
  • Мнения: 7 474
А с останалите яйца?Аз вече кудкудякам:-) newsm57

ВижТук

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 1 259
мерси откопирах ги:-)

# 20
  • Мнения: 1 348
"Бисквитена" торта с филийки козунак вместо бисквитите. Върха е, особено ако козунака е с ядки, мармалад...

# 21
  • Мнения: 135
Сестра ми ме научи на една "калорична бомба"- козунакът се нарязва на филии.Филиите се намазват с масло,поръсват с захар и се запичат в скара от типа Парти грил докато леко покафенеят,т.к. захарта върху тях се карамелизира.
Дано не ви се е сторило странно,но според мен е много вкусно и бързо се приготвя  chef

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 1 259
Сестра ми ме научи на една "калорична бомба"- козунакът се нарязва на филии.Филиите се намазват с масло,поръсват с захар и се запичат в скара от типа Парти грил докато леко покафенеят,т.к. захарта върху тях се карамелизира.
Дано не ви се е сторило странно,но според мен е много вкусно и бързо се приготвя  chef




аз ям козунака с масло и шоколад-по калорично здраве му кажи:-))

# 23
  • Мнения: 3 447
Редя един пласт козунак на филии, напръсквам леко с мляко, намазвам с крем Оле на Д-р Йоткер (аз предпочитам ванилията), пак козунак, пак крем, отгоре плод - с круши става хубаво или с праскови от компот, кайсии...

# 24
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 627
А някой замразявал ли е кузунак?


Редовно змраразявам козуначени кифлички, защо да не стане и с козунака! Опитай!

# 25
  • София
  • Мнения: 3 282
Моят фаворит е натрошен козунак с кисело мляко и захар.

# 26
  • Мнения: 6 261
Сладоледена торта. Вместо блат-козунак, сметаната с желатин и ситно нарязани плодове. Във фризера за 3 часа.
Имаше такава торта тук - инспирирано от аватара на Бу, някои я наричат Стоичков, други- торта с рулата. Във всички тези торти блатовете и рулата се заместват с козунака.

# 27
  • Мнения: 262
А някой замразявал ли е кузунак?


Редовно змраразявам козуначени кифлички, защо да не стане и с козунака! Опитай!

 Благодаря!
Имам и едно козуначено тесто, оставено за кифлички, тъкмо си мислех как да ги съхраня и тях!

# 28
  • Мнения: 998
Нареждате филийки козунак плътно в намазана с масло тавичка, заливате с разбити яйца, прясно мляко и захар, слагате тук-таме парченца масло. Запичате във фурната. След това го мажа със сметана и покривам с плодове Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 29
  • Варна
  • Мнения: 633
И аз се напълних с козунаци.
Отгоре на всичко правих, и пълна излагация (за разлика от миналата година) станаха като твърди като циментени блокчета  Sadслед близо двучасово месене.
Това, което съм правила предни години е следното:
Козунакът го режа на филийки и ги топя в пр. мляко. Намазвам ги с конфитюр и ги заливам с горещ млечен крем (ползвам на д-р Йоткер, но става и с обикновени нишестени ).

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт