Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2006, 12:28 ч.

Какво да направим с останалия козунак?

  • 70 827
  • 169
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 358
Ох утре ще правя пържени филийки но с резени козунак. От сега още преглъщам. Ако ме хванат лудите може още тази вечер да ги изпържа.
Поръсенки с пудра захар и с чаша ароматно кафенце - мммммммммммм Heart Eyes

# 76
  • Мнения: 10 524
Ох утре ще правя пържени филийки но с резени козунак. От сега още преглъщам. Ако ме хванат лудите може още тази вечер да ги изпържа.
Поръсенки с пудра захар и с чаша ароматно кафенце - мммммммммммм Heart Eyes

Ако искаш, пробвай тая рецепта за пържени филийки / по принцип е за бял хляб/:

Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч пудра захар
1/4 ч.ч пресно мляко
1 ч.л. кафява захар
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
краве масло за пържене
8 филийки козунак

Приготвяне:
1. В купа смесваш продуктите без маслото и козунака, нагряваш тиганче, слагаш малко масло, топиш филийка в сместта и пържиш. Може да махнеш захарта, защото рецептата е за пържени филийки от хляб, а козунакът си е сладък. Много ароматни филийки се получават, ако харесваш аромата на канелата+инд.орехче.

# 77
  • София
  • Мнения: 93
А с промишлените количества курабийки какво да правя? Идеи?

# 78
  • Варна
  • Мнения: 812
А с промишлените количества курабийки какво да правя? Идеи?

Раздай на съседите. Ако има близо до вас самотни възрастни хора, жеста ще е много мил. Иначе от курабийки не се сещам какво, освен да слепиш с мармалад и да топнеш в шоколад.

# 79
  • Мнения: 4 358
Курабийките търпят доста. Или раздай или си ги яжте за закуска с прясно мляко. Пък дали на сладък салам няма да станат newsm78
Labrex Hug - мерси за рецептата но късничко я видях, чак сега сядам на компа. Сутринта още рано рано изпържих филийки от козунак - почти го ликвидирах така козунака Mr. Green. И сега даже си хапвам от тях. Но си записах вкусно ухаещата ти рецепта Hug. Мерси  bouquet

# 80
  • София
  • Мнения: 3 774
Аз правя следния сладкиш с останал хляб/ козунак
Нарязвам го на филийки и заливам със смес за крем- карамел и пека във фурна. Става невероятно вкусно Peace

# 81
  • Мнения: 3 399
Аз правя следния сладкиш с останал хляб/ козунак
Нарязвам го на филийки и заливам със смес за крем- карамел и пека във фурна. Става невероятно вкусно Peace
Много интересо, а снимка би ли показала да го видя как е на външен вид. В нас никога не остава нито козунат нито яйца- всичко раздавам на празника... Може да го пробвам с хляб

# 82
  • Мнения: 4 358
Аз правя следния сладкиш с останал хляб/ козунак
Нарязвам го на филийки и заливам със смес за крем- карамел и пека във фурна. Става невероятно вкусно Peace

И аз правя същото Peace Току що го извадих от фурната - супер е Peace LOVE снимка не мога да покажа, че чакам утре да ми върнат фотото.
Но ето тук се коментира темата и има и снимки - моето изглежда точно така Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227903.40

# 83
  • под тепетата
  • Мнения: 2 273
 Ето тук съм сложила снимка как изглежда моят сладкиш с крем карамел и козунак.След изстиване нареждам плодовете от кайсиев компот и изливам сока  полужелирал.Оставям да стегне в хладилника.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227903.180
 Вчера направих и сладките топки - станаха разкошни. Вътре сложих по една вишничка от сладко и поради липса на орехи пекнати за минутка на МВ-то фъстъци. Получиха се много вкусни трюфели ( това име май повече им подхожда)- половината овалях в кокос. Добре, че направих двойна доза. Снимка като се върне мъж ми,че са в телефона му.
 Сега е ред на тортата , но този път ще е с крем от изстинал шоколадов пудинг на Д-р Йоткер смесен с разбита сладкарска сметана.
 

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 11:26 от bilqna_69

# 84
  • Мнения: 4 358

Аз също. Правих ги преди 2 месеца и стават супер вкусни.



Който обича скалички  стават горе-долу със същия вкус. Peace
Утре това ще е десерта. Брее край няма този козунак. Но пък какви неща ставали от него Rolling Eyes

# 85
  • София
  • Мнения: 1 122
Бъни  в момента ги правя, а имам и още един козунак.  JoyМай ще го замразя и като мине малко време пак ще правя топки, че излизат доста и няма да ги изядем, ако направя и другия. От 1 козунак ми се получиха 60 топчета.

# 86
  • Мнения: 4 380
О, сега я виждам тази тема и е точно навереме. Grinning

На мен козунаците ми бяха супер, обаче ми остана много и се втвърдиха. Изобщо не ми се изхвърляше и в момента пека пудинг от тях.  Страшен аромат се носи из цялата къща.

# 87
  • Мнения: 4 380
Направо е страхотен пудинга! Hug Печенето на козунаци си заслужаваше само заради това.  Flutter Много вкусен, ароматен и сочен.



Пудинг от козунаци

около половин голям твърд козунак или цял малък (ок. 300 гр. да кажем)
300 мл. мляко
 към 60-70 гр. маргарин (аз сложих половината от количеството масло)
100 гр. захар
малко сол (аз не сложих, т.к. маргаринът ми беше солен)
5 яйца
по желание някакъв аромат (козунакът ми беше много ароматен и не сложих нищо)

Стопля се млякото и се накисва нарязаният на филийки или парченца козунак. Млякото трябва да е толкова колкото да се образува къста козуначена каша без да остават излишъци. Маргаринът разбиваме със захарта в миксера до побеляване и постепенно към масата добавяме жълтъците един по един. Накрая в купата изсипваме и козуначената каша и разбиваме всичко за да се хомогенизира.
Готовата смес отстраняваме и разбиваме в миксера белтъците на твърда пяна. Добавяме ги към козунаците леко със шпатула с въртеливи движения. Пухкавата смес разпределяме във формички и печем на средна фурна до готовност (около 45-50 мин.) Формичките е желателно да не са големи, защото пудингът е сочен и трудно ще се извади цял от голяма форма.

# 88
  • под тепетата
  • Мнения: 2 273
xenia, изглежда фантастично!
 И на мен ми остана 1 във фризера, но като гледам няма да се застои дълго.

# 89
  • Мнения: 4 358
АУУУУУУУУУ Ксения разкош Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт