Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Сливен
  • Мнения: 370
Могат да се направят и "хрупки". Правила съм го с поизсъхнали кифлички, няма проблем да стане и с козунак. Реже се на много тънки филийки и се запича на слаба фура докато леко потъмнее. Става нещо като "сълзица", ама не точно, защото те са от бутер тесто. Хубаво е - като бисквитки за кафе.
По отношение замразяването - няма проблем да се замрази (аз замразявам и хляб и козунак и курабии - после са като съвсем пресни), но е добре да го сложиш във фризера още първия ден. Такъв изсъхнал 3-4-5 дневен козунак няма смисъл да прибираш.

# 31
  • Мнения: 1 399
Нещо лесно.
Нарязаните и наредени филийки козунак, се заливат с подсладено кисело мляко /с по-висока масленост/ или заквасена сметана.
Отгоре се нареждат тънки резени /или настъргана/ ябълка. Пак пласт мляко/сметана и се поръсва с нарязани на дребно орехи.
Охлажда се в хладилника и се консумира, когато козунака се напои.

# 32
  • Мнения: 7 430

Я кажи как - сигурно ги правиш страхотни  Wink

# 33
  • Мнения: 7
Скаличките аз ги правя като натрошавам козунака на трохи заедно  с едно пакетче бисквити ( най-лесно става в робота ). След това добавяш меко масло за необходимото количество ( все пак не знам корко ти е козунака ), после един жълтък и разбъркваш всичко докато се получи ронливо тесто - по-скоро трохи които като ги натиснеш да се получи топче или скаличка или каквото ти харесва. По желание можеш да сложиш какао, орехи, канела и т.н.; След като ги оформиш ги оставяш в хладилника да стегнат. После ги потапяш в разтопен шоколад.

# 34
  • Мнения: 7
Забравих че се слага и пудра захар

# 35
  • Мнения: 12 363
Скаличките аз ги правя като натрошавам козунака на трохи заедно  с едно пакетче бисквити ( най-лесно става в робота ). След това добавяш меко масло за необходимото количество ( все пак не знам корко ти е козунака ), после един жълтък и разбъркваш всичко докато се получи ронливо тесто - по-скоро трохи които като ги натиснеш да се получи топче или скаличка или каквото ти харесва. По желание можеш да сложиш какао, орехи, канела и т.н.; След като ги оформиш ги оставяш в хладилника да стегнат. После ги потапяш в разтопен шоколад.

А без суровия жълтък дали няма да се получат? newsm78

# 36
  • Мнения: 5 223
Вчера се опитах да направя козунак със смес за крем  карамел, но не стана хубаво. Стана много "глетаво" или както там казвате на недопеченото тесто, нещо не го направих както трябва май. Къде сбърках? Дали трябва да се пече по-дълго?  newsm78

# 37
  • Мнения: 97
Трябва да се пече на 160 градуса, в плитка форма.

# 38
  • Мнения: 7
Скаличките аз ги правя като натрошавам козунака на трохи заедно  с едно пакетче бисквити ( най-лесно става в робота ). След това добавяш меко масло за необходимото количество ( все пак не знам корко ти е козунака ), после един жълтък и разбъркваш всичко докато се получи ронливо тесто - по-скоро трохи които като ги натиснеш да се получи топче или скаличка или каквото ти харесва. По желание можеш да сложиш какао, орехи, канела и т.н.; След като ги оформиш ги оставяш в хладилника да стегнат. После ги потапяш в разтопен шоколад.


А без суровия жълтък дали няма да се получат? 
 
 
Надявам се да станат. Все пак съм ге правила когато това не притесняваше никой! Въпроса е да стане нещо като трохи, които като смачкаш да се получи някаква форма. И според мен жълтъка е заради лецитина, но ако има желание, мисля че и само с маслото ще стане. Успех!

# 39
Когато правите изсъхнал козунак залят със смес за крем - карамел на водна баня ли го печете?

# 40
  • Варна
  • Мнения: 7 891
Аз си мажа филията козунак с краве масло и така си пийвам чая. Супер ми е!  Heart Eyes

# 41
  • София
  • Мнения: 596
Прави се смес за крем карамел,в тавичка се подрежда нарязан козунак,залива се и се пече.Това съм го правила с нарязани кроасани,но сестра ми винаги го прави с останал козунак.Вкусно става.Ако искаш пробвай. Hug

Вчера го забърках, но в  сместа сложих и желатин, и ето ти една тортичка като го обърнах.

# 42
  • Мнения: 1 250
Когато правите изсъхнал козунак залят със смес за крем - карамел на водна баня ли го печете?

Само ако слагам карамелезирана захар на дъното пека на водна баня, в противен случай не.

# 43
# 44
  • София
  • Мнения: 26 317
Когато правите изсъхнал козунак залят със смес за крем - карамел на водна баня ли го печете?

Само ако слагам карамелезирана захар на дъното пека на водна баня, в противен случай не.
Точно!
И аз така го правя, но слагам вътре -локум, захар.плодове,стафиди ,орехи , смокини /от складко/,кокосови стърготини - каквото имам.
Обичам сладки работи , в които има нещо /вътре/. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт