Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 апр. 2006, 16:43 ч.
  • Преглеждания  38 068  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Враца
  • Мнения: 4 464
Срам не срам Embarassed Embarassed, но не съм готвила такова нещо.
Та ви моля дайте рецепти и идеи каква точно да е наденицата.
Благодаря!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 384
Давам ти рецепта по книгата на Иван Звездев:
Фасулът /300гр/ се накисва за 1 нощ,водата се изхвърля и се залива с нова.Кипва се и водата отново се изхвърля.Залива се с 1,5л студена вода,добавят се ситно нарязаните лук /1 глава/ и целина/50гр/ и се вари до готовност.
Един морков и 1 стрък праз се нарязват на ситно и се запържват за около минута в олио.Поръсва се 1ч.л. червен пипер.Добавят се 2 стерилизарани домата,нарязани на кубчета. Налива се черпак от врящия боб, посолява се и се овкусява с джоджен,девисил и чубрица /по 1 ч.л./ Сместа се връща при боба и се прехвърля в дълбока тава. Отгоре се слагат запечени на котлон чушки,бърка се и се реди наденицата.
Пече се около 45мин в предварително сгорещена фурна,докато остане на мазнина.Поръсва се с магданоз.

# 2
  • София
  • Мнения: 384
Според мен може да си сготвиш боба, както си знаеш.Правиш запръжка и пак по същия начин в тавата с наденицата.Майка ми май така го прави, но сега я няма да я попитам точно.
Дано съм помогнала.  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 10 857
Уф как ми се прияде, само дето в къщи само аз ям боб Crossing Arms
нито мъжа ми нито детето ядат, ама ще си напарвя, макар и с половин доза!!!!! Mr. Green

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз варя боба във вакуумна тенджера 3-4с.л зехтин, глава лук, целина и един морков (нарязан). След това го изсипвам в тава, добавям домати (от консерва, тетрапак, или пресни), подправки (сол, червен пипер, джоджен) и нарязана на кръгчета наденица. Пека в умерена фурна докато се запече наденицата.
Правила съм го и със сурова и с пушена наденица.

# 5
  • Враца
  • Мнения: 4 464
Благодаря момичета!  bouquet

# 6
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625

 Мъжа ми прави разкошен боб с наденица в гърне на котлона, но пусто скоро не го е правил това нещо  Confused

Иначе той си готви боба както обикновено, след това прави запръжка с лук и червен пипер, като прибавя и част от боба, от гърнето,а после връща запръжката обратно при всичкия боб, а наденицата я изпича във фурната отделно и после я прибавя към яденето, за да се смесят вкусовете. Става фантазия направо  Peace

# 7
  • Мнения: 2 549

 Мъжа ми прави разкошен боб с наденица в гърне на котлона, но пусто скоро не го е правил това нещо  Confused

Иначе той си готви боба както обикновено, след това прави запръжка с лук и червен пипер, като прибавя и част от боба, от гърнето,а после връща запръжката обратно при всичкия боб, а наденицата я изпича във фурната отделно и после я прибавя към яденето, за да се смесят вкусовете. Става фантазия направо  Peace

Звучи страхотно!
Аз първо си варя боба в тенджерка, после го слагам в гювечета и накрая слагам и запържена или запечена наденица или кюфтенца. Също става вкусно. В йенски съд пак става  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 10 857
БУБЕ, а гърнето с боба направо на котлона ли го слага? Няма ли да се спука? newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт