Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 7 341
В В.Търново им задочно психология - магистратура. Приемат всички.

# 46
 • Мнения: 9 052
Andariel ??? интересна реакция ? Simple Smile  Колко дипломи според теб му трябват на някого за да състави един тест за списание ? И какъв ти е проблема някой да му е приятно да се занимава с тези неща?
В същтност според мен ти объркваш нещата, но това си е твой проблем.
Keine Beratung ohne Auftrag Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 09:29 от Bandiera rossa

# 47
 • София
 • Мнения: 36 890
На практика всеки може да изкара подобни курсове или каквото там го наричат с модерни думички. Дори в университетите няма кой знае каква цедка, освен ако някой от преподавателите не забележи, че човекът е меко казано неподходящ, а останалото от типа свободно организирани могат да привлекат всякакви екземпляри - от откровени печалбари до хора с отклонения. И утре тези хора си пишат гръмки имена и не носят никаква отговорност за действията си. Аз още утре мога да стана коуч и дори откъм официално обучение имам повече право, отколкото всеки, който без никаква основна квалификация в никоя от психологическите или социалните специалности. И хората отиват и имат доверие, излагат си проблемите, оставяйки се в ръцете на всякакви странни екземпляри.

# 48
 • Мнения: 9 052
Дам, доста бъркаш нещата. Първо коуч може да си и без дори да си карал каквито и да било курсове Simple Smile Най-добрата приятелка с която споделяш също е коу4.
Тук не става въпрос да се занимаваш с хора със здравословни проблеми, а с хора с проблеми.
Искаш да кажеш, 4е ако някой има проблем от сорта : "Дразни ме , 4е децата разхвърлят из къщи, но ми се иска да не се дразня толкова от това ..." полу4ава направлнение от ли4ен лекар за психар и онзи му слага диагноза и му дава рецепта?
Мисля понякога хората имат нужда просто да си поприказват , за да си изяснят нещата за себе си.
И аз съм на мнение оба4е, 4е не би трябало да приемат всякакви за психо специалности в университетите. То реално погледнато не би трявбало да се дава на всеки и шофьорска книжка. Има такива опасни елементи по пътищата и от тях ти зависи живота когато пътуваш .

# 49
 • София
 • Мнения: 18 120
На мен пък усилено ми се върти в главата да уча "Псохология".
Интересно ми е.
И имам нужда да си натоваря мозъка по друг начин.

Дайте насоки къде може дърта коза като мен да го учи задочно?


Екс, разгледай, все трябва да има университет в София.
Аз пък погледнах специалностите на НБУ и открих някакви майнър програми и май ще запиша такава на дърти години.

# 50
 • София
 • Мнения: 36 890
За да запишеш майнър, трябва в момента да си редовен студент в друга програма. И то май беше, че трябва да си в бакалавърска ли, нещо такаво. Не си спомням точно, но когато бях в магистърска и питах за майнър, ми казаха, че не мога да запиша майнър - обяснението беше нещо средно между това, че съм в магистърска или че е трябвало да го направя още през първата година. Май трябва да си в бакалавърска. Ще ти кажат в учебен отдел, по-добре е да питаш на място. Но съм сигурна, че трябва да си редовен студент, за да имаш право на майнър.

Бандера роса, това не е като да седнеш с приятелката си и да си споделяш. Когато кажеш, че си коуч, и човек идва при теб, той те наема като коуч, а всъщност е в ролята на терапевт, и вече сте не просто да дойде са си сподели и ти да кимаш или да му подхвърлиш някакви реплики, а си вече в друга роля, ти носиш отговорност, защото си в ролята на терапевт. А така, както го описваш, все едно да аз да дойда при теб и да ти кажа, че ме боли коремът, ти да ме пипнеш, бутнеш, поразпиташ, и да ми кажеш как да се лекувам, а аз да ти дам двайсет лева. Много хубаво обясняваш за шофьорската книжка - ти без книжка караш ли? И ще се качиш ли в автобус или такси, чийто шофьор няма книжка, но ти обяснява, че ще те закара, и срещу това ти му платиш двайсет лева?

# 51
 • София
 • Мнения: 18 120
Имам семестриално завършена бакалавърска. Ще питам в УО. Дано да стане, че много ми трябва.

# 52
 • София
 • Мнения: 36 890
подозирам, че ще си закъсняла вече.

# 53
 • Мнения: 9 052
Андариел там ти е грешката. Нямаш право да влизаш в ролята на терапевт ако си коу4. А дали хората правят разлика след като дори ти не можеш да направиш и пишеш такива неща тук ??? Ами ако някой про4етете, има те за авторитет и наистина може да помисли, 4е коу4 и терапевт са  са едно и също . лошо за него.
А за книжката пак ти е зле примера защото аз с категория за лека кола не карам тир. Но лека кола карам. Но това ,4е не карам тир не е предпоставка да ме нарекат негодна за шофьор и опасна по пътищата. Опасността при всякакви неща идва от друго. не от категориите , а от неспазването им.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 11:16 от Bandiera rossa

# 54
 • София
 • Мнения: 36 890
А какво тогава правиш, в каква роля си? Да си представим, че аз идвам при теб и те наемам (защото ще те наема, няма да го правиш безплатно, нали така) и ти кажа, че ми е криво, децата ме ядосват и т.н., тогава какво се случва нататък?

Примерът с книжката е точен, защото с твоята категория любител имаш право да си караш своята кола и семейството си. Обаче в момента, в който аз дойда при теб и ти заплатя, за да ме закараш от т. А до т.Б, то вече нямаш право да го правиш с тази категория, а ти трябва категория професионалист, защото вече предоставяш транспортна услуга, а не приятелска услуга. А ако си позволиш да караш ТИР, товава съвсем нагла става работата.

# 55
 • София
 • Мнения: 7 142
Дам, доста бъркаш нещата. Първо коуч може да си и без дори да си карал каквито и да било курсове Simple Smile Най-добрата приятелка с която споделяш също е коу4.

Joy hahaha Добро чувство за хумор.
У нас наистина всеки може да е всякакъв и без да е учил нищо. В общи линии няма никаква регулация и стига да не изписваш лекарства и да имаш касов апарат консултации можеш да продаваш всякакви.

Но извън у нас и по правило следват разни стъпки и то сериозни преди човек да работи с хора. Лична терапия, работа под супервизия и прочее. Това за психолозите, а за коуч и треньор също си има сертификати, организации, които наблюдават нивото на работа и прочее, но който се интересува ще си прочете.

Авторът на темата няма да коментирам, май вече сте му казали всичко. отбих се, заради една препратка на Андариел в друга тема  Wink

# 56
 • Мнения: 9 052
Ами на Андариел Бояна и е отговорила кой в коя категория кара. Т.е ако си изкараш книжката за съответната категория и си караш по правилата не виждам какво я бърка дали имаш някаква друга категория книжка и особено дали вси4ки имат от нейната категория за да се занимават с нещо.

Андариел, ами я изкарай един курс и 9е ти обяснят какво нататък.

# 57
 • София
 • Мнения: 36 890
Разбира се, че има значение каква категория имаш! Написах го достатъчно ясно, но ще го повторя, ако нещо си пропуснала - ако си любител, нямаш право да караш друго, освен своята си кола и то за семейни и дори не е ясно дали можеш да караш фирмената лека кола. Обаче искаш ли да караш хора за пари, тогава вече извършваш транспортна услуга на хора или стоки, тогава вече си транспортна услуга и трябва да имаш категория С - професионалист.
Колкото до курса, това е най-лесната работа, и какво точно трябва да ми обяснят, като веестелешоп ли? Те могат да си обясняват каквото си искат, нали трябва да си мислиш, че не си дала пари на вятъра, но не вярвам да не си наясно, че нямаш право да практикуваш терапевтична дейност. А коучингът е именно терапевтична дейност, ако ще съветваш хората. Ако предлагаш правна услуга трябва да си юрист, ако предлагаш здравна - да си дипломиран лекар, а ако коучваш, демек терапевтираш - трябва да си поне бакалавър с психология или по изключение друга сродна специалност. Както вече писах, аз в момента имам съвсем официална диплома, която ми дава право да съм терапевт на деца и възрастни. Но не е проблем да изкарам и коучинг.

# 58
 • Мнения: 9 052
Андариел, ти просто объркваш понятията , но нямаш намерение да го вденеш. И кой какво право има е добре обяснено. Направи си псравка. Само на теб май не ти е ясно, 4е и други освен теб могат да мислят.
Нямам какво да добавя, прекалено си ми крайна и не бих те избрала за събеседник в която и да е категория от вси4ките в тази област. То не е въпроса само да набиваш, а и да разбереш.

# 59
 • София
 • Мнения: 36 890
Кое точно обърквам и кое точно не ми е ясно? Можеш да обясниш отново. Като гледам, има и други неразбрали като мен, та ще направиш малко просветителска дейност.

Общи условия

Активация на акаунт