Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 13
Търся вашите съвети / препоръки за кабинети в София, предлагащи изработване на пълна постоянна протеза.
Предполагам -  върху имплантирани пинове - зъбите ми са зле и вървя към решение да ги извадя всичките.
Ще съм много благодарен ако има коментари основани на личен опит.

Интересувам се от технологии и цени - поне ориентировъчни цени, а за технологиите - основно време за поставяне и надеждност.
Нямам проблеми с венци и здравина на челюстни кости, но не съм имал и импланти досега за да съм 100% сигурен.

Благодаря.

# 1
  • София
  • Мнения: 6 460
Никакъв проблем нямаш, освен ценово, по 1200 лв. на имплант. Правиш почивка от 4-6 месеца да заздравят местата и ти ги поставят. Вечни са, така казват. Марчев си направи два импланта по един на долна и на горна челюст. Като нов е. Специално моето семейство ползва услугите на к-ка  д-р О. Стойков - София. Това е.

# 2
  • Мнения: 3 045
А нужно ли е да се вадят всичките?

В смисъл такъв, че на мен сега ми поставиха металокерамика, състояща се от  4 зъба. От тези 4, дефакто само един ми беше изваден. От другите 3 - един с пинлей, един умъртвен, излекуван и пломбиран и 4-ия също умъртвен и пломбиран.

Удоволствието само за металокерамиката ми излезе 810 лв. Пинлея около 120 май беше, не съм много сигурна. Другото е било пари за лечение на единия зъб и умъртвяване и пломбиране на другия според тарифата на зъболекаря. Което успя го мина по здравна каса - ваденето на единия зъб плюс една операция, която ми прави.

Общо взето това като време ми отне около 6 месеца и към 2000 лв.

# 3
  • Мнения: 13
Благодаря за отговорите.
Не съм много наясно какво означава 4-6 месеца почивка. Между изваждането на зъбите и поставянето на имплантите ли? Само вода ли се пие през това време? Simple Smile
 Толкова време за мен е абсурд. Бях чел за някаква технология, която позволява поставянето на имплантите в момента на изваждането на зъбите. 4 на горна и 4 на долна челюст, на които се захващат нещо като релси и готовата протеза се фиксира на тях. Всичко в рамките на 4 седмици.
Дали не съм чел някаква фантастика?

Марчева, ако не е неудобно, бихте ли пуснали координати на вашия зъболекар на лични ?
За цените ясно ми е, че евтино няма, или ако има ще е нещо с качество от ден до пладне. Все пак 1200 / имплант ми се струва сериозно - 8 импланта - 10 000 ! Без самата протеза ?
Бих искал да се свъжа със специалисти, които да ми препоръчат технологии. Зъболекарите, при които съм си правил зъбите досега, и съвет как се пържат яйца не искам да ми дават Simple Smile

# 4
  • Мнения: 3 045
4-6 месеца почивка не означава, че не можеш да ядеш. Просто след изваждането на зъба, на венеца и костта им трябва време да зараснат. Трябва да се изработят имплантите, да се поставят и след това протезата.

# 5
  • София
  • Мнения: 6 460
4-6 месеца почивка не означава, че не можеш да ядеш. Просто след изваждането на зъба, на венеца и костта им трябва време да зараснат. Трябва да се изработят имплантите, да се поставят и след това протезата.
Точно това щях да напиша и аз.
Координати:
http://stoykov.net/contactsbg.htm

и още един стоматолог ползвам д- р Кр.  Александров - София

http://econ.bg/%D0%94-%D1%80-%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B … l.c_i.216137.html

Толкова са добри и двамата, че не мога да кажа, кой е по-по най....Това е моето мнение.

# 6
  • София
  • Мнения: 16 255
Научаваш се да ядеш с венци. Освен това си плащаш и за временна протеза. Гадничко е.
Моят мъж си извади всиките зъби за няколко месеца, поради напреднала пародонтоза.
Понеже нямахме пари за импланти, сложихме протези, но и това не беше нито леко, нито евтино.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт