Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 окт. 2016, 19:40 ч.

ОПЕРАЦИЯ ПЛЮШЕНО МЕЧЕ 2016

 • 34 209
 • 126
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 742
И аз остава само да го опаковам. Взела съм голяма подаръчна торба, но се чудя да я вържа ли, в кашон ли да я сложа? А ако се върже, няма ли да се скъса? И при транспорта (пращам от София за Варна), ако не е в кашон е много вероятно да се смачка опаковката.

# 46
 • ГО
 • Мнения: 3 213
Ох, ще ви споделя какво ме мъчи.

Миналите години, ако не се лъжа, подаръците са се пращали на едно място, нещо, като депо или склад и после са се разпределяли по домовете, като за всеки дом е имало организирано тържество и т.н.
Тази година се пращат директно в домовете и от това ми произлиза чуденката ми. Ако щете ме наречете мнителна, ама от къде да съм сигурна, че наистина този подарък, който аз съм купила, ще отиде при детето? Че няма някой от персонала да си хареса сешоара, например, да купи някакъв евтин и да го подмени. Срам ме е, че ми идват такива мисли, но знаем какво е положението по домовете и как става разпределението на бюджет и т.н.
За това си мисля, да опаковам хубаво подаръка, да не се вижда какъв е никой да не се изкуши да види какво има вътре.

Вие какво мислите?

# 47
 • Мнения: 2 742
kama4e, не се бях замисляла, но след като го написа.... точно и ясно си представих цялата сценка. И аз ще опаковам моя подарък да не се вижда какво е съдържанието му, пък ако искат да го разопаковат. Макар че от къде да сме сигурни, че и това няма да се случи?

# 48
 • Мнения: 10 225
Защо си мислите, че, ако има злоупотреби, не могат да се извършат и при опакован с непрозрачна хартия Все пак не сме ги заключили със секретен ключ Тръгнем ли да го мислим по този начин, по-добре да не даваме нищо, да не ни човърка после дали някой не го е взел.

# 49
 • София
 • Мнения: 2 174
Нали има отговорници по места, би трябвало с тяхна подкрепа всичко да се организира както трябва. А това с торбичките- може би е имало неприятни случки предни години...

# 50
 • Мнения: 2 742
Миналата година четох във ФБ, че в един от домовете са изпратени употребявани кецове за едно от децата. Детето се е зарадвало и на тях, но след това търсеха нов дарител, който да купи нови, за да не е ощетено. Не зная дали с тази цел е изискването, а именно да има време за реакция, но както го е описала kama4e, направо си го представих и честно казано, не би ме учудило, ако се случи. Ние ставаме свидетели на какви ли не злоупотреби към децата и ужасно отношение, та това би било капка в морето. Искрено се надявам да не се случва. Защото лично аз, а предполагам и всички вие, които се включвате в тази инициатива, сме водени единствено от идеята наистина да зарадваме децата и да им подарим усмивки. 

# 51
 • Сф
 • Мнения: 2 316
Явно за различните градове е различно, защото за Сливен се събират на 1 място и после за всеки дом ще се раздават от доброволци. Някъде сякаш бях чела, че за всички градове ще е така, че търсеха и доброволци, които да присъстват и раздават.

# 52
 • София
 • Мнения: 2 174
Вече има пункт за Видин и скоро ще бъдат качени списъци. Малко късно, но все пак.

# 53
 • Мнения: 71
Ще споделя и мен какво ме мъчи.
Разглеждайки списъците на децата, попаднах на Дневен център, който посещава детето на моя приятелка.
Срещу неговото име пише играчка, за която той не знае какво представлява (това го каза приятелката ми). Освен това миналата година за коледното тържество в Центъра тя му беше купила подаръка, оттам не е получавал нищо. Разочарована съм, защото не съм убедена, че подаръка, който искам да изпратя ще стигне до конкретното дете. Защо се правят списъци с имена на деца, като подаръците не са за тях, а за институцията, която посещават?

# 54
 • Мнения: 2 742
Миналата година трябваше да купя дънки за момиче на 18 г. Попитах отговорничката за региона, дали мога да добавя козметика и дали тя ще е лично за момичето или ще я вземат за общо ползване. Отговори ми, че ще е лично за него. Тази година търсих същото момиче, за да и купя подарък, но явно е напуснала дома, защото я няма и ми стана тъжно.

Както вече писах, нищо няма да ме учуди. Дори тези подаръци да са за институцията. Прави ми впечатление, че тази година много от момичетата искат преси и сешоари, което ме навява на мисълта, че ще са за индивидуална употреба, за какво им е да имат 20 преси например за 30 деца? Аз вчера изпратих моя подарък. Мисля да звънна във вторник, за да разбера пристигнал ли е.

# 55
 • София
 • Мнения: 2 174
Ще споделя и мен какво ме мъчи.
Разглеждайки списъците на децата, попаднах на Дневен център, който посещава детето на моя приятелка.
Срещу неговото име пише играчка, за която той не знае какво представлява (това го каза приятелката ми). Освен това миналата година за коледното тържество в Центъра тя му беше купила подаръка, оттам не е получавал нищо. Разочарована съм, защото не съм убедена, че подаръка, който искам да изпратя ще стигне до конкретното дете. Защо се правят списъци с имена на деца, като подаръците не са за тях, а за институцията, която посещават?
Защо не пишете на организаторите? ОПМ вече е юридическо лице и не е само доброволческа инициатива, така че е добре да знаят за този случай.

# 56
 • Сф
 • Мнения: 2 316
Аз само искам да вметна, че в Джъмбо намерих опаковачно фолио, което е прозрачно, но е на елхички и коледни топки. Много добре стана с него. Сега надписвам картичките и съм готова. Само не знам как ще ги пращам до Сливен, 2 големи кашона. Ако някой има път до там, моля да ми пише.

# 57
 • София
 • Мнения: 281
Аз тази година ще участвам, като изпратя нещо от основните нужди на един от центровете. Изключително лошо впечатление ми прави, че идеята на проекта се е изродила и, вместо сбъдване на едно желание, всъщност се гони покриване на нужди, които заведенията не задоволяват. Едно на ръка, че вече желанията на всяко дете са повече от едно. По-грозно ми е, че масово има домове, в които "желанията" на децата са по калъп - всички искат анцуг, маратонки, яке. Вярвам, че действително имат нужда, но според мен не това е целта на инициативата. Затова подбрах център от беден регион, чиито обитатели очевидно си бяха посочвали сами желанията (имаше въдица, ролери, няколко преси за коса, парфюм, топка и т.н.), и, понеже не бяха останали неуважени индивидуални желания, реших да покрия една от основните им нужди.

Браво на организаторите и доброволците по места, това, което правят, е огромен труд и отдаденост. Съжалявам само, че явно ръководителите на много институции не се справят с мениджмънта им - добрите управители разпределят разумно средствата и непрекъснато се борят за нови източници (най-вече дарители), така че питомниците им да имат здрави дрехи за всеки сезон и да се покрива минимумът, който им позволява да мечтаят.

# 58
 • София
 • Мнения: 18 442
Мисля си, че би било хубаво, ако има обратна връзка. Например когато се получи подарък в някой от домовете или центровете, да бъде изпратен имейл до подателя с потвърждение.

Аз също смятам да опаковам подаръка с прозрачно фолио с коледни мотиви. Където и да чета виждам, че изискването е подаръкът да се вижда.

# 59
 • Мнения: 2
   newsm76  Здравейте!  Hug
      Страхотна тема, хора и форум! Аз съм част от Операция "Плюшено мече" и отговарям за град Лом, област Монтана. Случайно попаднах точно на тази тема (или тя ме намери) и искам да Ви информирам, че сме поели както прекрасната отговорност да сме свързващо звено между децата и дарителите, да следим за получаването на подаръците, да консултираме и помагаме на отзовалите се хора и управителите на центровете, така и да отговаряме на всякакви запитвания, сигнали за нередности и при установени такива- да вземам мерки. В някои градове се отзоваха управители на центрове за предоставяне на услуги (където деца не се настаняват), предоставиха ни помещения и помагат с каквото могат. Искрено се надявам кампанията да не поражда желание за облагодетелстване у когото и да било, дори подаръците да се съхраняват в помещение в център за настаняване, включен в списъка. Въпреки това разчитаме и на вас да сигнализирате, ако станете свидетели на нещо нередно. Свържете се или с отговорниците по райони (телефоните ни са изписани в сайта: www.plushenomeche.org), или изпратете съобщение: https://www.facebook.com/plushenomechebg/  Sign Exclamation
       ОПМ ще се проведе за девета поредна година- разрастваме се, екипът се увеличава, работата се структурира, има отговорници по места, които следим процеса, контролираме съхранението на пратките, ЛИЧНО ще присъстваме на коледните тържества, раздаването на подаръците и ще правим снимки! Two Hearts
       Безкрайно и от сърце Ви благодарим за участието в благотворителната кампания, отделените средства, милите жестове и желанието да подарите усмивки! Продължаваме да работим усърдно и ще споделим всеки прекрасен миг с вас! Благодарим за щастието в очите на децата!!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт