Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 180
  • Мнения: 1 321
Вече не се сещам, но мисля, че 3 или 4 месеца пиех иногинол, пиех още витамини А+Е, прегнакеър зачеване и това е, незнам имат ли реално някакво отношение към забременяването ми.


# 181
  • Мнения: 10
Вече не се сещам, но мисля, че 3 или 4 месеца пиех иногинол, пиех още витамини А+Е, прегнакеър зачеване и това е, незнам имат ли реално някакво отношение към забременяването ми.




Благодаря ти!!  😊

# 182
  • София
  • Мнения: 3 915
Ех, и аз от кога я следя тази тема и все съм си мислела, че като забременея ще пиша за да дам кураж на момичетата, които още се борят.

Още като решихме, че се започваме опитите, бях наясно какви добавки ще пия и след 3 месеца забременях.
Аз лично пиех Инозитол 2 х 2 гр., вит. А и вит. Е от М до О, отделно метилирани форми на вит. Б9 и Б12, вит. Д и не помня още какво... Не сме правили опити без добавките та не знам дали и без тях щеше да стане така бързо, но факт е, че и за второ дете бих ползвала същата схема.

Вече съм в 6 месец Simple Smile

# 183
  • Мнения: 1 321
Аз лично мисля, че е Божа работа.

Забременяването стана наистина бързо, бях се настроила, че ще отнеме много време, но стана на 3 месеца опити може би е било късмет.

Сега съм в 9 месец и терминът ми е след 1 ден Grinning

Витамините и добавките ги пиех заедно със здравословно хранене и въобще не съм мислила като на забременяването на фикс идея .

Така че отпуснете се нещата ще се случат, когато най-малко очаквате сякаш винаги става така

# 184
  • Мнения: 10
Стресът и постоянното мислене винаги оказват влияние.  Първите 7-8 месеца от започването на опитите въобще не мислех за забременяването и бях спокойна.  Но вече стана повече от година и започвам да се притеснявам.  Всички казват,  че нямам проблем,  но този нередовен цикъл вече ще ме побърка.  Все си мисля че лекарите пропускат нещо и се замислям дали да не се обърнем към специалист по репродуктивни проблеми. 😞😞😞

# 185
  • София
  • Мнения: 1 630
Съгласна съм, че забременяването е Божа работа, но проблем с нередовен цикъл и овулация си е наша работа. Аз нямах цикъл след спонтанен аборт 5 месеца. Обикалях гинеколог след гинеколог, блъскаха ме с Дуфастон и противозачатъчни за предизвикване на цикъл и накрая при трета гинеколожка и след терапия с Достинекс, Иногинол и Изофлавон ми се оправи и цикъл и овулация и още на първия цикъл забременях, непланирно. Симона пролактин изследвала ли си? Ние също обикаляхме разни скъпи клиники, скъпи изследвания и нищо ни нямаше според всички и въпреки това имах два аборта. Накрая една ендокриноложка ми каза къде и как точно да изследвам пролактин и се оказа, че е леко завишен, но достатъчно, че да ми се разказва играта на цикъла от него... Иногинола продължих да си го пия до 4 месец, понеже има фолиева киселина.

# 186
  • Мнения: 1 321
Ако цикълът наистина е много нередовен и липсва овулация е ясно, че мерки трябва да се предприемат (факт обаче е, че много жени с цикъл като по часовник и редовна овулация не могат да забременеят, така че Божа работа отвсякъде).

Опити повече от година обаче, изискват консултация с репродуктивен специалист, не обикновен гинеколог и даже лично ако бях  аз бих си направила сама долу изброените изследвания и бих отишла директно с резултатите при специалист по репродуктивна медицина и ендокринолог.
Обикновено изследват
-всички полови хормони;
-пролактин;
-надбъбречна жлеза;
-щитовидна жлеза; TSH, FT3, FT4, TAT, MAT;
- ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ (това се оказва проблем при много жени, а се регулира много лесно, незнам защо лекарите така го изпускат като изследване).

Да не забравяме и задължителната спермограма при мъжът.

P.S. След аборт е нормално да се разбира цикълът.

# 187
  • София
  • Мнения: 1 630
Нормално е до 1-2 месеца, след това не е нормално и е ясно, че има проблем и го намерихме.

# 188
  • Мнения: 10
Изследвах MAT,  TAT,  TSH,  fT4 и пролактин.  Всичко е в норма,  само TAT е завишен,  но ендокринолога ми каза,  че не е проблем.  Ето и изследванията ми:
TAT - 8.98 IU/ml (реф. ст/ст <4.11)
MAT - 0.59 IU/ml (реф. ст/ст <5.61)
fT4 - 1.060 ng/dl ( 0.700-1.480)
TSH - 1.777 uIU/ml (0.350-4.940)
Пролактин - 8.15 ng/ml (жени: 5.18-26.53| мъже: 3.46-19.4)

# 189
  • Мнения: 1 321
Изследвах MAT,  TAT,  TSH,  fT4 и пролактин.  Всичко е в норма,  само TAT е завишен,  но ендокринолога ми каза,  че не е проблем.  Ето и изследванията ми:
TAT - 8.98 IU/ml (реф. ст/ст <4.11)
MAT - 0.59 IU/ml (реф. ст/ст <5.61)
fT4 - 1.060 ng/dl ( 0.700-1.480)
TSH - 1.777 uIU/ml (0.350-4.940)
Пролактин - 8.15 ng/ml (жени: 5.18-26.53| мъже: 3.46-19.4)

Ами то това са само хормоните на щитовидната жлеза (даже липсва единия FT3) и пролактина, би трябвало и половите хормони да се изследват, тест за инсулинова резистентност, надбъбречна жлеза.

Имам приятелка, която се лекува в клиника по репродуктивна медицина и  й изследваха всичко неща, които изброих по-горе, проблемът при нея се оказа инсулинова резистентност и само с диета се оправи.

# 190
  • Мнения: 4
Здравейте момичета от седмица пия иногинола, заради това че само ми цапаше и нямах нормален цикъл. Сега обаче вече осми ден продължава да тече и няма намерение да спира. Някой с подобен проблем ??

# 191
  • София
  • Мнения: 26 322
Здравейте момичета от седмица пия иногинола, заради това че само ми цапаше и нямах нормален цикъл. Сега обаче вече осми ден продължава да тече и няма намерение да спира. Някой с подобен проблем ??
Здравей!
Някакво съвпадение е - причината не е Иногинола.
Проблемът е в хормоните и самия МЦ - отиди да те види АГ на УЗ.

# 192
  • Мнения: 6
Здравейте и от мен да очаквам ли така чакания резултат след прием на иногинол и дуфастон . Пия ги поради нисък прогестерон и тънка лигавица на матката силно се надявам да ми помогнат . Вие какво мислите . Благодаря

# 193
  • София
  • Мнения: 3 915
С дуфастона трябва много да се внимава и винаги да се започна приемът му след доказана с преглед (най-добре) овулация.
С какви оплаквания си преди иногинола?

# 194
  • София
  • Мнения: 1 630
Здравейте и от мен да очаквам ли така чакания резултат след прием на иногинол и дуфастон . Пия ги поради нисък прогестерон и тънка лигавица на матката силно се надявам да ми помогнат . Вие какво мислите . Благодаря
За тънка лигавица точно пиех Иногинол и Изофлавон, за 3 месеца беше идеална само с тях. Преди това пиех 4 месеца Дуфастон и продължаваше да си е тънка и да нямам цикъл. Не винаги е ок да се пие..

Общи условия

Активация на акаунт