Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 074
"Фионна Дерм" съчетава опита на екипите на две фирми – "Мицар 21", която се занимава с разработка на нови лекарствени и козметични активни съставки, и "Фионна Козметикс", която е с над 10-годишен опит в производството на козметични продукти. Компанията има собствен R&D отдел, който е съставен от висококвалифицирани специалисти, с голям международен опит в областта, занимаващи се активно с научноизследователска работа и консултиращи към момента както водещи компании в областта, така и престижни университети в ЕС и САЩ. Целта на "Фионна Дерм" е да разработва продукти, които да са базирани основно на научни изследвания, проведени през последните 5 години, да съдържат нови активни съставки и концепции и да са водещи решения не само на българския, но и на световния пазар. Всеки от продуктите преминава клинични тестове за ефективност и безопасност, а данните от тях впоследствие се публикуват във водещи международни научни списания.

През тази седмица "Фионна Дерм" пуска на пазара три продукта от новата си серия – крем за изсветляване на кожата и два крема против акне. В настоящата публикация ще научите малко повече за тези продукти, а подробна информация може да намерите на уеб сайта на "Фионна Дерм" и на Фейсбук страницата.

Fionna Derm Lightening cream
Зад всеки физиологичен процес, както и в случая на увеличеното производството на меланин при мелазма/пигментация, се крие действието на определени ензими. Ако се иска цялостно решение на този проблем, то трябва много добре да се знае кои точно ензими са отговорни за възникването на пигментацията. Прогресът при ДНК изследванията позволи едва в периода 2011 – 2015 г. те да бъдат установени. Същите проучвания ясно показват, че определени ензими в засегнатите области от тъмни петна на кожата са с много намалена или обратното – много увеличена концентрация, и за да бъде елиминиран този козметичен проблем, тяхната концентрация трябва да бъде възстановена до нормалната. Четири са основните ензими с анормално съдържание, а именно: TYR, TYRP1, WIF1 и PPARα. Първите два са известни отдавна и са пряко отговорни за образуването на меланин. Поради това 90% от продуктите за изсветляване се базират на активни съставки, които модулират тяхното действие. В нашия крем също се използват две такива: B-Resorcinol и Deoxyarbutin. B-Resorcinol е една от най-мощните съставки за тази цел и се съдържа в крема на една известна марка, която много от момичетата тук ползват, но концентрацията ѝ в последния е само 0.3%. През 2010 г. се установи, че концентрации до 5% са безопасни и много по-ефикасни, поради което в нашия крем ние сме заложили 3% от B-Resorcinol. Що се отнася до Deoxyarbutin, макар и водеща съставка в депигментиращите средства в Азия, то според информацията няма съдържащ я продукт в България. Основната иновация на "Фионна Дерм" е друга – нормализиране на нивата на WIF1 и  PPARα ензимите – нещо, което не е правено досега. ДНК изследванията показват, че в до 30% от случаите TYR и TYRP1, които са цел на повечето продукти, са в нормални количества и неслучайно наличните козметични решения работят при една група хора, а при друга-не. PPARα е основен ензим за регулацията на липидния метаболизъм и тестовете показват, че след използване на крема има драстично подобрение на гладкостта на кожата и участъците с бръчки, поради което съвсем скоро "Фионна Дерм" ще пусне на пазара и продукт с чисто такава насоченост, който ще може да се бори също и с най-тежките форми на екзема.

Какво може да очаквате от предлагания крем?
Клиничните изследвания показват, че дори само след 15-дневно използване, както се вижда от снимката по-долу, имаме значително подобрение и практически пълно изчистване на пигментацията след 30 до 45 дни. Използването на крема предотвратява появата на нови петна, защото директно коригира причините за появата на пигментация. Продуктът не съдържа пилинг реагенти, защото всеки има различен тип кожа и поносимост. Но за всеки трябва да е ясно, че използването само на пилинг е едно временно решение, което няма как да нормализира по-горе споменатите ензими, а беленето на кожата, което се предизвиква от крема, главно през първите 14-дни, се дължи на постепенната нормализация на техните нива при естествената регенерация на кожата.  Fionna Derm Acne creams
Кремовете за акне на "Фионна Дерм" са също световна иновация, за която може да разберете повече на уеб сайта. Причинител на акнето е бактерията P. acnes и почти всички козметични продукти в момента се базират основно на антибактериални съставки, които целят нейното унищожаване. Механизмът и пътищата обаче, чрез които P. acnes предизвиква възпалението, станаха известни едва през последните няколко години и включват основно каскадна активация на редица ензими. Освен това, напоследък все повече данни показват, че всъщност възникването на инфламаторните процеси предхождат бактериалното въздействие и създават среда за развитието на P. acnes. В основата си те се дължат на инфламаторният път IL-1β и главно на ензимите MyD88, TRIF и NLRP3. В предлагания крем на "Фионна дерм", композиран от множество активни съставки, възпалителните процеси са деактивирани посредством елиминиране на действието на тези ензими, в което се състои и иновативността му, а едновременно с това се унищожава и бактерията причинител. Това води до прекратяване на зловредното действие на P.acnes дори и в нейното присъствие и е търсеното от много години цялостно решение в борбата с акнето. Клиничните изследвания показват, че кремът не предизвиква сериозно дразнене на кожата и елиминира гнойта в пъпките за 3 – 4 дни, а впоследствие изцяло ги премахва. Кремът предотвратява повторната поява на акне.Включете се в играта на "Фионна Дерм"
Споделете като коментар в темата до 28.12.2016 г. кой от трите продукта на "Фионна Дерм" смятате, че е най-подходящ за вас и защо.
Трима от участниците ще получат избрания продукт като подарък.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 11:05 от Pедактop

# 1
 • София
 • Мнения: 825
Тъй като имам проблем с акне, Fionna Derm Acne creams смятам, че е най подходящият продукт за мен.

# 2
 • Мнения: 250
Смятам, че Fionna Derm Acne creams ще бъде подходящ за мен, защото имам проблемна кожа.

# 3
 • София
 • Мнения: 849
Здравейте! След бременността ми се получиха доста нежелани проблеми с кожата ми, появиха се и тъмни петна по лицето ми, които не се премахват. Мисля, че най-подходящ и полезен в момента ще ми е изсветляващият крем. Надявам се да въздейства по някякъв начин на тези тъмни петна, които са от скулите.

# 4
 • Мнения: 235
Fionna Derm Lightening cream-серията от която се интересувам,защото имам белези

# 5
 • Мнения: 1 718
Страхотни продукти!
На мен ми е нужен Fionna Derm Lightening cream - имам локална пигментация на лицето, която така и успях да премахна с каквото и да опитвах.
Дано имам късмет!
Simple Smile
 

# 6
 • Мнения: 51
Обожавам иновативната козметика! Много ми се ще да пробвам Fionna Derm Acne creams , защото имам проблемна кожа като на тинейджърка. Sad

Simple Smile

# 7
 • Мнения: 318
Смятам, че Fionna Derm Acne creams ще бъде подходящ за мен, защото имам проблемна кожа.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 804
Продуктът подходящ за мен , е Fionna Derm Acne creams.

# 9
 • Мнения: 1 189
Здравейте! След бременността ми се получиха доста нежелани проблеми с кожата ми, появиха се и тъмни петна по лицето ми, които не се премахват. Мисля, че най-подходящ и полезен в момента ще ми е изсветляващият крем. Надявам се да въздейства по някякъв начин на тези тъмни петна, които са от скулите.

# 10
 • Мнения: 809
            Здравейте ! С интерес прочетох публикацията в началото на темата. Тъй като цял живот съм имала много лоша кожа - мазна, с акне и широки пори, смятам че най-подходящ за мен би бил Fionna Derm Acne creams.
        Успех на всички участващи !

# 11
 • Мнения: 165
 Fionna Derm Lightening cream е крема за мен, защото имам пигментация по лицето.

# 12
 • Мнения: 342
Обожавам иновативната козметика! Много ми се ще да пробвам Fionna Derm Acne creams ,  имам проблемна кожа .

# 13
 • София
 • Мнения: 746
Fionna Derm Lightening cream

# 14
 • Мнения: 151
Fionna Derm Lightening cream - мисля че ще ми е от полза , в борбата с пигментацията по лицето

Общи условия

Активация на акаунт