Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 26
Здравейте на 20 години съм имам дъщеричка на 1г и 5м. Баща и ни напусна преди около година и от тогава горе долу връзвам двата края. Бях със социално майчинство от 100 лв. Докато тя направи 10 месеца за да тръгне на ясла майка ми и мъжа и ми помагаха(баща ми почина преди 4 години) започнах работа след това малката беше на седмична ясла и изобщо психически се скапвах много повече от физически ( бях в магазин със 16 часова смяна). Напуснах за друга работа в мол като под предтекст че поне събота и неделя ще почивам. Ами да но не, шефа все не може да ме нагласи. И така плащам и за детегледачки и живея сама с малката. Майка ми к семейството й са в друг град в околноста. Съгласи се да идва една събота и неделя да я гледа докато съм на работа. Беше ми ясно че тази помощ няма да продължи дълго защото тя обича да го прави за нещо в замяна или от сорта. Скоро (до няколко месеца) ще си дойдат с мъжа й и новото и дете в апартамента в който съм и аз, той беше собственост на майка и баща ми но след като почина имам 1/4 от него. Буквално ще остана на улицата.тя не веднъж е казала че нейното дете е по важно от моето. Сама, без роднини,със малко дете, и с 500 лв заплата незнам какво ще правя. Бащата няма намерение да се връща. В прав текст си е казал че не иска. И вече се замислям дали малката няма да е по добре в друго семейство. Със сълзи в очите пиша вече но аз реално няма да и дам нищо. Нито ще мога да я изуча до висше, нито да и дам това което имат другите деца, нито ще има здраво семейство. Искам да направя най доброто за нея но вече се отчайвам че не мога да се справя и само а мъча. И финансово изнемогвам и психически и физически. Вече имам чуството че само плача, депресия ли е незнам но съм в безисходица вече Sad Не пиаш за да прося за нещо а по скоро за да чуя отзиви или предложения как да се справя, защото аз съм в дупка вече и не измислям нищо.

# 1
 • Мнения: 306
Горе главата и не се отчавай. Гледай си детенцето! Таткото е идиот щом Ви е оставил.

# 2
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 138
Майка ти как точно ще те изгони от апартамента?

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 18 235
Петя,от апартамента не могат да те изгонят.Имаш идеална част от него и ще живееш там,ако искаш
От къде си точно?Сигурна съм,че ще има майки,които ще искат да ти помогнат.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 878
Майка ти не може да те пипне с пръст и да те изгони. Имаш си собственост. Бащата не плаща ли издръжка за детето? Ако не плаща и го е припознал ще имаш доходи и от там. Дръж детето здраво, ще се справиш и след време ще се гордееш, че си го направила.

# 5
 • Мнения: 2 755
За кой град става въпрос?

# 6
 • Мнения: 306
За кой град става въпрос?

Не съм сигурен, но като че ли за Стара Загора. Поне така споменава в други постове.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 18 235
Петя,други роднини нямаш ли?Леля,чичовци,братовчеди?От бащина,от майчина страна?Бабите ти не са ли живи?

# 8
 • Мнения: 33
Свекърите не искат ли да виждат бебето?

# 9
 • Мнения: 13 744
Скрит текст:
Здравейте на 20 години съм имам дъщеричка на 1г и 5м. Баща и ни напусна преди около година и от тогава горе долу връзвам двата края. Бях със социално майчинство от 100 лв. Докато тя направи 10 месеца за да тръгне на ясла майка ми и мъжа и ми помагаха(баща ми почина преди 4 години) започнах работа след това малката беше на седмична ясла и изобщо психически се скапвах много повече от физически ( бях в магазин със 16 часова смяна). Напуснах за друга работа в мол като под предтекст че поне събота и неделя ще почивам. Ами да но не, шефа все не може да ме нагласи. И така плащам и за детегледачки и живея сама с малката. Майка ми к семейството й са в друг град в околноста. Съгласи се да идва една събота и неделя да я гледа докато съм на работа. Беше ми ясно че тази помощ няма да продължи дълго защото тя обича да го прави за нещо в замяна или от сорта. Скоро (до няколко месеца) ще си дойдат с мъжа й и новото и дете в апартамента в който съм и аз, той беше собственост на майка и баща ми но след като почина имам 1/4 от него. Буквално ще остана на улицата.
тя не веднъж е казала че нейното дете е по важно от моето
Скрит текст:
. Сама, без роднини,със малко дете, и с 500 лв заплата незнам какво ще правя. Бащата няма намерение да се връща. В прав текст си е казал че не иска. И вече се замислям дали малката няма да е по добре в друго семейство. Със сълзи в очите пиша вече но аз реално няма да и дам нищо. Нито ще мога да я изуча до висше, нито да и дам това което имат другите деца, нито ще има здраво семейство. Искам да направя най доброто за нея но вече се отчайвам че не мога да се справя и само а мъча. И финансово изнемогвам и психически и физически. Вече имам чуството че само плача, депресия ли е незнам но съм в безисходица вече Sad Не пиаш за да прося за нещо а по скоро за да чуя отзиви или предложения как да се справя, защото аз съм в дупка вече и не измислям нищо.

Да, но и ти си и дете.
Що за майка  ooooh!
Щом и ти си наследник на апартамента, не би трябвало да може да те изгони.
Посъветвай се с адвокат.

# 10
 • DE
 • Мнения: 3 019
И вече се замислям дали малката няма да е по добре в друго семейство.
Няма, няма, дръж фронта. Ще се подредят нещата.
Не може да те изгони от жилището. Потърси веднага адвокат, ще ти даде добри насоки какви са ти вариантите.

аз реално няма да и дам нищо. Нито ще мога да я изуча до висше, нито да и дам това което имат другите деца, нито ще има здраво семейство.
Глупости Hug Сега си в дупка и само така ти се струва. И ще я изучиш, и семейство ще имаш.

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 4 291
Отчаяла си се и виждаш всичко само в черно. Нормално, всяка самотна майка е минавала подобен период. Ще стигнеш дъното на страховете си и в един момент ще решиш, че няма да се предаваш. Най-вече заради детето.

Сега по същество.
Както ти казаха, майка ти от апартамента не може да те изгони. Ти също си собственик. Сигурно ще е много трудно да съжителствате заедно, но трябва да стиснеш зъби, да си кажеш, че е временно и да останеш там. Така спестяваш разходи за квартира. Хубаво е още в началото да се разберете за плащането на сметките, за да няма разправии по въпроса. Дано апартаментът да е достатъчно голям, за да ви събере всички.
Поговори пак с шефа си, обясни му ситуацията, помоли го поне през уикенда да почиваш. Ако не влезе в положение ще трябва да си търсиш нова работа.
Бащата на детето трябва да плаща издръжка. Говори с него, щом няма да помага по друг начин, поне пари да дава. Ако не се съгласи доброволно, има законов начин да го принудиш, потърси консултация с адвокат, ако е познат още по-добре.
Какви са ти отношенията с родителите на бащата (свекърите)? Те могат да бъдат от помощ за гледане на малката, когато се наложи да си на работа, или да вземеш глътка въздух.
Това е на първо четене. Нещата не изглеждат розови, но можеш да се справиш. Не си и помисляй да си оставиш детето. Ти си най-важна за него, с чужди хора няма да му е по-добре. Няма да си цял живот в това положение и на 500 лв. заплата. Ще се измъкнеш, но ще се случва бавно и полека.
Горе главата и успех!

# 12
 • Мнения: 26
Бащата ще плаща издръжка след делото което е насрочено  за утре, детето е припознато. От стара загора съм и това майнчиство го взимах до първата годинка. Всъщноат беше по малко защото почнах работа .завърших и си взвх дипломата за средно но неможах да запиша нагоре нищо. Сега работя във един магазин в 1 от моловете в стара загора, взимам 500 лв но като махна парите за детегледачка и максимум ми остават  400 а този месец само тока беше 268 лв. Имам много далечни роднини където няма как да ми помогнат. А майка ми като си дойде в апартамента в който съм аз със семейството искам неискам ще трябва да се махна. Моето дете е по буйно нейното по лигаво тя крещи удря а аз неискам моето дете да бъде бито на тази възраст без причина ...

# 13
 • В. Търново
 • Мнения: 4 517
Много неприятна ситуация. А там, където живее сега майка ти пак ли е нейна собственост? Няма ли вариант просто да размените жилищата?

# 14
 • Мнения: 26
Не става , тя живее в жилище на мъжа си в момента. Нищо не иска да разменяме. Тя иска всичко

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт