Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 ян. 2017, 11:48 ч.

Хормонални изследвания - 6

  • 56 808
  • 724
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 22 423
Хормонални изследвания  


Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ

Prolactin /PROL/ - Пролактин - в дните около О. до 7 ден след нея.

Testosterone /Ts/  - Тестостерон - няма значение деня от МЦ
4 Androstenedione - Aндростендион - няма значение деня от МЦ

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  на 7 ден след доказана Овулация

Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )  - на чист ден от МЦ
FT 3 ( свободен Т3 )  - на чист ден от МЦ
FT 4 ( свободен Т4 )  - на чист ден от МЦ

Антитела на ЩЖ:
ТАТ анти тиреоглобл. антитела / anti-Tg /  - няма значение деня от МЦ
МАТ анти микрозом.антитела / anti TPO /  - няма значение деня от МЦ

Хормони на НбЖ:
DHEA-S  -  Дехидроепиандростерон -сулфат   - няма значение деня от МЦ
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Хормони на панкреаса
Insulin / Серумен Инсулин / - няма значение деня от МЦ

Показатели за ЯР:
Inhibin-B / Инхибин Б / - 3 ден от МЦ
AMH  / Анти-Мюлеров хормон/ - 3 ден от МЦ


Справка за Изследванията - по договор с НЗОК, 2012г

Лабораторни тестове - промо пакети

Старата тема
 
 

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 9 612
 bouquet

Денис,ако не се цели забременяване,висок Пролактин и ТСХ над 2 не са проблем,нали?

# 2
  • София
  • Мнения: 22 423
bouquet

Денис,ако не се цели забременяване,висок Пролактин и ТСХ над 2 не са проблем,нали?
Ако не ти създават проблеми / с МЦ и хормонален дисбаланс, високо кръвно налягане, висок холестерол, ИР, косопад, проблем с кг.-те, нервност, напрежение, сърцебиене - неразположения  и т.н./ - не са проблем.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 9 612
bouquet

Денис,ако не се цели забременяване,висок Пролактин и ТСХ над 2 не са проблем,нали?
Ако не ти създават проблеми / с МЦ и хормонален дисбаланс, високо кръвно налягане, висок холестерол, ИР, косопад, проблем с кг.-те, нервност, напрежение, сърцебиене - неразположения  и т.н./ - не са проблем.
Ясно... Peace

# 4
  • Мнения: 53
Някой от групата тук пил ли е хапчета за предивикване на овулация  Confused При мен се установи,че не настъпва овулация (имам по-често ановулаторни цикли). Колко бързо действат тия хапчета? Тези хапчета просто се взимат временно, докато не се вкара в норма цикъла или трябва просто да се следи и се спира при настъпване на овулация? Вредни ли са хапчетата? Може ли да ми размърдат другите хормони Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 22 423
Някой от групата тук пил ли е хапчета за предивикване на овулация  Confused При мен се установи,че не настъпва овулация (имам по-често ановулаторни цикли). Колко бързо действат тия хапчета? Тези хапчета просто се взимат временно, докато не се вкара в норма цикъла или трябва просто да се следи и се спира при настъпване на овулация? Вредни ли са хапчетата? Може ли да ми размърдат другите хормони Grinning
Приемът на тези медикаменти, става след задължително изследване на проходимостта на тръбите и СГрама.
Задължително се проследява МЦ на УЗ /ФМ/ + изследване на хормони и таймиране на О.
Тези медикаменти, не лекуват, те изкуствено стимулират яйчниците да овулират / затова се нарича и Стимулация на яйчниковата функция/. Ако не се цели зачеване - не трябва да се прилага.
Всяка жена, може да проведе такава стимулация, само 6 МЦ през целия си живот, защото те намаляват ЯР / освен всичко друго/
Да, стимулациите могат да причинят хормонален дисбаланс.

# 6
  • Мнения: 53
Някой от групата тук пил ли е хапчета за предивикване на овулация  Confused При мен се установи,че не настъпва овулация (имам по-често ановулаторни цикли). Колко бързо действат тия хапчета? Тези хапчета просто се взимат временно, докато не се вкара в норма цикъла или трябва просто да се следи и се спира при настъпване на овулация? Вредни ли са хапчетата? Може ли да ми размърдат другите хормони Grinning
Приемът на тези медикаменти, става след задължително изследване на проходимостта на тръбите и СГрама.
Задължително се проследява МЦ на УЗ /ФМ/ + изследване на хормони и таймиране на О.
Тези медикаменти, не лекуват, те изкуствено стимулират яйчниците да овулират / затова се нарича и Стимулация на яйчниковата функция/. Ако не се цели зачеване - не трябва да се прилага.
Всяка жена, може да проведе такава стимулация, само 6 МЦ през целия си живот, защото те намаляват ЯР / освен всичко друго/
Да, стимулациите могат да причинят хормонален дисбаланс.

Направиха ми подробни хормонални изследвания, установи се,че имам инсулинова резистентност и понижена функция на ЩЗ (според ендокриноложката заради йоден дефицит). Да целта е забременяване, но сега с хормоналните изследвания ще ходя до гинеколога (хапчето за овулация го препоръча еднокриноложката). Тя препоръча и Метформин, ама ще видим гинеколога какво ще каже другата седмица  Confused

# 7
  • Мнения: 30
Здравейте!
Въпроса ми е кога е подходящо да се изследват естрогеновите хормони, тоест естрогена?(доколкото знам това са три хромона). Наскоро бях на лекар и ми изследваха какво ли не, включително и хормони, но не и естроген. Колкото хора питам, всеки ми казва различно. Цикълът ми е страшно нередовен и не знам как въобще да го броя. Наскоро ми откриха много нисък FSH и пия ЕУТИРОКС ТАБЛ. 25 МКГ., някой знае ли той как повлиява на естрогена? Ако някой може да ми даде повече информация или е имал подобни проблеми ще ми е от полза. Благодаря предварително!  Heart Eyes

# 8
  • София
  • Мнения: 4 217
Не са ти изследвали естрадиол?
Зависи какво се търси, той си има крива през целия цикъл

# 9
  • Мнения: 380
Момичета вече хормоните ми се в норма но косопада продлжава на какво може да се длжи

# 10
  • Мнения: 32
Можете ли да ми кажете дали тези стойности са опасни по време на бременност.
В момента съм в 22 г.с и пия Еутирокс 37.5 mcg на ден:

T S H  -  1.590 uIU/ml         0.34 - 5.60
FT4   -    6.43 pmol/l            7.9-14.4

Това са ми изследванията за предния месец - 17 г.с. - (до това изследване пиех по 25 mcg Еуторокс):

T S H  -  1.424 uIU/ml         0.55 - 4.78
FT4   -    0.74 ng/dl            0.89 - 1.76

В 10г.с. TSH беше 1.416, а FT4 9.21 (за съжаление на епикризата нямам реф. стойности).

Според мен увеличението на Еутирокс не е повлияло за увеличаване на FT4?

Благодаря.

# 11
  • Мнения: 783
здравейте,Денис, ако може бих те помолила да коментираш моите резултати;

FT4-12.19   pmol/L   -12.00 - 22.00
TSH   2.28   mkIU/ml   -0.27-5.50
FT3   4.96   pmol/L   -3.1 - 6.8
Anti - Tg   22.27   IU/mL   -0 - 115.0
Anti - TPO   13.12   IU/mL   -0 - 34.0
 
Благодаря

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 9 612
Момичета,ако има някоя от вас с висок Пролактин и е правен ЯМР нека ми пеше на ЛС за съвет Peace

# 13
  • Мнения: 203
Може ли коментар на тези изследвания?

Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S                                                        2.13       µIU/ml                    0,27 - 4,2                 ECLIA
Free Т4 (fT4)   S                                           11.98         ng/l                9.30 - 17.00             ECLIA
Insulin (на гладно)   S                                     3.19      mU/L        Оптимални ст.: < 10.0           ECLIA
Insulin (2)   S                                            57.09         mU/l                                           ECLIA
Insulin (3)   S                                           25.29           mU/l                                             ECLIA
Оптимални стойности:
на гладно: < 10.0 mU/L
на 30' и 60': пикови стойности
на 120' : < 50 mU/L


Клинична химия
Глюкоза (1 )   S        5.7       mmol/l     2,8 - 6,1     HK
Глюкоза (2 )   S        9.4       mmol/l         HK
Глюкоза (3 )   S        4.7       mmol/l         HK
Орален глюкозотолерансен тест:
(1) - изходна стойност
(2) - 60-та мин.
(3) - 120-та мин.
изходна ст. 120-та мин.
Нормален тест < 6.1 <7.8
Гранични стойности 6.1 - 7.0 7.8-11.1
Диабет > 7.0 >11.1

# 14
  • Мнения: 314
Здравейте, момичета! Бих искала да ви попитам, възможно ли е от прекалено ниски стойности на прогестерона да се появи силен косопад и леки дефекти на ноктите (нещо като малки дупчици/кръгли вдлъбнатини)? По принцип има моменти, в които ми пада повече косата, но този обилен косопад продължава вече месеци, а това с ноктите е нов симптом. Попитах гинеколожката дали е възможно да е от нивата на прогестерона (който в момента се мъчим да повишим с 2х2 таблетки Утрогестан за 4 мес.), но тя каза твърдо "не". По-скоро ме посъветва да се насоча към ЩЖ и да изследвам пак хормони. Какво мислите по въпроса и ако трябва да търся проблема в щитовидните хормони, кои трябва да изследвам? На 31.01 имам час при ендокринолог, но има доста време до тогава... Последно преди 2-3 мес. като изследвах ТСХ беше около 2.54 ако не се лъжа и беше в норма уж.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт