Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2006, 12:28 ч.

Какво да направим с останалия козунак?

  • 74 971
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 6 957
Сварявам едно пакетче нишесте и редувам ред филийки козунак, ред нишесте - става като бисквитена торта.

За това не се бях сещала  Peace Звучи добре... На следващия Великден може да се пробва   bouquet

# 61
  • Мнения: 3 478
Сестра ми ме научи на една "калорична бомба"- козунакът се нарязва на филии.Филиите се намазват с масло,поръсват с захар и се запичат в скара от типа Парти грил докато леко покафенеят,т.к. захарта върху тях се карамелизира.
Дано не ви се е сторило странно,но според мен е много вкусно и бързо се приготвя  chef




аз ям козунака с масло и шоколад-по калорично здраве му кажи:-))

И аз така, това ми е любимо, само че го пускам в тостера първо и докато е топъл мажа с масло и Нутела. Ммммммм.

# 62
  • Мнения: 5 850
Сварявам едно пакетче нишесте и редувам ред филийки козунак, ред нишесте - става като бисквитена торта.
Е те точно това отивам да правя Laughing.
Вчера правих същата тортичка.Сиропирах козунака с компот от кайсии.
Днес пак правих.. Crazy

# 63
Чудех се какво да направя козунака който ми остана и намерих чудесни неща, благодаря ви!
Искам да ви кажа рецепта за крем който  става за еклери, бисквитена торта, а и за козуначена също. Наистина е страхотен!

1 лит. мляко го разделяме на 2.  Едната полвина  слагаме да заври(в млековарка най-добре,ако не на пара), в другата половина разтваряме 120 гр. брашно ,4,5 жълтъка, тази смес исипваме във врящото мляко и бъркаме докато се сгъсти. Прибавяме 220гр. захар и 2 ванилии и 2 чаени лъжици маргарин-80% масленост.

Повярвайте, крема е невероятен.
Става и за готова консумация.

# 64
  • Мнения: 863
благодаря на всички за идеите,както винаги прекрасни и на място  bouquet

# 65
  • Мнения: 243
Аз пък направих нещо като пудинг от козунак, стана страхотно.
Останал ми беше 1 козунак (500 гр.) на роних го в 1 л. прясно мляко и добре обърках попарата, сложих още стафиди и рендосах ябълка. Отделно разбих на пяна 4 яйца+1ч.ч. захар и прибавих 1 ванилия. Смесих двете смеси добре. В тавичка карамелизирах захар и изсипах сместа. Пече се на водна баня. Много лек и приятен десерт се получи.

# 66
# 67
  • Мнения: 1 668
Хапваме го потопен в топло прясно мляко.

# 68
  • Мнения: 679
Тази година никой не е писал тук. Simple Smile

Намерих хубави идеи какво да правим с останалия козунак, за което благодаря. Аз мислех да правя този вариант с нишестето: ред козунак, ред нишесте, но в крайна сметка направих нещо още по-лесно и бързо, а и вкусно. Мисля, че го срещнах в темата: Козунакът се нарязва и нарежда в тава или тортена форма и отгоре се залива с 2 кисели млека На баба 4.5 %, разбъркани със захар на вкус и ванилия. Поръсих с шоколадови пръчици. Получи се много дбре, защото в моя козунак има мармалад, стафиди, орехи и ром (есенция). Ако искате може да добавите нещо от гореспоменатото.

Това с карамела също ми хареса, но от тези яйца ми писна вече и мисля да пробвам догодина. Все пак идеята е страхотна!   bouquet

# 69
  • Мнения: 4 358
Страхотни идеи сте дали. Това за крем карамела го знам и а - правила съм го и го пека на водна баня
. Рецептата за пудинга на Русалка ме заинтригува Peace
Направих 3 козунака, но единия като гледам поизостава  - ще се възползвам от рецептите - благодаря  bouquet

# 70
  • Мнения: 1 645
Току що направих крем карамел с останалият козунак - ухае страхотно Peace

# 71
  • Мнения: 812
Аз също правя нещо подобно на смес за крем карамел. Редя козунака в тавичка и заливам. Ето какво се получава:



# 72
  • Мнения: 4 358
Аз също правя нещо подобно на смес за крем карамел. Редя козунака в тавичка и заливам. Ето какво се получава:




Много хубаво се получава - мммммм Heart Eyes

# 73
  • Мнения: 1 122

Аз също. Правих ги преди 2 месеца и стават супер вкусни.



Който обича скалички  стават горе-долу със същия вкус. Peace

# 74
  • Мнения: 1 924
Имам шоколадови блатове за торта. Половината вложих в торта с шоколадов крем и шоколадова глазура /нещо подобно на Захер/, която изядохме на Великден.
Останалата половина от блатовете ще направя с козуначен крем за новите празници - натрошава се козунака в маскарпоне, кайсиев мармалад и коняк и става твърд жълт крем. Много добре се съчетава с шоколадовите блатове.     

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт