Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Дайте идея за баница с пиле

  • 25 апр. 2006, 10:11 ч.
  • Преглеждания  6 417  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • варненка от София
  • Мнения: 4 660
Мили момичета, решила съм тази вечер да приготвя някаква баница, но ми се ще да не е стандартната, която правя. Ще ми се да направя с пиле и гъби или нещо подобно. Ако някой има рецепта, моля да сподели ама бързоооооо, за да знам какво да напазарувам.
Мерси предварително.  Hug

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Аз правя по принцип каквото имам в хладилника,но ето една примерна рецепта:
Запържваш една глава лук(или 1 връзка зелен),прибавяш гъбките и пилешкото месце и махаш от котлона.Слагаш подправки по желание и оставяш да изстине малко.Добавяш парченца топено сирене и на всеки два листа слагаш от плънката.Последния лист намазваш с мазнинка .Като се опече настъргваш кашкавал и оставяш още 5 минути!

Аз правя често такава,но с кайма!

Можеш също със същата плънка да направиш банички с бутер тесто!

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 153
Правя баница с кайма и гъби,ни може примерно каймата да се замени с пилешко.Ето рецептата на моята баница:
Продукти:
1п. кори
250гр. кайма
250гр. гъби
150гр. кашкавал
4 яйца
1б.газирана вода
1п. масло
лук,домат,черен пипер,кимион,сол

Плънка:
Изпържват се каймата,лука и домата(настърган),подправките.Задушават се гъбите в масло и се прибавят към каймата.Настъргва се кашкавала.

Тавата е намазнена.Нареждат се 1/3 от корите,слага се половината от плънката и се поръсва с половината кашкавал,после другата 1/3 кори и другата част от плънката и кашкавала.
Разбиват се 4 яйца с 1 бутилка газирана вода.Върху баницата се нарязва на парченца маслото,залива се с яйцата и газираната вода и се пече в силно загрята фурна.

»

# 3
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 425
Здравейте!!! Ето и от мен една рецепта за баничка с пиле,става много лесно и много вкусно.
Продукти:
1/1 пак.-кори за баница                        5/1/2коф.кис.мляко
2/Пилешко месо                                      6/чесън и копър/на вкус/
3/1/2пак.-чисто масло
4/ Пилешки бульон,черен и червен пипер


Първо се слага пилето да се свари с буьончето,малко лук,може и парче морков /само за вкус/.След като се свари се оставя да изтине и се реже на малки парчета.В намаслена тавичка се реди два листа кори и се ръси от пилешкото,после пак два листа кори и пак месо.Така се продължава докато свършат корите и месото.Най-отгоре се завършва с кори.И така приготвената баница се слага в предварително загрята фурна/180гр./ за около 20мин.Доката горния лист на баницата се зачерви и изсъхне.След това се вади от фурната и докато е гореща баницата се залива с бульона на пилето/в което бе сварено/  Бульона да е студен.Покриваме с кърпа и оставяме баницата да попие целия бульон.През това време приготвяме заливката от киселото мляко,чесъна/настърган/,сол и копър.
При поднасяне режем по едно парче ,от горе слагаме от млякото и може да полеем с запържено масло с червен пипер.

# 4
  • София
  • Мнения: 399
Яяяяя, много интересни баници! Никога не съм правила с пилешко, но като чета, май и аз ще се пробвам  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 10 012
Здравейте!!! Ето и от мен една рецепта за баничка с пиле,става много лесно и много вкусно.
Продукти:
1/1 пак.-кори за баница                        5/1/2коф.кис.мляко
2/Пилешко месо                                      6/чесън и копър/на вкус/
3/1/2пак.-чисто масло
4/ Пилешки бульон,черен и червен пипер


Първо се слага пилето да се свари с буьончето,малко лук,може и парче морков /само за вкус/.След като се свари се оставя да изтине и се реже на малки парчета.В намаслена тавичка се реди два листа кори и се ръси от пилешкото,после пак два листа кори и пак месо.Така се продължава докато свършат корите и месото.Най-отгоре се завършва с кори.И така приготвената баница се слага в предварително загрята фурна/180гр./ за около 20мин.Доката горния лист на баницата се зачерви и изсъхне.След това се вади от фурната и докато е гореща баницата се залива с бульона на пилето/в което бе сварено/  Бульона да е студен.Покриваме с кърпа и оставяме баницата да попие целия бульон.През това време приготвяме заливката от киселото мляко,чесъна/настърган/,сол и копър.
При поднасяне режем по едно парче ,от горе слагаме от млякото и може да полеем с запържено масло с червен пипер.

berina , баницата ми се стори интересна и вкусна, ще я пробвам непременно. Би ли написала само с приблизително колко вода правиш бульона и всичкия ли го изсипваш върху опечената баница? То ще се получи нещо като солена баклава??? newsm78 Grinning

# 6
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 425
А ми да ти кажа честно ,аз го правя на око,защото вече съм му хванала мярката/зависи от тавата и това колко е месото/. ThinkingЩе ти кажа приблизително -вече ти може да си направиш преценка.Аз слагам корите в тавичка с диаметър 32см и сварявам гърдите на едно цяло пиле в около литър вода.Останалия бульон го изсипвам в/у баницата.Бульонът да покрие 2/3 от тавата/тоест остават около 1пръст баница непокрита с бульон/И веднага затваряш тавата отгоре да се задуши и да попие бульона.Да Ви е сладко!!!!!! eat eat eat

# 7
  • Мнения: 10 012
berina , благодаря ти за уточненията. Ох, както съм гладна сега, ако я имаше тая баницааааа............. cook Утре се снабдявам с продуктите и това ще е вечерята! Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт