Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 90
Деси, благодаря думите ти са много на място всички съвети,които даваш и на останалите участници винаги са трезви и с добро отношение към човека.Знам ,че това е живота и той зависи от нашето отношение към него.Може би ми трябва още малко време да премине болката и обидата.

# 16
 • Мнения: 5 400
Аз се страхувам да се отпусна.Да не би да е толкова,че да не мога да се изправя или да ми хареса там в нищото и да стана безполезна за себе си и детето.И да не се усещам.Иначе съм наясно ,че за някой неща трябва време,но не знам колко...и кога трябва да теглиш чертата на старото и да продължиш.

# 17
 • shumen
 • Мнения: 12 418
Никиро,и при нас е така.Всеки говори за семейството си,а аз няма какво да кажа,но не ми пука.

# 18
 • Мнения: 433
И при мен така,Никиро.Не се отчайвай-бъди полезна за себе си и за детето.Няма място и време за отчаяние...и на мен ми се свива сърцето много често,но си казвам едва ли не "майната му-каквото е,такова".Стискам зъби и продължавам.Вярно,че мъжкото рамо си е опора и без него е доста по-трудно,но какво да се прави-живота учи.В крайна сметка,ако успея да отгледам и възпитам детето си без баща,мисля си,че много ще се гордея със себе си.Мисли и ти в тази посока. bouquet

# 19
 • Мнения: 336
Как го правите , как имате нормални отношения с бившите си мъже?
Моля се да е период , но аз го мразя за всичко което му позволих през годините. И най - вече за огромния му егоизъм , за това че не може да сложи нуждите на никои пред собствените си чувства и желания, че наранява децата с безхаберието си и опитите да нарани мен . Опитвам да съм the better person но ми в трудно усещам как го мразя и едва се сдържам да му вляза в тона .
Днес пак дойде с 1 час закъснение  , заяжда се , дразни ме и си тръгна . Не може да се говори д него за нищо. Не знам къде живее , адвоката не може да му връчи документите за развода. Кажете ми че е период и ще мине. Не знам какво да правя , не смея нищо да планувам защото не знам какво ме очаква . ИЗвинявам се за мрънкането , но няма с кой да говоря за това.

# 20
 • Шумен
 • Мнения: 5 100
Напълно е възможно да е период, след делото да ви се променят отношенията. Аз също много се дразнех на БНД, бях му влязла дори в тона, което водеше и до скандали. След като съсипахме всякакви отношения, към момента ми е безразличен. Говоря с него само за децата, без лични разговори.

# 21
 • Мнения: 5 400
Имам добри отношения ,но аз не се подавам да влизам в конфликти,не се карам,не обиждам,не търся поводи да го захапя и т.н.Когато нещо не ми харесва ,не е по вкуса ми или са ме обидили ставам и си тръгвам.Дори не обяснявам.Не искам и не чакам нищо от него.Обаче това ми поведение е спрямо всички и всеки.И той е наясно с това.
Другото което съм се научила е да „гоня хората по устав”.Т.е. аз ще се обърна към адвокат ,ако имам претенции към него или неговото отношение към детето.Няма да ходя кокошкарски да се разправям с него.И няма да поискам или взема нищо повече от това,което закона ще ми даде.Издръжката.Не хубаво егото на човек да по-голямо от селото в което живее.

need_to_vent първо се справи с лошите емоции ,които изпитваш.Те ти пречат да гледаш трезво на нещата.Но ти защо се остави да ти причини това.Пак ще кажа ,че хората ни причиняват това ,което им позволим.Ако ти се оставяш да те мачкат,ако не е той ще е друг.Като не може да се говори с него не говори,мълчи си.Той се„ храни” от твоите реакции.Намери си сведетелка и после пусни молба за обиди и тормоз.

# 22
 • Мнения: 90
Need_to_vent период е ,и това ще мине.В началото водещи са емоциите и на двама ви.Това към което се стремя аз пожелавам и на теб,да спра да гледам назад да преглътна всичко отминало и да продължа напред спокойна.Аз изпитах всичко което казваш номер,скандали никакво съображение от негова страна,но успях поне външно да не стигам нивото му.Всичко което смятах,че трябва си извоювах по законен ред.Беше изключително трудно,но успях.Сега нещата са доста по-спокойни ,каквото и да се случи човек е длъжен да продължи напред.Това последното го научих не само от моя личен опит,но и от всички момичета тук в този форум.Това не означава разбира се,че не можем да сме объркани,тъжни ,ядосани затова сме заедно тук,за да се подкрепим.Аз съм благодарна на всички,че ми показахте вашата гледна точка и начина по който вие се справяте. bouquet

# 23
 • Мнения: 336
Мерси мацки за подкрепата .
Аз не викам и обиждам , или си тръгвам или му помагам да намери пътя към вратата . Но ме боли и ми идва да му затворя всички врати и да не погледна назад . Само че сина ни търси баща си и не искам да го лишавам и от малкото внимание което получава.
Деси много си права аз мисля същото - хората ни причиняват само каквото им позволим , затова обикновено търся вината в себе си а , токсични връзки и хора просто изхвърлям от живота си, без циркове и панайри. Не постъпих така с него и знам че аз съм си виновна , никога ме съм изпитвала толкова отрицателни чувства към някого и се плаша от себе си. Не искам да слизам до нивото му и уж успявам , но за първи път ми е много трудно.
Защо позволих най - тривиалната причина обичах го безусловно и безкрайно наивно. Бях хлапе , нямах самочувствие имах проблеми със себе оценката . Знаех че не е подходящия на едно разумно логично ниво , но го обичах и си повтарях как сърцето не се командва и как искам да изживея любовта си защото невярвам да срещна друга, после навика и пак липсата ми на увереност и не на последно място отровния семеен модел от детството ми, грешната представа за допустимо и неприемливо. Сега не мога да повярвам що за глупачка съм и как съм могла не просто да не си тръгна , но и да продължавам да го обичам след разни случки от миналото.
Аз имам проблем с това да застана пред него и да отстоявам мнението и желанията си, затова си имам страхотен адвокат който да го прави от мое име.

# 24
 • Мнения: 5 400
То е хубаво да обичаш,но за това са нужни двама.Ти колкото и любов да даваш на един човек той ,като не иска да вземе е безмислено да се раздаваш.Не си губи времето с миналото.Гледай да забравиш.Едва ли ще допуснеш да се повтори отново.Разсъждавай така,че просто не си срещнала правилния човек.И си се разделила.Просто не е бил твоя човек.Това е.Боли те ,защото си очаквала любов,разбиране ,дала си много от себе си,но не си получила.Ако друг човек,който не обичаше ти беше причинил това едва ли щеше да страдаш толкова.
И бъди себе си.Може би няма да се харесаш на тези които ти искаш,но тези които те харесат такава ще са ти незаменими спътници.В какво си неуверена? В това което правиш? В крайна сметка освен да загубиш някой хора с действията си и думите си нищо друго няма да стане.Нито някой ще те убие ,нито ще ти вземат душата,нито ти ще убиеш някого.Така,че спокойно.Не се занимавай с него.Пълен игнор.Само това е начина да се отървеш от досадни бивши.

# 25
 • Мнения: 336
Деси  Hug
Много мъдрост има в думите ти, право в целта . Съгласна със всичко което казваш. Голямо благодаря за куража.

# 26
 • shumen
 • Мнения: 12 418
need_to_vent,и аз не се карам и не обиждам.Оставям го да каже каквото има и ако не ми харесва или ме обижда ставам и си тръгвам.Наистина повечето казват,че момчетата са по привързани към бащите,но не знам до колко е вярно това.

# 27
 • Мнения: 1 560
need_to_vent
Цитат
Не знам какво да правя , не смея нищо да планувам защото не знам какво ме очаква .
Опитай първо да си събереш мислите,да разбереш какво искаш и да си направиш план.Започни да го изпълняваш последователно ,като се абстрахираш от всякакви емоции и страхове.Събирай се с приятели, излизай , в никакъв случай не се затваряй в мислите си.Преживял съм подобен стрес.Хубаво е да имаш до себе си човек на който държиш и вярваш.Голям стимул е.Повярвай!
Да се излекува разбито , сърце с едно махване с ръка...не става.Времето лекува , времето убива!Велика максима.
Така за жалост понякога е в живота.Отваряш сърцето си,знаейки ,че то може да бъде разбито един ден и докато го правиш,разбираш какво е любов и радост,за каквито никога не си мечтал...и в един миг...разочарование.
Най- големият страхливец е мъжът,който събужда любовта на една жена ,без да има намерение да я обича!

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 22:53 от midkoo

# 28
 • Мнения: 336
Плануването е моята сила , даже малко в повече идва сигурно на околните . Проблема с плановете е че , не знам какво и колко ще ми трябва за развода , колко ще отнеме и в какво финансово състояние ще ме остави(става въпрос аз колко ще загубя и ще му плащам, нищо няма да взема) . Аз правя каквото мога но топката не е в моето поле и там съм безсилна, а аз не обичам да съм в такава изчаквателна позиция .
За съжаление приятелите и семайството ми са далеч на един Skype и 10 часа часова разлика, разтовние , тук съм съвсем сама. Няма опция да си отида за малко или някой да дойде за морална подкрепа.
Мерси на всички за сърахотните съвети и спокойствието което ми вдъхвате. Извинявам се за дългите обяснения и мрънкания , дойде ми в повече последните дни, плаши ме безсилието и чакането и трябваше да споделя за да не изпуша. Мерси че ви има .


П. С. Извинявам се за многото правописни грешки , пиша от телефона и не съм свикнала , все бъркам ,поправям и накрая ми писва и го зарязвам .

# 29
 • sf
 • Мнения: 5 024
Аз ще кажа да споделяте. Тук сме за това. Никой няма да ви упрекне,че мрънкате, а ще ви олекне.
И аз не вярвах едно време, но времето наистина лекува. Или просто спира да ти пука  Joy

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт