Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 апр. 2006, 09:20 ч.

Ябълково сокче.....

  • 922
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами,

Искам да ви попитам от къде вземате ябълки и какви, за да правите сокче на малките бебчовци.

Аз пробвам няколко вида вече и се случва нещо много странно - когато полея с вряла вода ябълката тя покафенява. Пробвах едни зеленикави ябълки, които се водят златна превъзходна, едни червени хлебни и някакви зелени големи. Не мога да намеря други - моля ви кажете ми къде мога да намеря хубави ябълки. Вече ме е страх да правя от тези променящи цвета си ябълки сокче #2gunfire
Благодаря  bouquet

# 1
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 988
Честно казано много бързо минахме на готови сокчета "Ганчев"  Blush Голямо мачкане и стъргане пада за няколко лъжички сок от ябълки с неизвестен произход от пазара - затова.
А мисля си, че е нормално на въздуха ябълката да променя цвета си към кафяво. Naughty
Аз никога не съм поливала плода с вряла вода. Просто измивах добре ябълките и ги настъргвах с изварено ренде през изварена марличка.  ThinkingИ като се замисля си трябва бая бързане, докато се прави сока, зада не стане кафяв.

# 2
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Аз лично правя сока в сокоизтисквачката, като просто измивам ябълките с нормална студена вода, а след това ги беля...
Що се отнася до потъмняването - напълно нормално е, при почти всички плодове става така: ябълка, круша, банан, сливи...
Ако имаш домашни ябълки - още по-добре Wink

# 3
  • Gabrovo
  • Мнения: 119
и ние сме на сокоизтисква4ка. От време на време оба4е стават направо на пюре. и така ги ядем. Може би защото ве4е е късно за ябълки.

# 4
  • София
  • Мнения: 77
И аз правех на сокоизтисквачка и е съвсем нормално да потъмнее. В началото имахме проблем, че никой не ми беше казал да го прецеждам през филтърна хартия или тензух, в него оставаха по-едри частици и бебка повръщаше.
Когато е напълно бистър сока е с тъмно червен (кристален) цвят и така е най-подходящ за бебето - иначе дразни стомахчето.
Още едно допълнение - аз си правех сока от ябълката която расте на двора ми и знам, че не е пръскана или торена с вредни вещества. Ако ти не знаеш произхода на плодовете, с които правиш сока, наистина е по-добре да взимаш готов, защото тези вещества са опасни за бебетата.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 220
Недей да ги поливаш с вряла вода, няма смисъл. Просто ги мий и бели. И наистина трябва да се действа бързо, защото от досега с въздуха потъмняват и губят голяма част от витамините си. Аз няколко месеца прецеждах през тензух, а сега вече го правя в сокоизтисквачката, защото става по-гъст, за големи.  Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 4 840
Сока трябва да се изпие 20мин след нправата му.
И аз невиждам смисъл от врящята вода..Просто измии хубаво ябълките.
Относно състоянието му-ако наистина не си сигурна за произхода им-по добре готови сокчета.

# 7
А някоя от вас купува ли ябълки? Ако знаете хубави веднага ще пратя мъжа ми.

# 8
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 194
много относително е. Никога не мога да съм сигурна. Последните ябълки, които купих/само че аз слагам в пюрето/, ми харесаха - има една сергия за плодове и зеленчуци на Мадрид, срещу парка Заимов. Тя е единствената там. Момчето е много любезно и сам ми препоръчва кое да взема и кое не, за бебето.

# 9
  • Мнения: 3 479
На пазар Ситняково имало магазин за екологично чисти продукти. Проверете там. За съжаление не мога да ти обясня къде се намира точно, защото само съм чувала за него, но не съм ходила на място.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 220
Аз си купувам ябълки от пазара. Гледам да са здрави, гладки и сочни.  Rolling Eyes

# 11
  • София
  • Мнения: 820
Ябълките покафеняват, защото се окисляват от кислорода във въздуха. Дори е лошо ако не покафеняват. На някои плодове и зеленчуци им инжектират вещества, за да не се окисляват т.е. да издържат по-дълго.
Железните резци на сокоизтиствачката също унищожават вит C, мнооооого. За това е хубаво да се ползва пластмасово ренде.
А иначе и аз купувам. От нашия пазар. Понякога получавам и селски, но само когато им е сезона. Така се получава с истинските плодове. Joy

# 12
  • София
  • Мнения: 77
Братовчедка ми имат ябълкова градина и камера за съхранение,та ми каза,че за да се съхранят толкова дълго плодовете се пръскат с препарат и за това трябва да се белят.Друга важна информация е да не се купуват македонски ябълки,защото там не е забранен един препарат,който е опасен.Казва се ДДТ.Македонците си пръскат с него.Използват го и за ябълките А това ми го каза близка агрономка,която също се занимава с отглеждане на ябълки.

# 13
Не мислите ли, че е най-добре готови сокчета да се купуват при това положение?

# 14
По това време на годината всички купешки ябълки са третирани и сподер педито не са подходящи за сокчета. Аз ползвам сока на ХИП- не излиза скъпо, защото само няколко лъжички от него се разтварят във водата на бебето и така се пие - според указанието на етикета.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт