Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ян. 2017, 23:13 ч.

УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

 • 77 343
 • 731
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 4
Здравейте,

Моля за мнение за раждане секцио при д-р Ирмов. Някой, които е раждал секцио да сподели

# 31
 • Мнения: 73
При секцио каква упойка слагат? А ако си избираш упойката дишаща ли се допълнително  newsm78

# 32
 • Мнения: 1 501
При секцио каква упойка слагат? А ако си избираш упойката дишаща ли се допълнително  newsm78

При секцио слагат такава упойка, каквато организма ти може да понесе. Ако нямаш алергии, предишни епизоди с проблеми с упойки, то мисля имаше въпросник, ако нямаш сърдечно заболяване и някакви други проблеми питаха, слагат до колкото знам спинална. Тя е доста по-щадяща за бебе и майка, освен това има огромното предимство, че си в съзнание и разбираш, какво става - в смисъл чуваш бебето, виждаш го. Аз бях със спинална и трябва да кажа, че си усещах краката, а самата операция изобщо не я усетих. В смисъл не беше както си го представях, някой ще ми бърка в корема и аз ще усещам всичко. Леко придърпване и това е.
По някое време може да започне човек леко да се задъхва, това е нормално, дават кислород и веднага отминава. След това лежиш 1 час на системи и започва бавно да те отпуска упойката, раздвижваш си краката, нямаше болки при мен. Те си дават хората и обезболяващи.
За пълна упойка не мога да кажа как стоят нещата. Предполагам слагат само, ако се наложи - например по принцип не те хваща спинална или имаш други проблеми. Иначе ако е по преценка на лекаря упойката, който и да е вид е безплатна. Но даже не съм убедена, че може пациентът да избира упойката, понеже той реално не е квалифициран да прецени в дадената ситуация кое е по-безопасно.

# 33
 • Мнения: 4
Някой да е раждал при Ирмов секцио, какви впечатления има

# 34
 • Бургас
 • Мнения: 403
Ами то като има спешен случай или води друго раждане това означава, че даже и да си платиш избор по време на негова смяна пак няма да може да ти води раждането, защото едва ли ще остави другата жена. Много ви куца логиката и обясненията Joy
Жената преди мен говореше за планово раждане. Т.е. питаше ако го планира в деня, в който лекарят е на смяна защо да плаща избор. Може и да не съм права, но моята логика е следната - ако не е платила за конкретния доктор няма как да разчита, че точно той ще я изражда по посочените причини. Ако е платила обаче, дори и да има спешен случай или друго раждане, той би следвало да си я поеме като пациентка, а другият случай ще остане за колегите му, които са на смяна. Разбира се не вярвам да могат да гарантират на 100%, че ако си платиш лекарят ще дойде, защото и те са хора и при тях има непредвидени ситуации.  Peace

# 35
 • Мнения: 323
..Но даже не съм убедена, че може пациентът да избира упойката, понеже той реално не е квалифициран да прецени в дадената ситуация кое е по-безопасно.
Аз бях секцио по спешност и анестезиолога ме попита каква упойка искам. Имах право на избор и избрах спиналната, не съм плащала допълнително заради личния ми избор.

# 36
 • Мнения: 364
Наистина ли  дават  бебето чак на третия ден - много късно за кърмене ?

Не раздвижват ли на следващия ден след секциото  и  тогава да извеждат от реанимация и ако искаш  да дадат бебето за кърмене ?

И да попитам -за графика за свиждания -  наистина ли се  спазва само този интервал  17-18 часа  и не се  допускат деца ?
Голямото дете  ще  иска да види   малкото , а мъжа ми след работа  трябва да вземе детето от градина   и докато дойдат  ... мислехме да не пуска отпуска  докато съм в болницата , ако не се налага  .

Таксата 120лв .  са свободни посещения какво означава  - плащаш и може по всяко време да  се идва така ли е ?

# 37
 • Бургас
 • Мнения: 10 123
Свободните посещения не ми се струват удачни ако делиш стая с друга жена. Ако си в собствена стая - да. Представям си как кърмя или съм в друго неудобно положение и изведнъж цъфва мъжа на "съквартирантката" и забравя да си тръгне. Въобще не ми се струва удобно.

# 38
 • Мнения: 1 227
Момичета да ви питам лигнин взехте ли си?Чета,че на много мами им е било по-удобно с него.И освен тези неща от списъка друго нужно има ли?

# 39
 • Мнения: 323
В реанимация се стои около два часа най-много след секциото, докато те отпусне упойката, то даже не е реанимация ами някаква стая по-скоро.
Раздвижват на следващия ден след секциото и бебето наистина го дават при теб чак на третия ден, което е кофти. Аз нямах проблеми с кърменето заради това слава богу,кърмим се успешно. Часовете за свиждане ги спазват, но примерно ако постоят при теб половин час повече не  чак такъв проблем.

# 40
 • Мнения: 364
... цъфва мъжа на "съквартирантката" и забравя да си тръгне. ...
Едва ли някой мъж ще си позволи да злоупотребява със спокойствието на  останалите , но хора всякакви  ...,  и очевидно срещу пари  ,  може да бъдат  пренебрегвани   реда и  спокойствието на останалите ....
Мен питането ми беше тези 120 лв  какво  позволяват , защото часа за свиждания  не е  удобен за нас .

 desi7000 , аз понеже  първия път бях в реанимация цяла нощ  и за това мислех ,че и тук е така  . Също се закърмихме успешно  .

Ще питам за свижданията и  ако трябва предполагам допълнително може да платим  -  мъжа ми след работа  и  с детето преди  17,40 не виждам да успее  да стигне до там .


Baby.st.ss  , на мен лигнин никога не ми е  бил удобен  .Миналия път бях купила едни специални превръзки за родилки- като пелени огромни . След секциото почти нямах кървене  и не ги ползвах . Така , че сега взех само нощни -ако има нужда   , ще слагам по няколко , докато поръчам да ми купят .

# 41
 • Мнения: 323
Лигнин аз не съм си купувала, но до колкото си спомням от болницата даваха постоянно.

# 42
 • Мнения: 1 501
Ние си платихме за свиждания извън часа - съответно мъжът ми и баби/дядовци идваха към 18-19, аз ги чаках отвън на столчетата до неонатологията и си говорехме за кратко. Не е било като да стоят в стаята и да досаждат. Много ми беше полезно и като се налагаше да ми донесе нещо, можеше да го направи.
На съквартирантката ми мъжът и дъщеря й идваха във времето за свиждания. Е, да, ама мъжът й беше болен. Дойде само веднъж в стаята човека, после стояха и те на столчетата, за да не заразят бебетата. Така че все тая кога е часът за свиждане, според мен, ако хората се разбират проблеми няма. Ако не случиш на съквартирант все тая. Ние се разбирахме чудесно и нямаше проблеми с нищо.

# 43
 • Мнения: 1 338
Лигнинът беше това хартиеното попиващо нещо, нали? Такова ви дават предостатъчно. Първите ден-два, когато бях слабо подвижна след секциото, не си представям с какво би могло да се замени.  Какво ще попие всичките кървища?

За посещенията - аз си доплатих 120-те лв, за което знаеше само мъжа ми. Роднините си идваха в часовете за свиждане, а мъжа ми към 3-4 и си тръгваше към 7, отделно беше с мен в операционна, за което доплатих още 150лв. Между двете легла имаше завеса и реално със съквартирантката не се виждахме изобщо, отделно от това винаги я предупреждавах кога ще влезе и той съответно почукваше на вратата. Не мисля, че сме й нарушавали комфорта кой знае колко, говорехме си съвсем тихо, почти шепнешком. На третия ден вече можех да се движа и щях да излизам отвън, само че бебето вече беше при мен и нямаше как. За мен присъствието на мъжа ми беше изключително важно, даваше ми страхотна сила във всеки един момент, още повече че изпадам в ужас от болници и не знам какво щях да правя без него, единия час свиждане не биха стигнали нито на мен, нито на него да си види детето. Това е една от многото причини, поради които държах да съм в частна болница.

# 44
 • Мнения: 364
Офелия,както аз писах при първото ми секцио ,бях с обикновени превръзки и почти нямах кървене.

A лекарите ординатори ,които са в списъка за родилно отделение след акушер-гинеколозите -те какво правят -оперират ли ,какво вършат ?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт