Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 фев. 2017, 21:11 ч.

Как на намеря родителите си

 • 11 120
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте, казвам се Тодор и съм на 27.
Когато биях на 7 години научих че съм осиновен. Досега нямах желание да науча за биологичните родители, но съвсем наскоро нешто вътре в мен ми казва да ги потърся. Не че ме интересуват те а доколкото дали имам други пратя или сестри. А доколкото знам дали са други два деца но не съм сигурен. Искам вашата помощ защото не знам как и какво трябва да направя.
Благодаря предварително на всички.

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 21:33 от AragonEU

# 1
 • Мнения: 2 626
Осиновителите не пазят ли копие от оригиналния акт за раждане или решението на съда? Там би трябвало да има оригиналните ти имена, първото ЕГН, имената на биологичната майка и нейното ЕГН. Друг вариант е чрез "Търсим се", но все пак трябва да разполагаш с някакви данни - рождено име, роден град, от кой дом си осиновен...

# 2
 • Мнения: 3
Не нямам нищо никаква информация  Sad

# 3
 • Мнения: 235
Здравей, Тодор,
малко късно прочитам поста ти. Но се надявам да мога да ти помогна. С две - три думи ти казвам, аз самата съм осиновена и успяла да намеря биологичната си майка. С много късмет търсенето ми отне около 12-13 дни. Мога да ти разкажа. Знаеш ли как да се добереш до номера на осиновителното дело? Или вече го знаеш?

# 4
 • Мнения: 3
Не,нямам нищо.
Обърнах се към частен детектив, бях в България за 2 дена но нещо не ми харесва мисля че нищо няма да направи и само на празно го плащам

# 5
 • Мнения: 235
Здравей,
като начало отиваш в общината, откъдето ти е извадено удостоверението за раждане. Там искаш да ти дадат копие от актовата книга. (До колкото разбирам си в чужбина и за да го направиш трябва да дойдеш, тоест не е ясно след колко време ще стане това). Струва около пет лева и са длъжни да ти го дадат. Там няма да видиш за себе си нищо, което не знаеш - тоест твоите имена, тези на осиновителите и така. НО на т.14 ще го пише номера на осиновителното дело. Обикновено е гражданско дело еди кой си номер от еди кой си месец, еди коя си година. Това е което ти трябва на първо четене.

# 6
 • София
 • Мнения: 705
Благодаря за информацията, mimik - и после какво следва?

# 7
 • Мнения: 235
Здравейте,
после най-добре да се свържете с администраторите на страницата Чакам те мило дете. Една от тях е Петя. Тя може да Ви помогне в по-нататъчното търсене. Особено ако и Вас Ви търсят. На и да не Ви - пак може да Ви помогне.
Поздрави

# 8
 • Мнения: 2 626
Здравей Тодор. Ако имаш достъп до делото там ще намериш информация за биологичния си произход - трите имена на биологичната майка, ЕГН, твоите три имена, първото ти ЕГН, града, в който си роден, домът, от който си осиновен - това са все неща, които се променят след раждането - издава се нов акт за раждане, дават се нови имена на осиновеното дете, ново ЕГН (последните четири цифри), ново месторождение, осиновителите се вписват като рождени родители. Въпросът е да получиш достъп до делото, това е трудното, защото там е цялата информация. Тайната на осиновяването, за която толкова се говори, пази и двете страни и детето от биологичната майка, и БМ, която си е изградила някакъв живот и новото й семейство може да не знае, че е оставила дете за осиновяване. Нека не си мислим, че една жена, носила девет месеца дете в себе си, с лека ръка взема решение да се откаже от него. Неотдавна, само преди две-три години ми разказаха история от моя край, в която млада и образована жена изоставя детето, под натиск на родителите си и се самоубива! В наши дни!

# 9
 • Мнения: 4 830
А как очаквате, че човекът ще получи достъп до делото за осиновяване?
Тези дела са архивни и достъпът до тях не е свободен.
Неслучайно се говори за тайна на осиновяването.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 14:45 от utro77

# 10
 • Мнения: 2 626
Утро, осиновителите получават екземпляр от решението на съда по делото за осиновяване. Не всички осиновители го пазят във времето, но осиновеното дете, вече пълнолетно би трябвало да може да получи копие на решението - той е обектът на делото и като дете на родителите си има достъп до документите, което те притежават, нали?

# 11
 • Мнения: 4 830
Утро, осиновителите получават екземпляр от решението на съда по делото за осиновяване. Не всички осиновители го пазят във времето, но осиновеното дете, вече пълнолетно би трябвало да може да получи копие на решението - той е обектът на делото и като дете на родителите си има достъп до документите, което те притежават, нали?

Не. Детето не е обект на делото, няма такъв термин.

Важното е кои са страни по делото, а това са осиновителите.
Само страните по делото имат достъп.
И дори не съм сигурна в архивен режим дали и те имат достъп.

# 12
 • Мнения: 235
Здравейте,
има си начини да се отвори делото. Адвокатите знаят какво да правят....все пак живеем в бг

# 13
 • Мнения: 1
Какъв е законният начин да се отвори осиновители дело към момента? Защото доколкото знам трябва да имаш "важни причини"! А когато такива няма, как се процедира? Някой, който е минал цялата процедура, би ли препоръчал добър адвокат!

# 14
 • Мнения: 174
Мисля, че ще получиш отговорите в тази група: https://www.facebook.com/TursimSe/?fref=ts
Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт