Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 108
Здравейте, момичета!

Имам въпрос за феталната морфология и специално за доц. Балев от Варна. Чувала съм много добри отзиви за него че е специалист, но бих желала бъдещи и настоящи мами, които са ходили при него, да споделят:
- какъв му е ехографа - 2Д или 3Д.
- обяснява ли подробно какво вижда или просто гледа и казва, че всичко е наред?
- прави ли някакъв запис (това не ме вълнува особено, но искам да знам, ако да - да си взема подходящ носител /дискета, диск ... каквото трябва/)?
- ако някой знае - колко струва прегледа?

А в коя седмица според вас е най-подходящо да се отиде на фетална морфология - аз в момента съм 17 г.с. и 4 дни?

Ще се радвам да ми отговорите и да ми дадете повече яснота. А, и ако някой знае - колко време предварително трябва да се обадя да си запиша час? Интересувам се, защото за преглед при една докторка - д-р Петинка Цветкова, която реших да ми следи бремеността, чаках цели 2 месеца ... а в крайна сметка след двумесечното чакане за уречения час ме върна, защото имала 200 бременни ... ама да не ви занимавам с такива неща. Въпросът ми е конкретно за феталната морфология.

Благодаря ви предварително за отговорите.

Поздрави

# 1
 • варненка от София
 • Мнения: 4 695
Аз бях на преглед при него в 18 г.с и имам назначен контролен преглед в 32 г.с. Има и двата вида ехограф, ама самият той е на мнение, че 3Д е глезотия за родителите и че един добър специалист ще види каквото трябва и на 2Д.
Наистина е най-добрият, обяснява като го питаш, накрая ти дава написано на лист становището си и какво е забелязал по оформянето на органите на бебо. Аз съм много доволна. Ходих преди 2 седмици на 4 Д в Майчин дом при д-р Яков и просто няма база за сравнение, останах разочарована от Яков, нищо не казва, само мълчи и не обяснява, ако не го питаш, няма да ти каже нищо, но това е мое мнение разбира се.
Запис при Балев няма, но ти прави снимки колкото искаш, на мен ми направи 4. При Яков в Майчин дом исках запис, но ми каза, че не се виждало хубаво и не ми направи така или иначе, а само една снимка ми даде, т.е за записа явно е относително. Когато ходих при Яков бях 22 седмица.
Прегледът при Балев е 30 лв (в Майчин дом, платих 50 лв), преглежда само понеделник и сряда в клиниката на д-р Темелков. Хубаво е да си запишеш час от рано, защото става трудно с часовете и има голям наплив.
Телефонът на клиниката е 600 126, 600 127.

За фетална морфология е добре да се отиде между 16-та и 18  г.с. Доц Балев е точният специалист в областта на феталната морфология.
Ако имаш питане още, питай.
Успех ти желая.

# 2
 • Мнения: 108
Благодаря за отговора, Марулка!

Само не ми стана ясно - в крайна сметка на какъв ехограф те гледа Балев - на 2Д или 3Д? Казваш, че има и двата, ама с кой те гледа?

Аз ще звънна днес по-късно да си запиша час при него. Доколкото съм чувала обаче, фетална морфология може да се прави до 22 г.с. Сега като казваш 16-18г.с, малко се притеснявам да не съм закъсняла. Все пак аз в момента съм в 18та седмица и едва ли ще мога да си запиша преглед за утре.

Желая ти лека бременност.
Поздрави

# 3
 • варненка от София
 • Мнения: 4 695
Гледа ме на 2Д и превключва на 3Д, абе и до 22 мисля че става, вече да не съм толкова конкритна за седмиците.

# 4
 • Мнения: 59
Аз бях вчера на фетална морфология при доц. Балев. Чудих много при кого да отида, но съм много доволна от избора си. 
marulka_s е обяснила много подробно как протича прегледа. За часовете имай педвид, че записването става петък от 7:30, поне така разбрах тук от форума. Аз като се обадих ми насрочиха час за следващата седмица.
Отидох в 18 г.с.  Също имам насрочен контролен преглед за 32 г.с. Гледа ме на 2Д, но ми обясняваше всичко подробно. За запис не спомена нищо, но имам няколко снимки и писмено становище.
Успех

# 5
 • Мнения: 375
Фетална морфология се прави между 19-21 седмица,поне в Англия е така -тогава се вижда най-добре.

# 6
 • Мнения: 3 129
Аз ходих 3 пъти при доц.Балев !!!!!!!!!Страхотен е като специалист и като човек...Браво ,дано всички са като него..
За записването има нов ред една мама ти е писала само в петък сутринта записват от 7,30 до 8,45 часа за предстоящата седмица.Мисля ,че в петък също има часове не знам..Запис не прави тъй като за апарата му трябва специален носител нещо средно м/у дискета и СД,а после и спец. устройство за четене .Прави много снимки и становище разпечатва-всичко това в твоя папка.Прегледа в 32 г.с. го насрочва на абсолютно всички..
Въоръжи се с търпение за да си запишеш час  Simple Smile
И при Яков съм ходила на 4Д ,но там е за кеф на родителите най-вече..Иначе и запис ни направи и си гледаме бебата вкъщи...Но трябва да го разпитвате.
Балев също чак толкова много не приказва ,но питайте смело..
Фетална морфология се прави 11-12 г.с. ,после в 16-18 г.с. или 19-21 г.с. и 32 г.с. вече за всички вътрешни органи.

# 7
 • Мнения: 318
Аз съм ходила по друг повод преди време, но съм много доволна от него. Смятам другата седмица и аз да си запиша час, само се чудех и аз дали не ми е късно за фетална?

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 490
Аз ходих в 20-та седмица. Нищо не пречи да звъннеш и да питаш за кога има час, когато аз ходех вървяха 2 седмици напред.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 85
И за като другите мами ще кажа,че съм много доволна от прегледите при доц.Балев.Страхотен е и чесно да ви кажа само на него имам вяра и само при него се успокоявам,че всичко е наред.Посетих го в 17 г.с,а след това той ми посочи 20 г.с и 32г.с за оглед.Записването и аз знам,че е всеки петък за предходната седмица на тел.600 126 и 600 127 в клиника Темелков.За ехографа мога да ти кажа,че не е 4д със сигурност и че не прави запис на диск,но е добър.Предимно гледа без много,много да говори около 10-15 мин.,но като го попиташ ти обяснява.Аз ходих с мъжа ми и като тръгна на него да му показва и обяснява отиди.Цаната за прегледа е 30лв. както писаха момичетата по-горе.Желая ти леко бременеене и едно здраво бебче  smile3504

# 10
 • Мнения: 135
Привет и от мен! Аз ходил при доц. Балев през 2004 г. - тогава имаше все още само 2Д. Много съм доволна от него - обяснява, прави разпечатка на това, което е най-важно като инфо, снимка... Видях, че момичетата са ти дали тел., часове на прием, т.н. Аз по-скоро реших да се вмъкна в темата след като видях името на д-р Цветкова - внимавай мноооооого с нея!!!!! Моля те! Имам много неприятна случка с нея от предишна моя неуспешна бременност (missed abortion - не знам дали знаеш какво е, но явно и тя не знаеше), за прекъсването на която ме приеха по спешност в АГ-то и  лекарите там ме посъветваха приетелски просто следващия път да си намеря по-добър АГ лекар. И това е - вномавай! А доц. Балев ще ти даде така нужната ти инфо! Успех и леко бременеене!!!   bouquet

# 11
 • Варна
 • Мнения: 735
И аз се разписвам при доволните от доц. Балев - ходих в 17 г.с.

# 12
 • Мнения: 5 500
Знаете ли къде преглежда доц. Балев, освен в клиника Темелков в понеделник и сряда? Братовчетка ми се опитва да си запази час, но това става само в петък м/у 7.30 и 8.00 часа, а тогава телефона дава непрекъснато заето, вече втора седмица не успява. Свързала се към 8.30 и са й отказали да й запазят час!
Според мен не е възможно да работи само два дни седмично, има ли някой представа дали преглежда в Терапията и ако да, дайте някакви координати!
Благодаря!

 

# 13
 • варненка от София
 • Мнения: 4 695
Само в Темелков преглежда и прави фетална морфология, в Терапията си е само ренгенолог.Мйта приятелка му е секретарка в Тарпията, та от сигурен източник го знам това.

# 14
 • Мнения: 493
и предната бременност ходих и сега ходя при доц. Балев.
найстина Доц Балев е точният специалист в областта на феталната морфология. ходи се при него по принцип 11-12 седмица, 20-21 седмица и 32 седмица
Wink прегледа струва 30лв. и записванията са в петък сутринта за следващата седмица гледа само в клиника Темелков

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт