Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 15
Здравейте.Предварително се извинявам,но не знам точно за кой раздел ми е темата...
На 24 години съм,преди 6 месеца направих аборт по собствено желание (по-точно на приятелят ми...)Сега отново съм бременна,отначало като разбра каза,че иска да го задържим,сега отново ме кара да правя аборт...Аз не искам,както не исках и първият  път,казах му,че ще си събера багажа и ще се прибера при родителите ми,които живеят в малък град,за да гледам там детето.Той ми отвърна,че при това положения приключваме всякакви взаимоотношения,това означава,че няма да имам никаква финансова подкрепа от негова страна.Изчетох всичко за маичинските и т.н. и стигнах до извода,че детето ми няма да живее в охолство,понеже и родителите ми не са много заможни...Сега се чудя какво да правя...Знам,че е по добре да не се ражда,ако не е осигурено и няма да има щастлив живот...Но не знам какви ще са последствията от 2 аборта за толкова кратко време...Дали по нататък ще мога да забременея и да износя здраво дете?

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 08:28 от bubanka

# 1
 • Добрич
 • Мнения: 925
А защо допусна втори път да забременееш, след като знаеш, че той не иска деца от теб? Предпазни средства не ползвахте ли? Безотговорно

 Съжалявам ако съм рязка, но въпросите е трябвало да си  ги зададеш още първия път.
 Никой по-добре от теб не може да знае  кое решение е по-добро, А и ти няма как да си сигурна

# 2
 • Мнения: 801
Станалото -станало.
Мислиш ли, че втори аборт е най-доброто решение? Т.е. повтаряне на грешката?

Или това ти е дар да си подредиш живота, далече от този мъж, щом имаш подкрепата на родителите си.Зашо си убедена, че това дете не го чака шастлив живот? Ако е обичано и обгрижвано от майка си, баба си и дядо си - аз не виждам нищо нещастно в това. Млада си, ще си намериш работа, ако трябва и две. Ясли, градини - варианти има. А от къде си сигурна, че бащата няма да се заинтересува да бъде част от живота на детето си, когато то се роди?

Няма как да знаем. Аборт лесно се прави. Дете лесно се маха. Сега стана трудно да намериш място в живота си за собственото си дете. Тъжно.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 10 088
Няма да пиша каквото ми е на езика, че ще се получи много рязко. Само едно ще ти кажа. Каквото и да решиш ще си носиш последствията от собственото решение. Мен твърде не ми пука какво ще решиш. Но каквото и да е - изхвърли тоя човек от живота си. Защото и на него не му пука за теб. Гаранция.

# 4
 • Мнения: 9 973
Изчетох всичко за маичинските и т.н. и стигнах до извода,че детето ми няма да живее в охолство,понеже и родителите ми не са много заможни...Сега се чудя какво да правя...Знам,че е по добре да не се ражда,ако не е осигурено и няма да има щастлив живот...Но не знам какви ще са последствията от 2 аборта за толкова кратко време...Дали по нататък ще мога да забременея и да износя здраво дете?

Не се знае дали няма да има някакви последствия от аборт, божа работа, обаче на 24 години с какво точно се занимаваш, освен да забременяваш от някакъв? Кога горе-долу мислиш (след година, две, пет...?), че ще можеш да осигуриш материално дете, за да има щастлив живот (между другото, от първото не е задължително да следва второто)? Ако не направиш нещо по въпроса, може да се наложи още много пъти да правиш аборти, ако, естествено, не получиш някакъв стерилитет заради аборт. Пък ако родителите ти цял живот нямат пари, защо си мислиш, че ти някога ще имаш, че да абортираш по причина, че в момента нямаш такива?

# 5
 • Мнения: 458
Значи ти всъщност не мислиш за детето, а за себе си? Тогава абортът е по-добрия вариант, защото и бременността, и раждането също имат своето отражение върху здравето. Това е общо казано, конкретния случай трябва да бъде обсъден с лекари-специалисти. Но защо не помисли за същото това здраве, преди да забременееш?
И щом поставяш себе си на първо място, а ти ще си единствен, или поне основен родител, то вероятно на детето ти няма да му е добре. Защото детето има нужда от майка, а ти още не си готова за такава. Ти се изживяваш като дете, което разчита на друг да го пази и е готово да пльосне проблемите си на собствените си родители, те да се справят с тях.

# 6
 • София
 • Мнения: 13 583
Я, да видим, родителите ти на какво мнение са?
Дали ще те приберат с отворени обятия, за да гледат внуче от някакъв непрокопсаник?
Щото, това дете родиш ли го веднъж, не можеш да го върнеш назад.

Ти с какво се занимаваш, освен със забременяване?

# 7
 • Gotham City
 • Мнения: 6 239
Дори и да решиш да правиш аборт, смяташ ли, че си струва да оставаш с такъв мъж? Който не те пази, не му пука за здравословното ти състяние след втори аборт? Събирай си багажа и намирай работа в малкия град и за минимална заплата да е, пак е нещо и се бори, нито ще се първата, нито последната

# 8
 • Мнения: 566
Защо си с този мъж??

# 9
 • Мнения: 9 973
Другото, което е - не давай празни обещания/заплахи, за нещо, което не смяташ да изпълниш: "казах му,че ще си събера багажа и ще се прибера при родителите ми,които живеят в малък град,за да гледам там детето."

Това води до там, че хората си мислят, че границите ти на търпение са много широки и могат да постъпват с теб както си искат, защото ти просто си говориш празни приказки.

# 10
 • Мнения: 454
Изчетох всичко за маичинските и т.н. и стигнах до извода,че детето ми няма да живее в охолство,понеже и родителите ми не са много заможни...
Работиш ли? Имаш ли необходимия стаж? Предполагам, че не или си на минималната заплата, след като задаваш въпроса за майчинските. Прецени добре какви са ти шансовете за започване на работа (ако трябва някъде дори фиктивно да те назначат, а ти да плащаш осигуровките). Прецени и какви са ти шансовете за развитие и увеличаване на дохода защото ще трябва да се грижиш и за още един човек.
Родителите знаят ли, че смяташ да раждаш и си решила да отидеш при тях?

Но не знам какви ще са последствията от 2 аборта за толкова кратко време...Дали по нататък ще мога да забременея и да износя здраво дете?
Това е Божа работа.

# 11
 • Мнения: 2 078
Вдигнах кръвно само докато те чета! ooooh!
Къде ти е акъла, момиче?! Не съм много по-голяма от теб, ама въобще не ми е ясно как може да си толкова глупава!
И сега не стига, че ти ще си носиш последствията, ами и евентуално ще има дете, което ще трябва да се справя с живота, който майка му му е "подсигурила" - безотговорен баща и наивна майка. Горкото(ако го родиш).
Независимо дали родиш, или не (аз на твое място не бих, въпреки втория аборт), бягай от мъжа с 200 и си опичай акъла! Не може да не се пазиш и то от мъж, който видимо не е приел бремеността ти. Айде, първият път не си знаела, че така ще реагира - не си го очаквала. Ама втория път си е точно твоя грешка! Останала си с него - окей. Ама защо решаваш да не се пазиш, не ми е ясно, като знаеш какви ще са последствията. ooooh!
В момента мислиш за себе си. Помисли за ембриона, който в един момент вече ще бъде дете.

ПП: Не гледам профилите по принцип, ама преди 6 години пак си питала за тестове за бременност... Не ми се и смята даже на колко си била тогава. Момиче, стегни се!

# 12
 • София
 • Мнения: 1 743
Ако мъж ме заплаши веднъж, че ще ме остави, защото няма да направя аборт приключих с него на мига. А ако е втори път... ааа, то втори път няма да има.
Иначе каква е гаранцията, че след 10 или 15 години ще си по-добре финансово? Може и да си като многото самотни майки, на които им е трудно. Но може и оставайки с този мъж след 3 години да се разделите и пак да си зле. А може и след 2 години да срещнеш човек, който ще те издържа и ще си финансово стабилна.
Аз, например ако бях останала с БНД (не, че това е причината) сигурно щях да се побъркам да отговарям за хиклядите левове заеми, които имаше. И щях да съм по-зле, отколкото сега като самотна майка. Да не говорим, че имах един ухажор, който работеше в ИТ-сектора за 3-4 хиляди лева преди 5-6 години и ако се бяхме взели съвсем щях да съм финансово осигурена. Макар, че и с мижавата ми учителска заплата се справям и съм най-щастливият човек на земата, когато чуя "Мамо, много те обичам"
А какво си завършила, по специалността си ли работиш?

# 13
 • София
 • Мнения: 3 295
Този вьпрос следва да обсьдиш с родителите ти, след като на тях ще се падне тежестта по отглеждането на детето. Вероятно учиш в друг град, което означава, че поне 2-3 години няма да имаш някакви завидни доходи. Кажи на родителите ти и вземете заедно решението.
А за т.нар. мьж няма какво изобщо да се обсьжда, режи на секундата, че само проблеми можеш да очакваш.

# 14
 • Мнения: 9 973
На 24 години или трябва да се е изучила, или да работи пълноценно, ако не и двете заедно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт