Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте БГ-мамма

За първи път пиша във форума и не ми е много ясно, как точно работи, но ще го разгадая бързо. Много ще съм благодарна, ако някой ми даде отговор на моя въпрос относно кандидатсване за туристическа виза за Америка. Попълних DS-160, но на въпроса, кой ще ми плаща престоя там се чудя, как е по-добре да се отговори, дали аз ще си поема разходите или приятелката при, която отивам там?Благодаря ви предварително Simple Smile

# 1
 • София
 • Мнения: 10
Здравей, зависи какво е написала приятелката ти на поканата , но според мен пиши , че ти си поемаш разходите.
Успех на интервюто.

# 2
 • Мнения: 2
Благодаря ти много Simple Smile

# 3
 • Мнения: 66
Здравейте! Пиша тук, за да не отварям нова тема. Та въпросът ми е как трябва да е написана покана ( по образец или свободен текст?). Какво трябва да съдържа? На английски или български?  Laughing   bouquet

# 4
 • Мнения: 2
Здравейте БГ-мамма

За първи път пиша във форума и не ми е много ясно, как точно работи, но ще го разгадая бързо. Много ще съм благодарна, ако някой ми даде отговор на моя въпрос относно кандидатсване за туристическа виза за Америка. Попълних DS-160, но на въпроса, кой ще ми плаща престоя там се чудя, как е по-добре да се отговори, дали аз ще си поема разходите или приятелката при, която отивам там?Благодаря ви предварително Simple Smile

Здравейте и на мен ми предстои интервю за виза Б1 -дъщеря ми ме кани и тя ще поеме разходите ми и така отговорих на този въпрос. Според дъщеря ми важното е да отговаряш честно. Още преди интервюто от посолството правят доста справки за лицето и ако има разминаване в отговорите е предпоставка за отказ. (Например при не добро финансово състояние - е по-добре да се отрази, че канещият поема разходите.
Ако вече сте минали интервюто ви моля за коментар.

# 5
 • Мнения: 5
Здравейте! Не знам дали пиша в правилната тема, но има някой с отказана туристическа виза? Майка ми получи втори отказ!  Аз съм в Америка от две години със зелена карта! Тук съм с моето семейство - мъж и две деца, като едното се роди тук и това е поводът да изпратиме покана на нашите родители! Сестра ми също  e тук със зелена карта с нейното семейство! Родителите на мъжът ми взеха от първият път, на моите родители им отказват за втори път! Първият път се явиха двамата и съответно отказ, вторият път само майка ми защото решихме, че така имат по-голям шанс, но отново отказ!И двамата са пенсионери! Баща ми работи, но без договор и съответно не може да докаже, че работи! След първият отказ започнаха работа, за да докажат че имат ричина да се върнат и съответно, и че майка ще се върне заради баща ми ! Имат имоти в България, предоставили са извлечение за средства по банкови сметки и нищо!Въпросът ми е, дали е грешка че се явяват по отделно след като са се явили заедно първият път! На майка й отказват за втори път, след шест месеца нещата няма да бъдат по-разлечни, те са пенсионери, какви други доказателства ще предоставят!? Моля за съвет, да напиша ли писмо до посолството, да продължават ли да пробват отделно, имат ли шанс изобщо след като вече им е отказана виза? Благодаря предварително!

# 6
 • Мнения: 2
Здравейте - моята дъщеря е също в САЩ със зелена карта и на мен ми дадоха 10-годишна виза от първия път. Важно е, за чия сметка ще пътуват и разходите за престоя в САЩ кой ще ги поеме. За това Вие не давате информация във връпроса си. Има и други тънки моменти - готова съм да разговарям с Вас.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 14:43 от Mamma

# 7
 • Мнения: 1 776
едното се роди тук и това е поводът да изпратиме покана на нашите родители!

Какво точно написахте в поканата? Какво са питали на интервюто? Понякога българските баби обичат да обясняват, че заминават да помогнат с децата или с новото бебе и това се тълкува като опит да дойдат да работят без необходимото разрешително. Не знам дали това може да е фактор във Вашия случай. Друг евентуален проблем може да е евентуално фактът, че и двете ѝ деца са в страната, което да се тълкува като по-неубедителна мотивация за връщане.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 02:04 от ianajar

# 8
 • Мнения: 5
Разходите са за собствена сметка! Представиха сметка с достатъчно пари ! В поканата написахме, че идват на туризъм, дори написах местата които ще посетим! Изрично беше предупредена да не споменава, че чака внуче! На интервюто е казала, че идва на гости! Питали са я има ли други деца и къде са, тя не е излагала и е казала, че и двете сме в Америка! Питали са я защо баща ми не кандидатства с нея и тя е отговорила, че сестра му има проблеми и той остава заради нея! След което са и дали отново листа и са й казали "не сте одобрена"! Кажете ми как един пенсионер ще промени статута си до следващо интервю? Означава ли това, че няма да им дадат визи изобщо!

# 9
 • Мнения: 1 776
За съжаление нищо не е невъзможно. Sad

Иска ми се да можех да помогна, но не знам какъв съвет да Ви дам. В такава ситуация аз лично бих се допитала до имиграционен адвокат тук в САЩ, защото понякога те имат повече информация за текущи процеси в обработката на визите. Но не искам да ви вдъхвам лъжливи надежди, защото не се знае дали адвокат би могъл да даде свестен съвет за неимигрантска виза. Освен да ви каже да чакате да получите гражданство и после да подадете петиции за зелени карти за тях, но това е съвсем незадоволително решение на належащия проблем.

# 10
 • Мнения: 5
Писах до посолството с молба да преразгледат отказа, но днес получих обичайният отговор, че не отговаря на изискванията и може да пробва по всяко, но съветват да е поне след 6 месеца или ако е настъпила съществена промяна!! Не знам каква промяна може да настъпи при пенсионери! Сега съм още по притеснена, дали вследствие на молбата ми, виза ще й бъде отказана  всеки път!?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт