Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ноем. 2016, 15:43 ч.

Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 76 603
  • 561
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 1 186
То няма никаква електроника по капака. Спокойно може да се мие. Може и да се разглоби.

# 556
  • гр. София
  • Мнения: 3 172
Аз също не съм го мила под течаща вода. Мисля, че ще се развали.... Забърсвам го с мокра кърпа. Вадя и мия силиконовото уплътнение. 

# 557
  • София
  • Мнения: 348
Аз пък винаги си го мия с вода и веро. Соликоновото уплътнение го свалям и мятам в съдомиялната, махам клапата за налягането и мия всичко с препарат. На повече от година ми е потчето, всичко си му е екстра. Не съм слагала целия капак в съдомиялната, че ми е 45-сантиметрова и ще изяде цял ред, ако го сложа вътре Simple Smile Но изобщо не виждам нищо, което да може да се повреди при миене.

# 558
  • Пловдив
  • Мнения: 671
Гледам напоследък много модерното ястие да го правят и в IP-то. Говоря за нашумелите
"One Pot Spaghetti".
Не съм се пробвала да ги правя по този начин в  IP-то/Инстант Пота/.
Някоя от вас пробвала ли се е? Бива ли ги приготвени по този начин?
Ето 1 от клипчетата:
https://www.youtube.com/watch?v=tjeTVr704N0

А и това ми харесва:
https://www.youtube.com/watch?v=0UG38--QZY8

# 559
  • Мнения: 38
Само така правя паста във всички вариации, с доматен сос. Моята винаги е вегетарианска със зеленчуци, но може да се задуши и кайма първо и после да се деглазира дъното с вода. Важното е да няма залепнало. Аз слагам водата и пастата първо, разбърквам и тогава изливам доматения сос отгоре без да бъркам повече. Доматените сосове по-гъстите или ако имат нишестета и други работи има опасност да залепнат и да получиш Burn на дисплея. Затова така е най-сигурно. Манюъл за половината време на опаковката на пастата и после Quick Release. Най-бързата вечеря. И само един съд за миене.

# 560
  • Пловдив
  • Мнения: 671
Благодаря!
Това все се каня да го направя и все се спирам, понеже чета мнения, че НЕ се получава толкова вкусно, като същата рецепта направена в различни съдове.
 newsm78
Като се замисля обаче, спагетите варени само във вода би трябвало да са по-невкусни от спагети сварени направо в соса и поели ароматите от него.

В ИП-то има ли някаква закономерност колко грама спагети в колко милилитра сос?????
Знам, че тук се слага по-малко вода и като цяло в ИП-то се внимава с течностите, за да не стане воднисто.



# 561
  • София
  • Мнения: 1 301
sylya Обожавам паста в пота, даже щерката сама я прави. Единственото, което ме притеснява да правя спагети е че не винаги се сварява хубаво, защото слепва, но ако счупя на две и я разбъркам хубаво преди да сложа капака няма проблеми. Винаги като ги правя там стават сочни и ароматни от доматения сос и подправките. bouquet

На соте задушавам лука и чесъна, после каймата ( наденички), слагам пастата и подправките и накрая доматения сос с 1 ч.л. захар и водата. Като сипя доматите, доливам с кенчето вода, около 1,5-2 см. над спагетите.Това е моята последователност.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт