Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2017, 19:04 ч.

Осиновяване на дете!

 • 16 900
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 27
Здравейте!
Тъй като не успях да открия такава тема,интересувам се от осиновяване на дете,процедури ,от къде се почва,къде трябва да подам документи,ще се радвам и ще бъда благодарна,ако има такива родители,които биха ме упътили!

# 1
 • ВАРНА
 • Мнения: 2 481
 Заповядай !
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=451

# 2
 • Мнения: 3 289
Здравейте!
1. Посещавате най-близкия отдел "Закрила на детето" и разговаряте за желанието си да осиновите дете
2. Вземате от тях списък с необходимите изследвания и документи
3. Молите двама приятели за препоръки
4. Носите документите в отдел "Закрила на детето"
5. Минавате курс за осиновители
6. Прецизирате профила на детето/ децата, което искате да осиновите - пол, възраст, здравословен статус, произход, наличие на братя/ сестри
7. В срок от три месеца от подаване на документите социалните изготвят доклад, запознават ви с него срещу подпис и ви вписват в регистрите
8. Очакване на писмо с предложение за дете
9. Предложение за дете, за което сте преценени за подходящи осиновители
10. При интерес от ваша страна среща с детето
11. Месец за размишление. Срокът започва да тече от датата на получаване на писмото.
12. Отказ да осиновите детето или заявление, че сте съгласни
13. Дело
14. Седмица след делото решението влиза в сила. Честито вече сте родители. Можете да си приберете детето у дома.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 18 238
Mama Ru ,по какъв начин и колко често социалните наблюдават вече осиновените деца?

# 4
 • Мнения: 3 289
Би трябвало два пъти в годината, в течение на две години да провеждат среща с осиновителите и детето - посещение в дома или пък извън дома, както им е удобно и да изготвят доклад как се развива детето, посещава ли детско заведение, как се храни, боледува ли и такива неща. Не всички го правят. Моята социална излезе по майчинство и година никой не ме потърси, така и не разбрах коя е новата ми социална, през това време изтече и срокът за наблюдение и за двете деца. Е те докладите са си ги написали, разбира се.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 18 238
Ясно,значи само две години е наблюдението.Приятелка не иска да ваксинира детето и мисли,че това ще е пречка за социалните.Но то пък може тази информация изобщо да не стига до тях

# 6
 • Мнения: 3 289
По принцип се интересуват. Но пък може да поотложи ваксините, например с мотив, че често боледува. Едното ми дете има доста голямо изоставане, точно заради забавени ваксини, прехвърляне при нов лекар след осиновяването, боледуване (най-вече). Ако, обаче не ваксинира детето и не е освободено или отложено официално ще има проблем с ясли и градини. Общинските искат задължително ваксини и отказват да приемат неваксинирани деца. ЛЛ подава в ХЕИ информация, че родителите отказват и следват глоби, не се вземат детски (от социалните искат справка от личния лекар за проведените имунизации). Иначе и аз съм против задължителното ваксиниране.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 18 238
Да,тя е наясно с всички рестрикции-глоби от РЗИ,спиране на детските,не приемане в ясли/градини.Това не я притеснява.Притеснява се как социалните ще погледнат на това.
Благодаря за инфото  Hug

# 8
 • Мнения: 204
А тя жената докато го осинови, то може вече да има всички ваксини за възрастта си. Така беше при нас. Оставаше ми само една да направя аз. Но социалните никога не са ме питали за ваксини.

# 9
 • Мнения: 436
Здравейте!
Тъй като не успях да открия такава тема,интересувам се от осиновяване на дете,процедури ,от къде се почва,къде трябва да подам документи,ще се радвам и ще бъда благодарна,ако има такива родители,които биха ме упътили!

Имаме такава тема - В помощ на кандидат осиновителя

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=19;topic=459933.msg34162599#new

И Мама Ру е била много изчерпателна.

# 10
 • Мнения: 2
Предстои ни осиновяване , защото минахме през трънливия път инвитро и повече не ни се чака напразно.
Семейството ни взе това решение отдавна , но чак сега се задействахме.Предполагам процедурата не е лесна и търся хора от цяла  България минали през това.biasbias@abv.bg или направо тук .

# 11
 • Мнения: 204
Хората от цяла България трябва пак да разказват историите си лично на теб? Не разбрах точно за какво търсиш хората. Но няма и нужда да ги търсиш, те са си тук. Ако отвориш темите за осиновяването ще намериш всичко, което те интересува. Ако все пак нещо не е ясно, винаги можеш да попиташ тук и ще ти се даде отговор. Когато аз реших да осиновявам прочетох почти всички теми във форума, избистрих в главата си какво точно искам и с какво ще мога да се справя, подадох документи и след година чакане, мечтата ми се оказа реалност.
Пожелавам ти успех!

# 12
 • Мнения: 3 289
Предстои ни осиновяване , защото минахме през трънливия път инвитро и повече не ни се чака напразно.
Семейството ни взе това решение отдавна , но чак сега се задействахме.Предполагам процедурата не е лесна и търся хора от цяла  България минали през това.biasbias@abv.bg или направо тук .

Всъщност най-сложното е да вземеш това решение, т.е. да приемеш факта, че не вие сте създали и родили детето и то няма да носи вашите гени. Другото е лесно. Документи се събират за една седмица. Одобрение и вписване в регистрите - до 3месеца след подаване на заявлението, че искате да осиновите дете и след изкаран курс за кандидат-осиновители. След това продължавате с ежедневието си в очакване на заветното писмо, с което ви известяват, че сте одобрени за детенце и ви канят на среща. Нищо кой знае колко сложно. Успех!

# 13
 • Мнения: 1
Аз съм нова в форума - Добър вечер бих искала да попитам може ли кандидат осиновителя да е само един и дали е възможно осиновяване понеже все още не съм омъжена и дали ще ми разрешат да осиновя дете тъй като   имам лек здравословен проблем   родена  съм  недоносена  ,  но нямам генетична или фамилна обремененост - Това по някакъв начин засяга ли Социалните в една от темите на форума пише , че са необходими епикризи  на кандидат - осиновителя или осиновителите ако имат такива . Благодаря ви предварително за информацията .

# 14
 • Мнения: 3 289
Здравей и добре дошла. Да, сами жени осиновяват деца, има доста такива. Аз осинових две деца сама. Колкото до това, че си недоносено не би трябвало да е проблем. Осиновяват както жени/двойки с репродуктивни проблеми (аз съм с Хашимото), така и здрави жени, които имат биологични деца. Пречка може да се яви само сериозен здравословен проблем, който би попречил на кандидата да се грижи адекватно за детето или би го поставил в риск от заразяване например, затова се изисква медицинско за СПИН, Васерман, Манту и психодиспансер.

Общи условия

Активация на акаунт